Az elbűvölő Észak-Olasz tóvidék

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 120059
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország, Svájc
Város: Bardolino, Como, Maderno, Milánó, Sirmione, Torri del Benaco, Toscolano, Verona

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
- Garda-tó, a Comói-tó és a Lago Maggiore
- Az olasz divat központjai: Milano és Vicenza
- Kiruccanás Svájcba is, Locarno városnézéssel
- Varázslatos szigetek: Isola Bella és Pescatori

 

Program:


1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – DUINO (795 km)

Reggeli indulás után folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délután érkezünk Olaszországba és felkeressük a Duino kastélyt. A kastély a XIV. században, közvetlenül a tengerparton egy sziklára épült. Megtekintjük múzeumát, láthatjuk rendezett parkját és gyönyörködünk a mesés kilátásban. Kastélyprogramunk után a Verona melletti szállásunkra utazunk.

2. NAP: SIRMIONE – BARDOLINO – TORRI DEL BENACO – TOSCOLANO-MADERNO – BERGAMO (195 km)

Reggelit követően a Garda-tó felé indulunk. Első megállónk Sirmione lesz. A Garda-tó gyöngyszemeként tartják számon ezt a csodaszép tóparti várost, mely nyáron a nyaralni, pihenni vágyók kedvelt célállomása. Az óváros szűk utcáival, apró üzleteivel és nyüzsgésével belevésődik az ember emlékezetébe. Ezeken az utcákon végighaladva érjük el a Rocca Scaligeri várat – mely a város leghíresebb látványossága –, majd szabadprogram. Következő állomásunk Bardolino lesz. A szőlőművelésről híres városban a Bazilikát és San Zeno-templomot látogatjuk meg, majd a város virágos sétányán közvetlenül a tóparton élvezzük a feledhetetlen hangulatot. Torri del Benaco citrusligetein áthaladva érjük el a kikötőt és komphajóval megyünk át a Garda-tavon Toscolano-Maderno városába. Élmény ez a hajózás, mert közben látjuk a csodaszép tóparti városokat és a mediterrán vegetációt. Innen már csak szállásunknál állunk meg.

3. NAP: COMO – SVÁJC – LOCARNO – ASCONA (210 km)

Ma a tórendszer másik két tagjával ismerkedünk meg. A Comói-tó lesz első állomásunk. A selyemvárosként ismert Comóba teszünk látogatást. A város legfőbb látványossága a dóm, melynek gótikus homlokzata és a XVII. századból származó kupolája lenyűgöző látványt nyújt. Innen a Maggiore-tó svájci oldalára, Locarnoba utazunk. A magnóliáktól és hortenziáktól illatozó város hegyen lévő zarándokhelye a Madonna del Sasso-kegyhely, mely az 1408-ban történt Szűz Mária-megjelenésnek állít emléket. Erről a kis kilátóról csodás látvány tárul elénk a tóra és az azt övező hegyekre. Még mindig Svájcban maradunk, és a szomszédos Asconában sétálunk, majd egy szép kilátóról letekintve az egész városra gyönyörű panoráma tárul elénk. Programunk után visszatérünk Olaszországba és elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: ISOLA BELLA – ISOLA PESCATORI – MILÁNÓ (330 km)

Reggelit követően a Borromeo család 2 szigetét tekintjük meg, melyek a Lago Maggiore tóban találhatóak, fakultatív hajókirándulás keretében. Bavenoből indulunk és először az Isola Pescatori szigetet keressük fel. Ezt ma is halászszigetként ismerik. Festői kis sziget, mely megmaradt a múltat idéző hangulatban. Folytatjuk hajókirándulásunkat a tavon az Isola Bella sziget már teljesen más látványt nyújt. Felkeressük a csodálatos, teraszos kertjéről ismert kastélyukat, melynek több terme látogatható. Ablakaiból varázslatos kilátás nyílik a tóra és a sziget gondozott parkjaira. A kertben szobrok és virágok váltják egymást felejthetetlen élményt nyújtva. Hajókirándulásunkat Stresaban fejezzük be. Fakultatív hajókirándulás a Lago Maggioren, kastélybelépővel: 40 €. A hajót elhagyva Milánóba utazunk, ahol a belvárosban gyalogosan teszünk rövid sétát. Meglátogatjuk a város főbb látványosságait: a Dómtól a II. Victor Emanuel-sétányon haladva jutunk el a Scala épületéhez. Továbbutazunk és az esti órákban érjük el szállásunkat.

5. NAP: VICENZA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (820 km)

Reggel folytatjuk olaszországi nézelődésünket és felkeressük Vicenza városát, mely ékszer- és ruhaiparáról vált híressé. Az UNESCO világörökségei közé sorolják a város reneszánsz épületegyütteseit, melyek nagyrészt Andrea Palladio tervei alapján készültek. Ilyen például a Bazilika Palladiana is. Gyalogos sétánk után a várost elhagyva hazafelé indulunk. Szlovénia érintésével lépjük át a magyar határt. Budapestre az esti órákban érkezünk. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás légkondícionált autóbusszal,
- szállás: 4 éjszaka ***-**** szállodákban (2 ágyas tusolós WC-s szobákban) 
- reggelis ellátás,
- programok magyar idegenvezetéssel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív félpanziós ellátás
- egyágyas felár
- fakultatív kirándulás
-idegenforgalmi adó (szállodában fizetendő): 5 Euró

Helyben fizetendő:

 Belépők ára: kb. 59 € + fakultatív

 Fakultatív hajókirándulás a Lago Maggioren, kastélybelépővel: 40 Euró 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak