Római séták - októberi hosszú hétvége/ őszi szünet

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222689
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
Utazás időtartama: 5 nap / 4 éjszaka
Indulási időpont: X.20., X.31.

Utazás: a Wizz Air menetrend szerinti járataival
Elhelyezés: 4*-os belvárosi szállodában
Ellátás: büféreggeli
Minimum létszám: 15 fő

Program:
1. nap: Elutazás Budapestről a 11.40 -kor induló Wizz Air járattal,mely 13.30-kor érkezik Rómába. Érkezést követően panorámás buszos városnézés, megállással a Szent Pál Bazilikánál, utána transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2-5. nap

Séta, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret.Esti érkezés esetén a városnézések a későbbi napokon valósulnak meg.

Fakultatív látogatás a Vatikáni Múzeumokba és a Szent Péter Bazilikába, helyi közlekedéssel. (Erre a programra technikai okokból kérjük az utazás megrendelésekor jelezzék részvételi szándékukat.) Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. A Vatikán, ez a mindössze 1000 lakosú sajátságos városállam, amely állam az államban, számtalan látnivalót kínál mindössze 0,44 km2-en. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter Bazilika számtalan emlékében, melyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi Kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is.

Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel. Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület.

Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba is eljuthatnak. A gyalogséta útvonala: Angyalvár ( belülről),Angyal-híd és a Tiberisz folyó,Campo di Fiori ( Virágos mező tere), Farnese tér és Palota (kívülről).

Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re taláűlható Tivoliba, amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállítottáka köveket, amelyeket a Colosseum építésénél is felhasználtak.Leghíresebb palotája a Villa d`Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d`Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban.


5.nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás a 22.00-kor induló Wizz Air járattal.


Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő 6,00 EUR/fő/éj.

A részvételi díj a kézipoggyászt tartalmazza a Wizz Air érvényes szabályzata szerint, feladható 20 vagy 32 kg-os poggyász felárért foglalható.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak