Itália Gyöngyszemei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 111127
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Ferrara
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Útközben rövid belvárosi séta Ferrara virágzó kereskedővárosában. A látszólag szürke kisváros azonban mozgalmas múlttal rendelkezik, hiszen egykoron az Este hercegség székhelye volt. Az óváros szívében megnézzük a vizesárokkal körülölelt, vöröstéglás várkastélyt, mely egykor Lucrezia Borgia udvarához tartozott. Továbbutazás szálláshelyünk felé Montecatinibe. Érkezés Montecatini Termébe az esti órákban.

2. nap: Pisa-Firenze

Toszkána jellegzetes lankái és magasba törő ciprusfái közt találunk rá a tartomány két gyöngyszemére. Először Pisa városát keressük fel, ahol a Csodák mezejének zöld pázsitján nézzük meg a büszkén elhelyezkedő csontfehér épületeket Camposanto, Dóm, Keresztelőkápolna, Ferde Torony. ( A Ferde toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges) Rövid szabadidő. Mai napunk második állomásához érkezve az Arno-parti város, Firenze legfontosabb nevezetességeit keressük fel. Elsétálunk a város egyik jelképéhez, a `Ponte Vecchio`hoz, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a `Piazza della Signoria` és a Dóm tér felfedezésére indulunk. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban.

3.nap: Orvieto-Róma

Dél felé vesszük utunkat. Utazásunkat rövid időre megszakítjuk Orvieto tufasziklára épült, hangulatos kisvárosánál. A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő Itália XIV. században épült legszebb székesegyháza, melynek meglepően szép homlokzatának mozaikjai elkápráztatnak. Az „Örök városba” a délutáni órákban érkezünk. Római városnézésünket a Capitolium, Forum Romanum és a Colosseum megtekintésével kezdjük. Szálláshely elfoglalása az esti órákban Róma környékén. (Forum Romanum+Colosseum magyar nyelvű tárlatvezetéssel, belépővel 15.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!)

4. nap: Vatikán-Róma

A mai napon látogatást teszünk a világ legkisebb államában, a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum páratlan műkincseinek, illetve a Szent Péter Bazilikának a megtekintésére részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Gyalogos városnézésünk során felkeressük a Spanyol lépcsőt, a Trevi kutat, az Angyalvárat és Róma legszebb tereit (Navona tér, Pantheon), ahol részesei lehetünk Olaszország fővárosa lüktető mindennapjainak. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Nápoly-Vezúv-Pompei
Hosszú, de igazán tartalmas nap veszi kezdetét. Ellátogatunk Campania tartomány fővárosába, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba. A városnézés alkalmával megtekinthetjük a Dóm nagyszerű gótikus épületét, ahol leróhatjuk tiszteletünket Nápoly védőszentjének, Szent Gennaronak ereklyéi előtt. Megkóstolhatjuk az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát és egy igazi nápolyi szerencshozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A Királyi Palota vörös utcai homlokzatán a 8 nápolyi dinasztiát jelképező szoborcsoport búcsúzik tőlünk. Délután a ma is működő vulkánhoz, a Vezúvhoz utazunk. (Vezúv kráter 14.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor előre fizetendő! A helyszínen már nincs lehetőség jelentkezni! Rossz idő esetén a program ára csak abban az esetben vissztéríthető, ha a park területe az időjárási viszonyok miatt lezárásra kerül!) Majd az ókori romvárost, Pompeit keressük fel, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése. Lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezetővel szakszerű tárlatvezetéssel, melynek alkalmával megismerhetjük a romváros apró részletekben rejlő történetét. (Ár: 35EUR/fő) Az esti órákban a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Capri szigete
Felejthetetlen kirándulásra indulunk a Nápolyi-öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, Caprira. A sziget enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzzák ide a turistákat. Látogatásunk alkalmával gyönyörködhetünk a tenger ámító kékségében, fotózhatjuk a híres Faraglioni sziklákat, és megcsodálhatjuk a Monte Solaro csúcsáról a sziget lélegzetelállító körpanorámáját. A szigetet bebarangolva megízlelhetjük a jellegzetes helyi specialitásokat is. (Ár: 90 EUR/fő - az ár tartalmazza a transzfert a kikötőbe, a hajójegyet, a közlekedést Capri szigetén bérelt autóbuszokkal, az idegenvezetést helyi idegenvezetővel és a belépőt az Augustus kertbe.)

7. nap: Perugia-Assisi

A mai nap Umbria tartomány felé indulunk. Látogatásunkat a gyönyörű fekvésű Perugiában kezdjük, ahol a belvárosi sétánk alatt a XIII. századi nagyszerű, hűsítő szökőkút mellett megízlelhetik a híres „Perugiai csókokat” is. Folytatjuk az utunkat a csöndes Assisibe, ahol Szent Ferenc szülővárosában a bazilika híres freskósorozatát és az alsó templomban Szent Ferenc sírját keressük fel. Szálláshely elfoglalása San Marino környékén az esti órákban.

8. nap: San Marino-Ravenna

Elutazás a Monte Titano ormára épült San Marino zsebkendőnyi miniállamába. Megnézzük a Piazza della Libertá terén álló Kormányzói Palota épületét, a köztársaság falait körbejárva megmászhatjuk az erődtornyokat, majd megkóstoljuk a jellegzetes helyi borokat, likőrspecialitásokat is. Továbbutazás Ravennába, ahol a templomok dísztelen téglahomlokzatai csodálatos mozaikremekeket rejtenek a belső terekben. Sétánk során megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit (San Vitale, Galla Placidia síremléke, San Apollinare Nuovo, Dante mauzóleuma). Szálláshely elfoglalása Velence környékén a kora esti órákban.

9. nap: Velence-Budapest
Délelőtt szabadidő, vásárlási lehetőség vagy fakultatív hajókirándulás a cölöpökre épült Velencében. Gyalogos városnézésünk alkalmával ízelítőt kaphatunk az úszó város életéből, legfontosabb látnivalóiból (Sóhajok hídja, Dózse Palota, Szent Márk tér, Bazilika, Rialto). (Ár: 35EUR/fő) Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra az éjszakai órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK:SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal, Szállás: ***/**** szállodák Ellátás: reggeli

Félpanzió: 50.000,- Ft/fő, Egyágyas felár: 75.000,- Ft/fő,
Biztosítás: 6.300,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,8%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 4.950,- Ft/fő

Forum Romanum+Colosseum tárlatvezetéssel 15.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
Vatikán tárlatvezetéssel 19.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!
Vezúv kráter 14.900,- Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2/3 műemlék 7/10 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Firenze helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma 1. nap / regisztrációs adó 5 EUR (kötelező)
Róma 2. nap / regisztrációs adó és helyi idegenvezető 10 EUR (kötelező)
Nápoly / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Pompei helyi vezetéssel 35 EUR
Vezúv transzfer 10 EUR
Capri kirándulás (transzfer, hajó, busz, helyi idegenvezető, Augustus kert belépő) 90 EUR
Capri / szigettúra hajóval 21 EUR
Anacapri / libegő - Monte Solaro 14 EUR
Anacapri / Axel Munthe villa 10 EUR
Anacapri / ebéd 18/20 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Ravenna / műemlékek 12,50 EUR
Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb.20-25 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD; büfé. TÉRKÉP
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Tájékoztató a szállodákról:
2 éj Hotel 3* Montecatini Terme
2 éj Hotel 3* Róma környéke
2 éj Hotel 3* Sorrento környéke
1 éj Hotel 3* Rimini környéke
1 éj Hotel 3* Velence környéke



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak