Olaszország gyöngyszemei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 4973
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Capri, Firenze, Nápoly, Padova, Pompei, Róma, Sorrento

Szállás / program részletes leírása



TOP ELŐNYÖK:
- Ingyenes vidéki transzfer

Felszállási  helyek: Szeged, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc, Füzesabony, Gyöngyös, Pécs, Szekszárd, Dunaújváros, Budapest. További ingyenes felszállási helyek a határátlépés függvényében: Budaörs, Tatabánya, Győr, Sopron, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Lehetőség van kedvezményes budapesti szállás igénybevételére is, ha a korai transzfer nem megfelelő Önnek.
- Ingyenes parkolás repülős utaknál: ingyenes Ferihegy-közeli parkolást biztosítunk. A parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. Korai indulás illetve kései érkezés esetén a parkolás helyszínén lévő szállodában kedvezményes szálláslehetőséget is tudunk biztosítani.
Törzsutas kedvezmény:  5-7%
Előfoglalási kedvezmény: 3 - 5%, max 10.000,- Ft
65 év feletti kedvezmény: 2.000,- Ft

(a kedvezmények nem halmozhatóak!)

Rövid leírás:
Vatikán és a lenyűgöző Sixtus-kápolna
- Amalfi part szépségei és a Vezúv áldozata: Pompei
- Sétálás a Mediciek Firenzéjében és Rómában
- Hajózás a sziklákk al övezett Capri szigetére

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT (810 km)

Reggeli indulást követően Szlovénián keresztül utazunk, mely során gyönyörködünk a Júlia-Alpok vonulataiban. Olaszországba érkezve Trieszt városában állunk meg, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, ahol a bécsi mintára épített neoreneszánsz épületek kápráztatnak el bennünket Olaszország legnagyobb tengerre nyitott terén. Az esti órákban érkezünk Ferrara melletti szálláshelyünkre.

2. NAP: FIRENZE – RÓMA (450 km)

Reggeli után folytatjuk utunkat Firenzébe, mely a reneszánsz kor Athénja, a művészetek városa. Dante, Giotto, Macchiavelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Vasari és Galilei neve fémjelzik a város dicsőségét. Nagyszerű élményt jelent a XIV–XV. századi épületek között sétálni. Megható érzés Michelangelo, Galilei és Rossini sírjánál állni a Santa Croce templomban, Firenze Pantheonjában. Megcsodáljuk a világ 3. legnagyobb katedrálisát, a Santa Maria Del Fioret, melynek kupolájába szabadidőben akár fel is lehet menni. Sétálunk a XIV. századi Öreg hídon, a Ponte Vecchion. Ezekkel az élményekkel telve hagyjuk el a Mediciek fellegvárát. Továbbutazás és este érkezés Rómába, szállás.

3. NAP: RÓMA

Reggel kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. A Vatikáni Múzeummal kezdünk. Itt megcsodáljuk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtuskápolnát, valamint Raffaelo káprázatos freskóit. Ezt követően a világ legnagyobb templomát, a Szt. Péter-bazilikát nézzük meg, ahol a lenyűgöző méretek mellett gyönyörködhetünk a fantasztikus Pieta szoborban is. Délután a híres Spanyol lépcső turistaforgatagában gyönyörködhetünk, majd szabadprogram mely során kipróbálhatjuk egy hangulatos olasz kisvendéglő gazdag ételválasztékát. A nap folyamán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turistabuszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás Rómában.

4. NAP: RÓMA

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása. Az ókori Róma megtekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus Foruma és a Colosseum bizonyítják, hogy ókori elődeink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium dombjáról (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonultak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik monumentális alkotásában, a II. Viktor Emanuel-emlékműben is gyönyörködhetünk. Kora esti órákban a vízi hangverseny látszatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat.

5. NAP: RÓMA – NÁPOLY – SORRENTÓI-FÉLSZIGET (390 km)

Reggeli után elhagyjuk Rómát, és elutazunk Nápoly irányába. Nápolyba érkezve rövid séta a központban és a tengerparton. Útközben megtekintjük a nápolyi várat és a világörökség részeként is számon tartott Főteret, de láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét is. Nápolyi programunk után továbbutazunk a filmekből jól ismert Amalfi-partra. A vadregényes tájat helyi kisbuszok segítségével ismerjük meg, melynek díja a helyszínen fizetendő. Elsőként Positanohoz érkezünk, fentről a kilátóról tekintünk le a városra és az azt körbeölelő tengerre. A „Függőleges Város” két hegy közé épült be, látványa csodaszép. Egy kis pihenő- és fényképszünet után buszunkkal tovább kanyargunk Amalfi felé, de előtte útba ejtjük a Smaragd barlangot melynek megtekintése időjárásfüggő. A Caprinál található Kék Barlanghoz hasonló fényjelenségek zajlanak le itt is. A fénytörés következtében a napfény nem kékre, hanem zöldre festi a barlang vizét és belsejét. 1932‑ben fedezte fel Luigi Buonocore, egy helyi tengerész. Az Amalfi partvidék következő megállója a névadó város, Amalfi. Sétánk során érintjük a Katedrálist, ahol Szt. András apostol ereklyéit őrzik, de egy XIV. századi papírüzem is működik. Tovább folytatjuk a partvidék felfedezését. Szállásunkra érkezés az esti órákban.

6. NAP: SORRENTO – CAPRI (HAJÓ)

Választás szerint pihenés, ill. fakultatív kirándulás Capri szigetére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint fél órás hajózással jutunk át a fényűzés és a luxus szimbólumává vált szigetre melynek érdekességeit helyi idegenvezető segítségével ismerhetjük meg. A különleges üzleteken túl felejthetetlen látványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A belvárosban, ahová siklóval jutunk fel, a városka nevezetességeit tekintjük meg a közös séta során és a helyi likőr, a limoncello kóstolására is lesz módunk. A szabadidőben jó idő esetén, rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor vásárolni is tud. Szállás, mint előző nap. Capri kirándulás (Sorrento – Capri – Sorrento hajó- és felvonójeggyel): 80 €.

7. NAP: POMPEI – ÉSZAK-OLASZORSZÁG (680 km)

Reggel indulást követően irány a Vezúv lávája által betemetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen megmaradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, láthatunk korabeli „gyorséttermeket”, lakóházakat, fürdőket, sőt, még bordélyházat is. A program után utazás észak felé. Szállás.

8. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST (790 km)

 

Megreggelizünk, majd bemegyünk Padova belvárosába. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata-szobrot, a középkori épületek által szegélyezett főteret és környékét. Szlovénia érintésével hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Kontinentális reggeli ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére


Külön fizetendő:
- belépődíjak kb. 93 EUR,
- foglalási díj,
- fakultatív kirándulás: Capri (Sorrento - Capri -Sorrento hajó- és felvonójeggyel): 75 EUR/fő
- idegenforgalmi adó: kb 24 EUR/fő
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Fakultatív:


Firenze - Santa Croce 6 € Amalfi - Dóm 3 €
Vatikán 28 € Amalfi helyi busz 10 €
Róma - Colosseum 14 € Pompei 13 €
Róma - tömegközlekedés 12,5 € Capri - Augustus park 1 €
Smaragd barlang 5 €
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak