Amalfi partvidék csodái: Nápoly - Capri - Sorrento körutazás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228104
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Sorrento

Szállás / program részletes leírása



Nápoly- Capri- Sorrento- Amalfi partvidék
Tartsanak velünk Dél-Olaszországba, és fedezzük fel együtt a régió számtalan és egyedülálló szépségét. Programunkat az ellentmondásokkal teli Nápolyban, a világ egyik legrégebbi városában kezdjük. Majd a Nápolyi-öböl mindenkit ámulatba ejtő gyöngyszemeihez utazunk: Elhajózunk az olasz csizma kis ékszerdobozához; Capri-szigetéhez, megnézzük, hogyan állt meg az idő a tragikus Pompei városában és megmártózunk a térség egyik fenséges vulkánjának látványában pedig elgondolkodhatunk a természet mindenekfeletti hatalmáról.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 
Nápoly környéke 4 csillag: 3 éj
Montecatini Terme hotel 3 csillag: 2 éj
A kellemes 4 csillagos medencés hotel & Resort Campania régió szívében helyezkedik el. Szobái: 2-3 ágyas fürdőszobás szobák, TV, hajszárító, safe, minibár, légkondícionáló
Szolgáltatások: Recepció, elegáns előtér, bár, kert medencével (szezonális), étterem, parkoló, wellness center szauával, fitness szobával. Ingyenes Wifi.

Ellátás (krt): bővített kontinentális reggeli, felár ellenében háromfogásos félpanzió

Fel- és leszállási lehetőség
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa
További vidéki felszállási lehetőségek:
Debrecen- Miskolc -Eger- Gyöngyös: 9.990,-Ft/fő oda-vissza

Program

1. nap: Budapest- Montecatini
Indulás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés Montecatinibe az esti órákban. Szállás elfoglalása. Az érkezés függvényében, ha időnk engedi, idegenvezetőnk elkíséri Önöket felvonóval Montecatini Alto bájos, ódon városkájába.

2. nap: Nápoly
Reggeli után továbbutazunk a sorrentói-félsziget felé. Útközben a csodálatos táj egyedülálló látványával és a környék bájával ismerkedünk. Megálllunk a hihetetlenűl sokszínű Nápoly-ban, tiszra idő esetén felmegyünk a Posillippo dombra, amely Nápoly villanegyede, ahonnét csodálatos látvány nyílik a lenyűgöző Nápolyi-öbölre és a távolban fenségesen égbe nyúló Vezúvra. Séta a városban, érintve Itália harmadik legnagyobb operaházát is, majd megkóstolhatjuk a méltán híres nápolyi pizzát a Via Toledon. A nap végén lenyűgöznek minket az óváros történelemmel átitatott kis utcái, többek között a Spaccanapoli, mely szinte kettészeli a várost. Nápoly lüktető hangulata után elutazunk a szálláshelyünkre.

.3. nap:Capri- Anacapri -ajándék Limoncello kóstolóval
Egész napos szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás Capri-szigetére (Ár: 85EUR/fő hajójeggyel). Mai kirándulásunkat a Sorrentoi félszigetről leszakadt Capri szigetének felfedezéséve töltjük. A sziget teljes egészében egy óriási mészkő tömb, ahol két város található, Capri és Anacapri. A kikötőből, kisbuszokkal közelítjük meg Anacapri városát, a `Mamma Mia” panoráma útvonalon. Első sétánk a híres Svéd orvos, Axel Munthe villájához vezet, melyet az orvos által írt San Michele regénye tett népszerűvé. Nem csak a villát és annak régészeti gyűjteményét de annak parkját is bebarangoljuk, ami felkerült az Olaszország 10 legszebb parkját számláló listára. A villát elhagyva lehetőségünk nyílik rövid szabadidő keretében felfedezni a szűk, hangulatos utcácskákat, megkóstolni a Limoncellótés a csak Capri szigetén készített citrom ágyon érlelt pálinkát. Jó idő esetén libegővel felmehetünk a sziget legmagasabb pontjára a Monte Solaro magaslatára, ahonnan pazar kilátás nyílik a szigetre és a Sorrentói félszigetre. Anacapri megtekintése után, ismét buszra szállunk és a főváros, Capri városa felé vesszük az irányt. Sétát teszünk a legelegánsabb üzletek és szállodák között az Augustus császárról elnevezett parkig, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a Faraglioli sziklákra, Capri szigetének jelképeire. A délutáni órákban ismét hajóra szállunk és élményekkel telve búcsúzunk Capri szigetétől. Szálláshelyünkre, érkezés az esti órákban.

4.nap:Amalfi-Positano-Ravello
Szabadidő vagy egész napos fakultatív program. Ezen a napon az egyik leghíresebb és a világon az egyik legszebb tengerpart, az amalfi partszakasz ejt minket ámulatba, mely több szines házakkal tűzdelt, meredek hegyoldalból a tengerig leköszönő településével együtt méltán került fel a Világörökség listájára
Először Positano városának látképét csodáljuk meg, majd tovább élvezhetjük a gyönyörű, kanyargós tengerparti út látványát. Fantasztikus panoráma utunkon megállunk a partszakasz legszebb kilátását nyújtó kávézójánál Amennyiben a széljárás kegyes hozzánk, látogatást teszünk a híres Grotta Smeralda, azaz a Smaragd barlangban is, ahol a vizén csónakázva mutatják be nekünk a szebbnél szebb cseppkőképződményeket. Amalfi városában tett sétánk során az egykori hercegség központjában, megtekintjük a Szent András Dómot, majd lehetőség nyílik elveszni a hangulatos éttermek, likőrboltok és majolika üzletek forgatagában. Megkóstólhatuk a frissen sült tengeri finomságokat és a legfinomabb citrom sorbetet. Szabadidő után autóbuszunkkal Ravelloba indulunk, mely az Amalfi partszakasz fölé emelkedik. A város napjainkban is híres a zenei fesztiválokról, melyeket a Villa Rufolo parkjában rendeznek meg. A park teraszait végigsétálva megismerjük azokat a helyeket ahol Wagner komponált, ill. Oscar Wilde egyik regényének helyszínét. Rövid szabadidő a városban majd ivisszaindulunk a szálláshelyünkre, érkezés az esti órákban.(Ár: 45 EUR/fő)

5. nap: Pompei - Vezúv - Montecatini Terme
Reggeli után elindulunk, és a leghíresebb romvároshoz, Pompei-hezérkezünk. A por és kőesőtől betemetett, hajdan gazdag és fényűző város felszínre kerülése után, szakszerű helyi vezetéssel szinte élő, kivételes képet kapunk a katasztrófa előtti fantasztikus fényűző környezetről, a polgári házakról, fürdőkről és üzletekről, az ott élők életéről. Ezután napjaink egyik alvó óriásaként számon tartott, mindenki számára könnyen megközelíthetőVezúv tűzhányójának kráteréhez mászunk fel. Lenyűgöző látványán kívüli érdekessége, hogy közvetlen közelről érzékelhetjük a természet mindenekfeletti erejét. A Pompeit és négy másik várost eltörlő vulkánra a helyi kisbusz ezer méteres magasságba repít, innen a Nemzeti Park területén felfelé kaptatva tekinthetünk le a csodálatos nápolyi öbölre és a bátrabbak odafent megkóstolhatják a csak itt található, a vulkán oldalában készített ízletes Lacryma Christi bort.Az élményekkel teli nap után utunk ma esti szállásunk helyére, Montecatini Termébe vezet.

6. nap: Montecatini Terme- Budapest
Reggeli után hazaindulás utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre az esti órákban.

Felárak és belépők

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
- Capri: 85 EUR/fő
- Amalfi: 45 EUR/fő
- Smaragd barlang csónakázás (időjárás fügvényében) 6 EUR/fő
-Pompei ásatások belépő helyi idegenvezetővel: kb. 25 EUR/fő
- Vezúv helyi közlekedéssel: kb. 20 EUR/fő

FANTASZTIKUS AKCIÓ: Kiránduláscsomag (Capri, Amalfi, Pompei-Vezúv) az 175EUR/fő helyett 160 EUR/fő

Belépők összesen kb: 25 EUR/fő
- Capri/Augusto`s Garden: kb. 1 EUR/fő
- Capri/ Axel Munthe villa: kb. 7 EUR/fő,
- Amalfi/ Dóm és kolostor: kb. 5 EUR/fő
- Monte Solaro libegő (Capri): kb. 12 EUR

Audio-guide: 3 000 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi díj:10 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)
Minimum létszám
35 fő.

 

 

 

 

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak