Bécs - Hundertwasser nyomában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 157234
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Ausztria
Város: Bécs

Szállás / program részletes leírása



Indulás 07.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Elsőként autóbuszos városnézés keretében megismerkedünk Bécs nevezetes építészeti stílusával a Ringstrassen stílussal. A városnézés után szabadidejét mindenki egyénileg töltheti el Bécs belvárosban, vagy lehetőség nyílik Hundertwasser egyedi építészeti stílusával megismerkedni.

A közös városnézés után Hundertwasser egyedi építészeti stílusával ismerkedünk. Autóbuszunkkal elsőként az általa tervezett szemétégetőhöz látogatunk. Bécs város felkérésének eleget téve Hundertwasser újra `csomagolta” a bécsi szemétégetőt, amely pompás formájának és küllemének köszönhetően jelenleg Bécs egyik jelképévé vált.

Utunkat tovább folytatva egy különleges házhoz látogatunk, ami egy társasház Bécs 3. kerületében. Az épület Bécs egyik leglátogatottabb épülete, egyben Ausztria kulturális örökségének a része. Hundertwasser örömmel tett eleget a felkérésnek és nem fogadott el fizetséget a ház megtervezéséért, mert szerinte már az megérte, hogy nem épül a helyére valami csúfság. Mind külsőleg és belsőleg egy érdekes és mindenképpen a szokványostól eltérő lakóházat sikerült építeni a művésznek. Hullámzó, egyenetlen padlók, színes, tarka-barka falak, befüvesített tetők és nagy fák, amelyek úgy tűnnek, mintha az a szobákból nőttek volna ki. Az épülettel szemben található ajándékboltban mindent beszerezhetünk, ami a művészhez kapcsolódik, de kortárs művészek alkotásainak emléktárgyait is.
Következő programként a Hundertwasser Múzeumhoz sétálunk, ahol átfogó képet szerezhetünk a sokoldalú, sokak által csak csodabogárnak tartott művész munkásságáról.


Kb. 18.00-kor hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak