Szardínia varázslatos világa, körutazás nyaralással

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 180548
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:2*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Alghero

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
Utazás időtartama: 8 napa/7 éjszaka
Indulási időpontok: VI.26., VIII.21.
Utazás: a Wizz Air közvetlen járatával
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 15 fő
1. nap: Elutazás Budapestről a Wizzair menetrendszerinti járatával, érkezés Algheroba. Találkozó a repülőtéren a magyar nyelvű idegenvezetővel. Autóbuszos transzfer a szállásra, majd egy séta során felfedezzük Alghero-t, a sziget katalán-aragón építészeti jegyeket viselő városát (Torre del Porta, Szent Maria katedrális, Palazzo d?Albis, stb.) A város ötvös üzleteiben védett vörös korall es jellegzetes filigran arany, ezüst ékszereket csodálhatunk meg.
2. nap: Egész nap szabad program.
3. nap: A reggelit követően kirándulás autóbusszal a híres Smaragdpartra, a Costa Smeralda-ra (kb. 3 óra utazás), mely a világ egyik leghíresebb luxus üdülőhelye. Porto Cervo kikötője a Mediterrán-medencében a legnagyobb, nyaranta hatalmas, mesebeli yachtokkal és vitorlás hajókkal van tele. A város tipikus, árkádos, gránitból faragott és díszített centrumában és házai között sétálva, márkás üzleteinek kirakatát nézve lépten-nyomon hírességekbe botolhatunk. Arzachena Nuraghe Prisgiona megtekintése, helyszínen fizetendő belépő ellenében. Visszatérés a szállásra.
4. nap: Szabad program vagy félnapos fakultatív kirándulás a sziklákon magasló kis középkori városba Castelsardo-ba. A XII. századtól Castel Genova néven emlegetett erődítményt a genovai Doria család alapította, sokáig Szardínia legfontosabb északi védelme és kikötője volt. A szűk, kis utcákon, lépcsőkön sétálva találjuk az erőd bejáratát, falai között múzeum található. Az erődítmény falának tetejéről csodálatos panoráma nyílik az Asinara-öbölre. További látnivalók: Szent Mária templom, Szent Antonio Abate katedrális, városháza. Szabadidő és vásárlási lehetőség a városközpontban.
5. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Santa Teresa di Gallura (130 km) kikötőjéből kirándulás a Maddalena-szigetekre, mely 5 nagyobb szigetből áll, Szardínia észak-keleti részén fekszik. Részét képezi a Caprera sziget, ahol Garibaldi élete utolsó éveit töltötte, valamint a Spiaggia Rosa, a rózsaszín part - amely nevét a világon egyedülálló rózsaszín homokjának köszönheti. Utunk során megismerjük a Földközi-tenger híres és védett Tengeri Nemzeti Parkját, fürdéssel, búvárkodási lehetőséggel egybekötve. Ebéd a fedélzeten. Rövid séta a Maddalena-sziget központjában. Visszatérés a kikötőbe kb.17 órakor.
6. nap: Reggeli után Bosa városba, mely Szardínia egyetlen hajózható folyója, a Temo partján fekszik. A festői színes házacskák, a 12. században épült Malaspina vár, a kézműves negyedek, a hangulatos macskaköves utcák, a lankás bortermelő vidék alapján néhány éve Olaszország második legszebb középkori kisvárosának választották. Itt termelik a híres malvasia nevű bort, melyet ajánlunk megkóstolni. Sétánk után továbbindulunk Oristano irányába, Santa Caterina fehér mészkősziklákkal díszített festői öblébe, ahol lehetőség lesz strandolásra és ebédelésre. Délután megtekintjük Tharrost, a sziget egyik legfontosabb archeológiai nevezetességét, az i.e. VI. századból ránk maradt föníciai-római kikötővárost, majd visszatérünk szállásunkra. (Belépőjegy a helyszínen fizetendő.)
7. nap: Szabad program. Este fakultatív szárd vacsoraest egy Algheróhoz közeli gazdaságban, itallal, transzferrel.
8. nap: A reggelit követően kijelentkezés a szállodából, a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak