Nápoly, Capri, Pompeji és az Amalfi

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 276418
Indulás dátuma:2024.09.20. (P)
Időtartam:5 nap/4 éj
Ár:  309 000 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  349 000 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Amalfi, Capri, Nápoly

Szállás / program részletes leírása



Utazásunk középpontjában Nápoly városa és az Amalfi-térség áll, ahol hemzsegnek a világhírű látnivalók. Maga az Amalfi-partvidék is UNESCO-védettség alatt áll bájos kisvárosaival és a maga többszáz méteres sziklafalaival, csakúgy, mint Nápoly történelmi belvárosa vagy a Királyi Palota Casertában. De felkeressük majd a különleges Pompejit, amit a szomszédos Vezúv kitörése konzervált az utókornak, és megismerkedünk a mesés Capri szigetével is. A nyárbúcsúztató szeptemberi klíma kedvez a látogatásnak, szóval, ha belekóstolna a Dolce Vitába vagy csak egy szelet pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, várjuk jelentkezését!

Az utazás kiemelt értékei:

  • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat, temérdek világörökségi helyszínnel
  • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Színvonalas szálloda Mercato San Severinóban
  • Utazás közvetlen repülőjáratokkal, napközbeni menetrenddel


Szállás: Mercato San Severinóban, a San Severino Park Hotel & Spa**** szállodában. A színvonalas szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifi-hozzáféréssel rendelkeznek. A szálloda jó választás a környék felfedezéséhez, lévén, hogy a fontosabb látnivalók egy órán belül elérhetőek.

Programok:
 

szeptember 20. péntek
Elutazás Budapestről Nápolyba közvetlen járattal (10:45-12:35). Érkezés után utazás a casertai királyi palotához, a Nápolyi királyság Bourbon uralkodóinak székhelyére. A kastély pompájával, méreteivel és a hozzátartozó kertekkel - a versailles-i palota mellett – a legnagyobb és legimpozánsabb királyi székhely Európában, így nem csoda, hogy a későbarokk stílusú objektumot az UNESCO is világörökségi plecsnivel jutalmazta. De a hely ismerős lehet a filmvászonról is, mint a Star Wars, vagy a Mission Impossible filmek látványos háttérhelyszíne. A látogatás után transzfer Mercato San Severinóba, szállás elfoglalása.

szeptember 21. szombat
A mai nap Nápollyal ismerkedünk. Előbb a Plebiscito térre látogtunk, ahonnan beláthatjuk a Királyi Palotát, az Operaházat és a Szent Ferenc bazilikát is. Bebarangoljuk Spaccanapoli zegzugos sikátorait, ellátogatunk a dómhoz, kanyargunk a Via Tribunálin, nézelődünk a város főutcáján, a Via Toledón, és sétálgatunk majd a tengerparti sétányon is.

szeptember 22. vasárnap
Szabadidő vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 120 EUR/felnőtt, 80 EUR/gyermek). A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át, bejárjuk majd a hegytetőn található Capri városkát, ahol az időnket sétával, fagylaltozással esetleg vásárlással tölthetjük; de eljutunk az autentikus Anacapriba is, és végül meglátogatjuk Augustus kertjét, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is.

szeptember 23. hétfő
Mai nap az Amalfi-part látványosságaival ismerkedünk. A Salernói-öblöt határoló partvidék kivételes szépsége már az ókorban költemények sokaságát ihlette, talán mi is dalra fakadunk majd a látványtól. Meglátogatjuk Positanót, ahol a sziklaoldalakra lépcsőzetesen épült színes házak teraszáról - melyek félúton vannak a föld és az ég között - pazar látvány tárul szemünk elé. Következő állomásunk a vidék névadója, az egykor gazdag, Velencével is vetélkedő kereskedőváros, Amalfi; majd kirándulásunkat Ravellóban a tengerszint felett 350 méterrel tornyosuló kisvárosban zárjuk. Szállás Mercato San Severinóban.

szeptember 24. kedd
Reggeli után a Vezúv meghódítására indulunk - autóbuszunk segítségével. A hegy oldaláról - kedvező időjárás esetén - gyönyörködhetünk a nápolyi városképben  és a változatos vulkanikus formakincset is szemre vételezhetjük, de egy 20 perces túrával (kb. 900 méter) akár a vulkán tetején található kráterig is eljuthatunk. Délután Pompejibe utazunk, a Római birodalom idején virágzó településre, amelyet éppen a szomszédos Vezúv kitörése pusztított el Kr.e. 79-ben. Az utcákat és épületeket helyenként 10-12 méternyi hamu- és kőzettakaró borította be, így őrizve meg azokat az utókor kíváncsi szemeinek. Késő délután transzfer a nápolyi repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (20:45-22:30).

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly útvonalon, a Wizz Air közvetlen járataival
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
  • Különbuszos transzferek a program során
  • Négy éjszaka szállás Mercato San Severinóban, a San Severino Park**** hotelben
  • Reggeli a szállodákban
  • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervízdíj: 20 EUR/fő

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly útvonalon, a Wizz Air közvetlen járataival
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
  • Különbuszos transzferek a program során
  • Négy éjszaka szállás Mercato San Severinóban, a San Severino Park**** hotelben
  • Reggeli a szállodákban
  • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt


Külön fizetendő:

  • Javasolt szervízdíj: 20 EUR/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 706 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak