Toszkána és a sokszínű Cinque Terre citromfesztivállal 5 nap/4 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201343
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
2018 Ismerkedés a semmihez sem hasonlítható hangulatú toszkán vidékkel és kultúrával, kitekintés a Földközi-tenger vidékének egyik legromantikusabb és legszínesebb tájára, a Ligúr-tengerparti szakaszon található Cinque Terre, az öt pici, autóforgalomtól elzárt falu életébe. Programjainkat a régiókra jellemző fesztiválokkal tarkítjuk, így megkóstolhatnak pár egyedi ételkülönlegességet és ráérezhetnek egy mesés kisváros bohém hangulatára is, a nyári turnusoknál pedig lehetőségük adódik egy kis tengerparti fürdőzésre is Toszkána legelegánsabb fürdőhelyén!




Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó).


Szállás

4 éj szálloda*** Montecatini Terme-ben
A standard 3 csillagos szállodák Montecatini Terme városában a központ közelében találhatóak. A szállodák pontos nevét és leírását az aktuális indulás előtt egy héttel adjuk meg.
Szobák:2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba, a szobák nagy része balkonos és TV-vel felszerelt
Szolgáltatások:étterem, a szállodák nagy részében bár, recepció


Ellátás (krt)
kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió.


Fel- és leszállási lehetőség
Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További felszállási lehetőségek (oda-vissza):
05.17-21:
Debrecen- Miskolc: 8.990 Ft/fő
Gyöngyös- Eger: 7.590 Ft/fő



Időpontok

5 nap/4 éjszaka
2018. Május17-21. (csütörtök-hétfő) -PÜNKÖSDI HOSSZÚ HÉTVÉGE
Monterosso/ Citromfesztivállal

2018. Október19-23. (péntek-kedd) - ÜNNEPI HOSSZÚ HÉTVÉGE


Ugyanez a programunk hosszabb, 6 nap/5 éjszakás változatban is foglalható! Részletek:ITT!
2018. 07.13-07.18. Toszkána középkori fesztivállal
08.15-08.20.

Hasonló toszkán körútjaink - 4nap/3 éjszakás programok:
2018. 04.28- 05.01.Toszkána -a fagyi bűvöletében
05.18-05.21.Toszkána Citromfesztivállal
08.30-09.02.Toszkána- a fagyi bűvöletében
10.04-10.07. Toszkána Gesztenyefesztivállal
10.20-10.23. Toszkána a fagyi bűvöletében




Program


1.nap: Budapest- Montecatini Terme

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a szlovén, hatalmas szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, a felvonóval megközelíthető Montecatini Alto bájos, ódon, hangulatos városrészében - akár egy koktél mellett - gyönyörködhetünk a panorámában.

2. nap: Siena- San Gimignano -Certaldo
Reggeli után szabadidő vagy egész napos fakultatív kirándulás a toszkán vidéken(Ár: 40 EUR/fő- ajándék borkóstolóval). Mai utunk elsőként Siena-ba, Toszkána gótikus gyöngyszemébe vezet. Felkeressük a híres kagyló alakú főteret a Piazza del Campo-t, a katedrálist, a világhírű városházát és a tér meghatározó tornyát, a Torre del Mangia-t is. Tovább utazunk a tornyok városaként nevezettSan Gimignano-ba. Megnézzük az egyik, mai napig is látogatható lakótornyot, a katedrálist, a városházát és sétálunk az óváros varázslatos terein is. A program után egy közeli farmon megkóstolunk párat a helyi borokból. Utunk következő állomása az elragadó erődváros, Boccaccio otthona, Certaldo lesz. A híres író sírja itt található, háza ma múzeumként működik. Az óvárost felvonó köti össze az új városrésszel, Certaldo Alto hangulatos utcáin és főterén, a Piazza Boccaccio-n kellemes kávézókat és kisebb éttermeket találunk.
Érkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.

3. nap: Vinci- Firenze
Reggeli után programunkat Leonardo da Vinci szülővárosában, Vinci-ben kezdjük. AMediciek óta szinte változatlan hangulatú falu elhelyezkedése is festői, elragadó panoráma tárul elénk a várból a háborítatlan toszkán tájra. Megnézzük a nagy középkori géniusznak szentelt múzeumot, mely otthont ad a mester rajzainak és írásainak, modelleinek és leghíresebb felfedezéseink, találmányainak.Tovább utazunk Firenzébe, Toszkána "fővárosába".(Városnézés helyi idegenvezetővel és közlekedés díja: 10 EUR/fő). Városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megnézzük a Santa Croce templomot Michelangelo sírjával, a Dómot és a híres Ponte Vecchio-t is. A délutáni órákban szabadidő vagy látogatás az Uffizi képtárban(Ár: 30 EUR/fő- a részvételi szándékot foglaláskor előre kérjük jelezni, fizetni a helyszínen kell).

4. nap: Cinque Terre
Ma egész napos kirándulást teszünk a Ligúr- tenger partjának egyik nehezen megközelíthető, festői részére, aCinque Terre(Öt föld) Nemzeti Parkba. Nevét a területén osztozó öt, az autóforgalomtól elzárt településről kapta. A Világörökség részét képező természeti park meseszép halászfalvai a sziklák oldalába épültek és színes házaival, gyönyörű panorámájával felejthetetlen élményt nyújtanak. Mivel ezek a halászfalvak el voltak zárva a külvilágtól, ezért a kis településeket a La Speziaból induló hajóval és gyalogosan, ill. vonattal fedezzük fel. Szabadidő Monterosso bájos kisvárosában. A májusi turnusnál részt veszünk egy fergeteges citromfesztiválon, ahol lehetőségünk lesz citromból készült különleges kézműves termékek vásárlására, citromból készült helyi ételek és italok kóstolására is.Visszautazás La Spezia kikötőjébe. Érkezés a szálláshelyre a késő esti órákban. (Ár: hajó-és/vagy vonatjeggyel: 39 EUR/fő) Figyelem!Rossz időjárás esetén amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!

5. nap: Poggio a Caiano- Budapest
Reggeli után hazaindulás. Rövid megállóPoggio a Caianotelepülésen, ahol az egyik legszebb és leghíresebb Medici Villa található. Megnézzük a villa előkelő épületét és sétálunk egyet a Világörökség részét képező épület csodálatos parkjában, majd továbbutazunk Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.




Felárak és belépők


Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):

-San Gimignano- Siena- Certaldo: 40 EUR/fő- ajándék borkóstolóval
-Uffizi képtár (elzőzetes jelentkezéssel, itthonról foglalva lehetséges csak) 30,-EUR/fő (helyi idegenvezetővel-min.10 fő esetén)

Közlekedési költségek:
Firenze helyi idegenvezetés és közlekedési költség: 10 EUR/fő
Cinque Terre hajó-és/vagy vonatjeggyel: 39 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak összesen kb:45 EUR/fő/5 nap
San Gimignano/ Bazilika: kb. 4 EUR/fő
San Gimignano/ Régi városháza + lakótorony: kb. 7 EUR/fő
Certaldo /sikló: kb. 1,5 EUR/fő oda- vissza
Certaldo/ utcai jelmezes fesztivál: kb. 20 EUR/fő
Siena/ Dóm: kb. 6 EUR/fő
Vinci/ Leonardo múzeum:kb. 8 EUR/fő

Firenze/ Santa Croce templom: kb. 6 EUR/fő
Firenze/ Székesegyház: ingyenes

Audio-guide:kb. 1,5- 2,5 EUR/fő/nap





Minimum létszám
35 fő.
Társítási lehetőség.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak