Kikapcsolódás a Vajdaságban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200955
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szerbia
Város: Szabadka, Újvidék, Zenta

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Program:

1. nap: Budapest - Zenta – Magyarkanizsa (270 km)
Reggeli indulás Budapestről, Szeged érintésével határátkelés a Vajdaságba. Először Zentára utazunk, mely a kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően már évszázadokkal ezelőtt is stratégiailag fontos település volt. Ellátogatunk a Zentai csata emlékkomplexumához, Belvárosi sétánk során megtekintjük többek között a szecessziós városházát, mely a városkép fő meghatározója a maga 50 méter magas ég felé törő tornyával. Fönt a toronyban a zászlók, térképek, harci viseletek és hadieszközök között megelevenedik előttünk a világraszóló második zentai győzelem és maketten is láthatjuk, hogyan szenvedtek a törökök sorsdöntő vereséget a keresztény seregektől 1697 szeptember 11-én. A toronyból gyönyörű panoráma terül elénk. Majd folytatjuk utunkat Magyarkanizsára, melynek központjában főként a település kulturális és közigazgatási intézményei találhatók. A főtér egyik ékessége a városháza, valamint a város római katolikus temploma is. Belvárosi sétánk után elfoglaljuk szálláshelyünket a hely ****-os wellness szállodában (2 éj), ahol lesz lehetőség pihenni, wellnessezni. A szabadidő után este elmegyünk egy borkóstolóval egybekötött vacsorára. Az est folyamán min. 5 fajta bort kóstolunk.

2. nap: Újvidék
Ezen a napon Vajdaság tartomány központi és Szerbia második legnagyobb városát, Újvidéket fedezzük fel. Először a szomszédos Péterváradot és annak erődjét nézzük meg, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre. A Duna-kanyar fölé emelkedő péterváradi szikla tövében egy cisztercita kolostor is épült a középkorban, melyet alapítója, IV. Béla magyar király után Bélakúti monostornak neveztek. A tatárjárás után új kolostort építettek, de ezt már föl a szikla tetejére és erős várfalakkal erődítették. Ez az új kolostor már Újpétervárad néven szerepelt egészen addig, amíg a mai Újvidék helyén levő Pétervárad vásártartási jogot nem nyert, mert azután Pétervárad új neve Vásárosvárad, Újpéterváradé pedig Pétervárad lett. A törökök kiüldözése közben kezdték meg a ma is látható erőd építését 1692-ben és egészen 1780-ig tartottak az erődítési munkálatok. Ezt követően Újvidék belvárosában teszünk egy sétát: látni fogjuk a központi Szabadság teret, a ma Vajdaság Szállónak nevezett hotelt, ami eredetileg Erzsébet Szálló néven Erzsébet királyné (Sissi) nevét viselte, itt áll a neoreneszánsz stílusban épült városháza. Szemben magasodik a Zsolnay-cserép utánzatokkal fedett Mária Neve római katolikus plébániatemplom. A belváros dísze a Duna-park, mellette található a Vajdasági Múzeum impozáns épülete, ami eredetileg Magyar Királyi Törvényszéki Palota volt. Végigmegyünk a folyton nyüzsgő sétálóutcáin is, a Duna utcán és az egykori Kossuth-sétányon is. Szabadidő, mely során lehet ajándéktárgyakat vásárolni, nézelődni. A délutáni órákban visszatérünk szálláshelyünkre, ahol ismét lehet wellnessezni.

3. nap: Szabadka – Palics – Kelebia - Budapest
A reggelit követően séta és nézelődés Szabadkán. Ez a város Paliccsal együtt a Monarchia idején kedvelt üdülőhely volt. Szabadka leghíresebb nevezetessége a Raichle Ferenc által tervezett gyönyörű palota, mely a magyar szecesszió egyik remekműve. Innen végigsétálunk a színes homlokzatú épületekkel tarkított Korzón, majd a klasszicista Népszínházhoz és a város főterére érünk. Meglátogatjuk a városházát is, mely Szabadka és a délvidéki szecesszió szimbóluma. Majd átmegyünk Palicsra, ahol gyönyörködünk a meseszép Palicsi-tóban és környezetében. Ellátogathatunk a közelben található híres állatkertbe is. Hazafelé megtekintjük a fenséges kelebiai ménesbirtokot, mely csodás környezetben várja a látogatókat. A telepen több mint 60 lipicai lovat tartanak, melyekkel gyakran bemutatóznak. A késő délutáni órákban határátkelés Kelebiánál, majd hazautazás Budapestre.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- szállás 
- félpanziós ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Helyben fizetendő:
- belépők kb 1620 RSD
- turistaadó 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak