Nápoly-Capri-Sorrento

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207315
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini, Nápoly, Positano, Amalfi, Ravello, Pompei

Szállás / program részletes leírása





1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Esti érkezés a szállodába Montecatini Terme városába.

2. nap: Nápoly-Sorrentó
Folytatjuk az utazásunkat dél felé. Campania tartomány fővárosába, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba látogatunk. A városnézés alkalmával megtekinthetjük a Dóm nagyszerű gótikus épületét, ahol leróhatjuk tiszteletünket Nápoly védőszentjének, Szt. Gennaronak ereklyéi előtt. A keskeny, sikátoros utcákon járva megízleljük az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát is. Szálláshely elfoglalása az esti órákban a sorrentói félszigeten.



3. nap: Capri szigete
Felejthetetlen hajókirándulás a nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a mesés Caprira. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. A délutáni szabadidőben lehetőség van sziget körüli hajókázásra, vagy látogatás a sziget legnagyobb látványosságához, a Kék-barlanghoz. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncellot. Visszautazás a szállásra az esti órákban (Ár: 80 EUR/fő).

4. nap: Positano-Amalfi-Ravello-Sorrento
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás a világ egyik legszebb panoráma útjának felfedezésére indulunk, a Salernói-öbölbe. Legelőször a Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit fedezzük fel, útközben rövid megálló Positano elbűvölő kisvárosa felett, panoráma fotózás. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő, majd utazás a szintén a Világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba. A 350 méter magas Monte Torellóra települt Ravellót a XII-XIII.században virágoztatta fel a Rufolo család. A Villa Rufolo buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Visszautazás a szállásra a kora esti órákban, de előtte még látogatás Sorrento hangulatos belvárosában. (Ár: 35 EUR/fő). Visszautazás a szállásra az esti órákban.

5. nap: Pompei-Vezúv
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Látogatás Pompei romvárosában, melyet Kr.u. 79-ben temetett maga alá a tűzhányó kitörése, lehetőség az ásatások megtekintésére helyi idegenvezető szakszerű tárlatvezetésével (Ár: 25 EUR/fő*). Majd utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére. Szálláshely elfoglalása Montecatini Terme városában az esti órákban.

6. nap: Montecatini Terme-Budapest
A kora reggeli órákban megkezdjük hazautazásunkat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.




FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 477 utazás 336 388 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak