Toszkána varázsa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 180495
Indulás dátuma:2024.10.23. (Sze)
Időtartam:5 nap/4 éj
Ár:  149 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  154 397 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Vinci, Montecatini, Poggio a Caiano, Firenze, Siena, San Gimignano, Volterra, Fiesole

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon a magasba törő ciprusok, középkori kisvárosok festői tájaira. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, ahol Itália egyik legfestőibb régiója vár ránk. Toszkánát említve először szinte biztosan a jellegzetes toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt, hiszen a festői régió számtalan látnivalót rejt. A kora esti órákban érkezünk a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. A gyógyvízéről híres városban este még nézelődhetünk a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a látogatókat. A pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtér, a Piazza del Popolo és a Via Verdi mindenképpen megér egy rövid sétát.

2. nap: Firenze-Vinci
Reggeli a szállodában, majd utazás a toszkán fővárosba, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. A városról talán először a festői toszkán táj, a híres Ponte Vecchio, a Medici család vagy egyszerűen a reneszánsz jut eszünkbe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. Firenze tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. A város látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, így érthető, hogy a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Belvárosi séta a város legjelentősebb műemlékeinek megtekintésével (S.Croce, Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Dóm…), majd szabadidő, vásárlási lehetőség vagy lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére részletes tárlatvezetéssel. (Uffizi Képtár látogatása magyar nyelvű tárletvezetéssel 22.900,-Ft/fő*-Jelentkezéskor fizetendő!) Délután visszautazás Montecatini Terme városába. Útközben rövid megálló a reneszánsz lángelme polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosában. Látogatás a toszkán dombvidék által védett, olíva ligetekkel körülölelt Vinci festői kisvárosában, majd utazás a szállásra.

3. nap: Siena-San Gimignano-Volterra
A mai napon Toszkána legszebb városait ismerhetik meg fakultatív kirándulásunk alkalmával. Kirándulásunk során a tartomány világhírű régiójának, a sokat fényképezett Chianti borvidéknek a szépségeivel is megismerkedünk. Utunk először a lovasversenyről (Palio) és kagyló alakú főteréről híres Siena-ba vezet. Városnézés a három összefüggő dombon fekvő gyönyörű gótikus városban. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd a legfontosabb nevezetességek megtekintése után válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is. Délután látogatás San Gimignanoban. A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. A „tornyok városában” vásárolhatunk a Chianti és Vernaccia borokból is. A késő délutáni órákban rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az "alabástrom város" központja Itália egyik legszebb középkori tere, a Piazza del Priori. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. (Ár: 45EUR/fő)

4. nap: Pisa-Lucca-Capannori-Montecarlo
Reggeli a szállodában, majd utazás Pisa különlegesen szép városába, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. Utunk először is a Csodák mezejére vezet, ahol a Dóm, Keresztelő Kápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. A Campo dei Miracoli csodálatos épületeinek megtekintése után rövid szabadidő. (A Ferde Toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges!) Városnézésünk után folytatjuk utunkat a falakkal körülölelt Lucca városába. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, San Martino Dóm. Séta az elbűvölő szűk utcácskákkal, terekkel, tetőteraszokkal, tornyokkal és templomokkal büszkélkedő városközpontban. Délután a Lucca környéki villák egyik legimpozánsabb épületének a megtekintésére indulunk. Séta a festői villa parkjában, majd programunkat egy jellegzetes vidéki gazdaságban fejezzük be. Borkóstoló, helyi finomságok, vásárlási lehetőség (ár: 20 EUR/fő), majd visszautazás a szállodába.

5. nap: Pistoia-Budapest
Búcsúzunk Toszkánától, de egy rövid városnézésre még megállunk Pistoia városában, melyet kis Firenzének is gyakran emlegetnek. A tenger és az Appeninek között fekvő várost, 2017-ben Olaszország Kulturális Fővárosának is megválasztották. Belvárosi sétánk során megtekintjük a Dóm teret, a San Zeno Katedrálissal, a Palazzo Comunale , és Pretorio épületét, majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre a Déli Pályaudvarhoz.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovénia, Olaszország

Utazás: autóbusszal,Szállás: *** szálloda,Ellátás: reggeli

Félpanzió: 22.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő
Sztornó biztosítás: 3%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.750,-Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)


Uffizi Képtár látogatása 22.900,-Ft/fő* - jelentkezéskor fizetendő!

(*a díj tartalmazza a belépőjegyet, foglalási díjat, magyar nyelvű tárlatvezetést)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Siena-San Gimignano-Volterra kirándulás 45EUR
Siena / Dóm 5/8 EUR
Siena / Dóm + Keresztelőkápolna 15 EUR
San Gimignano / Dóm 5 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / 2/3 műemlék 7/10 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Lucca / Dóm és Ilária sírja 5 EUR
Capannori / Villa Torriggiani Park 8 EUR
Borkóstoló: 20 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-2 EUR/éj/fő

A fakultatív kirándulásokon való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak!

Utazás: emelt szintű autóbusszal DVD, büfé
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu., Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak