Olaszország, Róma: Róma, 3*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222604
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:egyénileg
Típus:nyaralás

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása



1. nap (péntek): elutazás Rómába közvetlen járattal. Busztranszfer a szállodához, közben panorámás városnézés magyar nyelvű idegenvezetőnkkel. A csomagok elhelyezése és a szobák elfoglalása után szabadprogram. Javasoljuk, hogy fedezzék fel a szálloda közelében lévő nevezetességeket, illetve este látogassanak el a Colosseumhoz, ahol a keresztút (Via Crucis) zajlik. A katolikus egyház legnagyobb és legfontosabb ünnepén tartott körmenetben 14 állomáson haladnak végig, miközben a hívők a pápával imádkoznak.

2. nap (szombat): reggeli után gyalogos magyar nyelvű városnézés. Ellátogatunk a méltán híres Spanyol lépcsőhöz, mely a római fiatalok egyik kedvenc találkozóhelye, majd a nemrégiben felújított Trevi kúthoz, ahol a páratlan itáliai fagylaltot sem szabad kihagyni. A Piazza Navona tere következik, amely Domitianus császár által építtetett stadion színhelye volt, ma gyönyörű szökőkútjai, templomai és művészei teszik felejthetetlenné. A tértől nem messze található a kupolájáról híres Pantheon, melynek meglátogatása szintén a program része.

Délután szabadprogram, lehetőség vásárlásra.

3. nap (vasárnap): reggeli után szabadprogram keretén belül javasoljuk, hogy látogassanak el a Vatikánhoz, ahol vasárnap délelőtt a Szent Péter téren az ünnepi szentmise után a pápa beszédet mond, a világ több mint hatvan nyelvén, közöttük magyarul is, hírül adja Krisztus feltámadását, majd húsvéti Urbi et Orbi áldását adja Róma városára és a világra.

Délután szabadprogram vagy félnapos fakultatív gyalogos városnézés, min. 15 főtől 11 990 Ft/fő (mely tartalmazza a belépőjegyet is a Colosseumba). Idegenvezetőnk segítségével megismerhetik az Antik Róma legfontosabb látnivalóit: Forum Romanumot (az egykori birodalom központja); Colosseumot (az ókori Róma gigantikus amfiteátruma); Capitoliumot (Róma 7 dombjának egyike, mely az ókori Róma egyik jelentős helyszíne volt); Piazza Venezia (Róma egyik legforgalmasabb tere), II. Viktor Emánuel emlékmű.

4. nap (hétfő): reggeli után szabadprogram vagy félnapos buszos fakultatív program, min. 15 főtől 15 990 Ft/fő a Rómához közeli Tivoliba, a kertek városába. Tivolit híressé a teraszosan épült reneszánsz parkjának szökőkút csodái, és 400 éves hatalmas fái (ciprusok, cédrusok, pineák) teszik. A Villa d´Este parkjának megtekintése idegenvezetőnkkel, majd visszautazás Rómába.

Délután szabadprogram.

5. nap (kedd): reggeli után szabadidő, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre.

A programváltozás jogán fenntartjuk.

Várható belépőjegyek (tájékoztatási jelleggel, az árak változási jogát fenntartjuk):

Kupola (Szt. Péter Bazilika): csak lépcsőn (551 lépcső) 8€, lifttel+lépcsőn (320 lépcső) kb. 10€; Angyalvár: kb. 11€; Villa d’ Este: kb. 10€; Pantheon: kb. 2 €

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: kb. 4-6 €/fő/éj

Általános információ: utazás Budapest-Róma-Budapest útvonalon, menetrend szerinti járattal. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 4 éjszakára, a reggelis ellátást valamint a magyar nyelvű idegenvezetést a programok alatt.

Szálláshelyeink mozgáskorlátozott utazók számára korlátozottan foglalhatók. Akadálymentesített szobafoglalási lehetőségekről érdeklődjön irodánkban.

A részvételi díjon felül fizetendő: a repülőtéri illeték, a reggelin kívüli étkezések, a fakultatív programok, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, a sztornóbiztosítás (teljes összeg 1%-a) és a foglalási díj.

Utazás: Alitalia menetrendszerinti járatával

Poggyász: 1 db 23 kg feladott poggyász és 1 db kézipoggyász (8 kg)

Menetrend (a légitársaság a változás jogát fenntartja):

Budapest 11:55 Róma (Fiumicino) 13:40

Róma (Fiumicino) 09:20 Budapest 11:05



Fekvése:



Szobák:

Szolgáltatások:

Sport és szórakozás:

Ellátás:


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- árfolyam pótdíj
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak