Velencétől San Marinóig - tengerparti pihenéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163151
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Velence, San Marino, Padova, Verona

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Miramare – Velence (710 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo­vénián át (Tornyiszentmiklós hatá­rátkelő), Udinén keresztül Olaszor­szágba. Útközben pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Miramare-i kastélynál, ahol Sissy királynő több alkalommal tartózkodott. Megte­kintjük a kastélyt (kívülről) és pom­pás kertjét. Szállásunk 2 éjszakán át Velence környékén lesz.

2. nap:
Velence és a lagúnák világaReggeli után utazás Punta Sabbio­nitól a tengeren át hajóval Velencé­be (hajójegy). Városnézésünk során láthatjuk a képeslapokról már jól ismert Szent Mark teret és közeli nevezetességeit: a Campanile-t, St. Mark Basilika-t és a Dózse Palotát. Sétálunk a város ódon utcáin, siká­toraiban egészen a Canale Gran­de-n átívelő Rialto hídig. Szabadidő a mindig hangulatos belvárosban. Késő délután a velencei lagúnák szigeteire látogatunk. Muranón az ősi üvegfúvó műhelyekben kiváló mesterek látványos munkájával ismerkedhetünk (vásárlási lehe­tőség). Burano szigetén a híres buranói csipke készítését leshetjük meg. Láthatjuk a sziget romantikus kis házait is. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Verona, Sirmione és Padova (300 km)Reggelinket elfogyasztva Veronába utazunk, melynek belvárosa sok-sok látnivalót tartogat számunkra: az Arena, Júlia erkélye és Rómeó háza, a Dóm, St. Anastazia temp­loma és az Adige-folyó. Veronát elhagyva a Garda-tó déli partjának gyöngyszemét, Sirmionét keressük fel. Sétálunk a kikötőben, megte­kintjük a Scaligeri várat melynek középkori utcáiba is bepillantunk. Engedünk a „végeláthatatlan” fagy­laltpult csábításának és megkóstol­juk a messzeföldön híres, krémes fagylaltját. Utunkat folytatva Pado­va nevezetességeivel ismerkedünk, Szent Antal városába érkezünk. A bazilika közelében láthatjuk a Prato della Valle teret, mely egy római kori amfiteátrum körvonalait őrizte meg. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeres­sük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas -szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sétán­kat folytatva az egyetem ősi épüle­tét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodál­juk meg, amelyeket a hajót formázó XIII. századi Igazságügyi Palota vá­laszt el egymástól. A közelben meg­tekinthetjük a velencei kormányzók számára emelt palotát. Szállásunk Padova környékén lesz.

4. nap:
Ferrara és Ravenna (230 km)Reggeli után Ferrarába, az Es­te - hercegség egykori székhelyére utazunk. A téglavörös városban megtekintjük az Estense palotát (középkori, vizesárokkal körülvett téglavár), a város katedrálisát (a legszebb középkori templomok egyike) és a Piazza Tasso teret. Utunkat folytatva Ravennába érke­zünk. A város óvárosában számta­lan célpontot találunk: a Dóm, az érseki palota, Dante mauzóleuma, a bizánci korszak emlékei, S.Apolli­nare Nuovo bazilika, Galla Placidia síremléke, melyeket mind-mind idegenvezetőnkkel keresünk fel. A késő délutáni órákban érkezünk Cesenatico hangulatos tengerparti településre. A város központjában láthatjuk Leonardo da Vinci szépen helyreállított középkori fahajóit, sé­tálunk hangulatos kikötőjében. Jól­eső érzés megpillantani a hullámzó tengert, szippantani a tenger sós levegőjéből. 2 éjszakai szállásunk a Rimini környéki Riviérán lesz.

5. nap:
Tengerparti pihenés vagy jöjjön velünk: San Marino és San Leo vára (70 km)Reggelit követően kedvére pihen­het, fürdőzhet az olasz riviérán, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: A mai napon a Monte Titano hegygerincen fekvő mini köztársaságba látogatunk el. A hegy legmagasabb pontján épült fel a „főváros”, San Marino. A kor­mányzósági palota, szűk utcák, csipkés várfalak a középkort idézik. Számtalan kis boltocska és étterem szegélyezi utunkat, míg feljutunk a vár legfelső részéig. Lefelé más útvonalat is választhatunk… Tovább utazva San Leo-t keressük fel. E fes­tői település egy meredek sziklafal peremén épült, már a rómaiak is lakták. Később Szent Leo egy temp­lomot építtetett a sziklára. Láthatjuk XII. századi katedrálisát, sétálunk ódon falai között. Szálláshelyünkre a délutáni órákban térünk vissza.

6. nap:
Ravenna – Udine – Budapest (960 km)Elfogyasztva reggelinket, hazafelé indulunk az Udine – Szlovénia- Tor­nyiszentmiklós – Budapest útvona­lon, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak