Tavaszköszöntő Taorminában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223122
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Olaszország
Város: Taormina

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest – Catania (repülővel) - TaorminaElutazás Budapest-Liszt Ferenc repülőtérről menetrendszerinti repülőjárattal Cataniába, majd autóbuszunkkal Catania belvárosába, Bellini színház csodálatos, neoreneszánsz stílusú épületéhez érkezünk. Itt kezdjük gyalogos sétánkat az Egyetem, Szent Ágota katedrális, Elefántos kút és a via Giuseppén át a lávakőből épült Ursino kastélyig, mely az 1669-es vulkánkitörés előtt még a tengerparton állt (ezen programrész a repülő menetrend függvényében az utolsó napon is megvalósulhat). Visszaszállunk autóbuszunkba, és a Taormina környéki szállodánkba érkezünk, ahol 3 éjszakát töltünk. Repülő menetrend függvényében ismerkedünk Taormina hangulatával.

2. nap:
Savoca – Giardini Naxos – Castelmola - Taormina (85km)Reggelit követően a festői hegyi városkában, Savocában megtekintjük az egykori normann vár romjait, valamint Chiesa Madre reneszánsz templomát. Egy igazi rövid olasz kávéra (ristretto) megállunk a Keresztapa című film esküvői jelenetének forgatási helyszínén, a Vitelli bárban. Szicília legrégibb görög településére, Giardini Naxos Régészeti Parkjához érkezünk, mely őrzi az egykori városfal és szentély romjait. A Taormina felett elhelyezkedő Castelmola csodálatos panorámát adó teraszaira jutunk fel, ahonnan a taorminai öböl látványa megéri a kis „fáradságot”. Sétálunk a hegytetőre épült település utcáin és egy „különleges bárban” is fogyaszthatunk, ahol minden tárgy „zavarba ejtő is lehet”. Taorminába érkezve nevezetességeivel ismerkedünk: Teatro Greco színháza, Palazzo Corvaia, Római Kisszínház, a Dóm és a középkori városkapuk. Görög színháza egyedülálló természeti hátterével Csontváryt is megihlette. Taormina festői elhelyezkedése, a tenger látványa magával ragadja az idelátogatót! Szabadidő a városban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Taorminából libegővel ereszkedünk a tengerpartra, ahol hajóra szállva tekintjük meg az Isola Bella kék barlangját, rövid fürdési lehetőséggel. Taorminába libegővel érkezünk vissza. Délután szabadidejében ismerkedhet Taormina hangulatával, a város utcácskáival. Nézelődhet egy kávé mellett az óvárosban vagy kipihenheti fáradalmait a tengerparton.

3. nap:
A legaktívabb vulkán: az Etna! Ortyga-félsziget és Siracusa (320 km)Reggeli után Európa legnagyobb működő vulkánját, az Etnát keressük fel (extra busz és felvonójegy!): holdbéli táj lávafolyásokkal. Láthatjuk a 2001. évi kitörések nyomán keletkezett krátereket, hasadékokat és megkövesedett lávafolyamokat. Az Etna kb. 1800 m-ig látogatható autóbusszal. Ezen parkolóból tovább (külön díj ellenében) felvonóval, majd speciális gépjárművel juthatunk fel a fő kráter aljáig (a program a vulkáni működés és időjárás függvényében valósul meg). Talpunk alatt érezzük a vulkanikus talaj melegét, a magaslati hideg levegőben folyamatos sűrű páratartalom miatt holdbéli tájon sétálunk… Hatalmas élmény! Visszaereszkedve tengerszint magasságba, délután az Ortygia félszigeten fekvő Siracusa óvárosába indulunk, ahol a páratlan gazdagságú régészeti ásatási területet keressük fel: görög színház lépcsőiről tekintünk a városra, betekintünk „Dionysus fülébe” és San Giovanni katakombáiba. Sétálunk fehérmárványos hangulatos utcáin, majd szabadidő, majd szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
Taormina-Catania – Budapest (repülővel)A reggeli elfogyasztása után menetrendtől függően transzfer a repülőtérre, és hazautazás Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak