Olaszországi nagykörutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223550
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Nápoly, Róma, Capri

Szállás / program részletes leírása



Az európai kultúra bölcsője: Firenze-Róma-Nápoly-Orvieto és Capri-sziget8 nap / 7 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Ferrara (800 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel, majd Ferrara környékére, első szálláshelyünkre érkezünk. Elfogyasztjuk vacsoránkat.

2. nap:
A Mediciek városa –Firenze (300 km) Megreggelizünk, majd Firenzébe a Mediciek városába utazunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk a középkori várossal: Santa Croce, Dóm, Giotto Campaniléje, a Palazzo Vecchio (a városi magisztrátus épülete), a Ponte Vecchio (a város középkori hídja kereskedők üzleteivel) séta a Mediciek szépséges belvárosában, séta az Arno partján. Érdeklődő utasaink egyénileg látogatást tehetnek a Palazzo Pittiben. Vacsora és szállás Chiancianóban.

3. nap:
Róma és a Vatikán (170 km) A mai napon Itália fővárosába, Rómába utazunk. Az Örök Város nevezetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk: Szent Péter tér a Bazilikával, a Vatikán Múzeum, mely magába foglalja a Sixtus Kápolnát Michelangelo zseniális mennyezet freskósorozatával. A nap hátralévő részében az antik Róma építészetének remekműveit keressük fel: Forum Romanum, Colosseum. A mai és a holnapi napon szállásunk Rómában lesz, vacsorával.

4. nap:
Római séták (10 km) Reggeli után sétálunk Róma gyönyörű útjain, terein, szökőkútjai, beszélő kövei között. Láthatjuk az utódok számára megőrzött templomait, palotáit, művészi szobrait: Viktor Emánuel emlékmű, Colonna tér a Hadrianus oszloppal, Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcső, a Corso, Michelangelo tér Marcus Aurelius bronz lovas szobrával és névadó zseniális térkialakításával, a San Pietro in Vincoli templom Michelangelo Mózes szobrával, a Traianus fórum, az il Gesu mind-mind a történelmi belvárosban várják a látogatót. A nap végén érdemes ellátogatni a Corso északi végében található Pincio dombjára is.

5. nap:
Nápoly, Pompei és Sorrento (280 km) Reggeli után Nápoly felé vesszük utunkat. Rövid városnézés során megtekintjük a Castel Nuovo XIII.századi erődítményét, a Bourbon időkben épült királyi palotát, a Népgyűlés terét a Paolai Szent Ferenc templommal. A térről ragyogó rálátás nyílik a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőre. Belvárosi sétánkat a San Carlo királyi színház és operaház, valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásárló-csarnokának megtekintésével zárjuk. A Nápoly melletti „holdbéli” tájon utazunk tovább a Pozzuoli fölé emelkedő Solfatara fortyogó kráterei mellett, melyekből ma is kéngőz száll fel. E pokoli táj alatt a legderűsebb tenger mosolyog! Utunkat folytatjuk, Pompei-be az eltemetett városba utazunk. A város úgy került újra a napvilágra, ahogyan a borzalom napján élete félbeszakadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, fürdői. Sorrento környékén elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap:
Capri-sziget hajóval (50 km) Ezen a napon fakultatívajánlatunk: hajóval kirándulunk Capri szigetére. A sziget kikötőjéből minibusszal jutunk Anacapriba. Itt található a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro és Axel Munthe páratlan fekvésű római stílusú villája is. Szabad idő és ebédelési lehetőség a festői Anacapri városkában. Majd innen kisbusszal leereszkedve a sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek csodálatos parkja az Augustus kert nevet viseli. Az egész szigetet virágzó leánderek, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Időjárástól függően lehetőség van strandolásra vagy kishajóval a sziget körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldaláról (helyszínen fizetendő). Estére visszahajózunk Sorrentóba. Szálláshelyünkre utazva vacsora várja utasainkat.

7. nap:
Orvieto – Itália csodája és Tivoli vízesései (700 km) Reggeli után indulunk Orvietóba. A város „Itália csodája”: a sziklatetőre épült városban Olaszország egyik legszebb katedrálisát láthatjuk, melynek belső terében Luca Signorelli lebilincselő Utolsó Ítélet freskósorozatát tekinthetjük meg. A középkori hangulatú belváros utcácskái és a városi park kilátóteraszairól feltárulkozó umbriai táj képe elvarázsolják a látogatót. Orvieto megtekintése előtt megállunk a Róma környéki Tivoliban, ahol a Villa d’ Este palotát és a hozzá tartozó káprázatos reneszánsz parkot tekintjük meg, melyben vízesések, csobogók, szökőkutak százai ontják vizüket a park ösvényei, szobrai, mesterséges barlangjai között. Vacsoránk és szállásunk Ferrara környékén lesz.

8. nap:
Ferrara–Udine–Budapest–Szeged (800 km) Elfogyasztjuk reggelinket, majd Szlovénián keresztül hazafelé vesszük utunkat. Folyamatos utazás pihenőkkel, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Tornyiszentmiklóson keresztül Budapestre az esti órákban, majd utazunk tovább Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak