Velence - Padova és Treviso

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197250
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Velence, Padova

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Lenti – Treviso (710 km)Elutazás Szegedről kora reggel. Uta­zás Szlovénián át (Tornyiszentmik­lós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenők­kel tarkítva érkezünk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Tre­visoba, a „miniatűr Velencébe”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni pa­lazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óváros­ban olyan csodák várnak bennün­ket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temet­ték el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai között, csator­nákkal szabdalt utcáin. A város fő­terén megpihenünk egy capuccinó­ra vagy egy spritzre. Merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe! Szálláshelyünkre igyekszünk, ami 2 éjszakán át Velence környékén lesz.

2. nap:
Velence és a lagúnák világaReggeli után Punta Sabbionitól hajóval utazunk Velence szívébe (hajójegy). Városnézésünk során láthatjuk a képeslapokról már jól ismert Szent Mark teret és közeli nevezetességeit: a Campanile-t, St. Mark Basilika-t és a Dózse Palotát. Sétálunk a város ódon utcáin, siká­toraiban egészen a Canale Gran­de-n átívelő Rialto hídig. Szabadidő a mindig hangulatos belvárosban. Késő délután a lagúnák két neveze­tes szigetére látogatunk: Muranón az ősi üvegfúvó műhelyekben kivá­ló mesterek látványos munkájával ismerkedhetünk (vásárlási lehető­ség). A festői színekben pompázó Burano ódon házai között pedig a híres buranói csipke készítésébe nyerünk bepillantást. Estére vissza­térünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Velence – Padova – Budapest – Szeged (780 km)Kora reggel indulunk tovább Pado­vába, Szent Antal városába. A bazi­lika közelében láthatjuk a Prato del­la Valle teret, mely egy római kori amfiteátrum körvonalait őrizte meg. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeres­sük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sé­tánkat folytatva az egyetem ősi épületét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodáljuk meg, amelyeket a hajót formázó XIII. századi Igazságügyi Palota választ el egymástól. A kö­zelben megtekinthetjük a velencei kormányzók számára emelt palotát. Padovából hazafelé indulunk az Udine–Szlovénia-Tornyiszentmik­lós–Budapest útvonalon, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd továb­butazunk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak