Varázslatos Szicília

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227613
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Letojanni

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
VARÁZSLATOS SZICÍLIA TENGERPARTI PIHENÉSSEL


Utazás időtartama: 8 nap/7 éjszaka
Indulási időpontok: VII.2., VII.16.
Utazás: a Wizz Air menetrend szerinti járatával
Elhelyezés: 3*-os szállodában Taormina térségében
Ellátás: félpanzió
Minimum létszám: 15 fő


1. nap: Érkezés Cataniába a Wizz Air járatával az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés és vacsora.

2. nap: Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

3. nap: Egésznapos hajókirándulás Lipari és Vulcano szigetekre
Utazás autóbusszal MiIazzoba, onnan egy elegáns hajóval jutnak el Liparira, majd tovább utazás szintén hajóval Vulcano szigetére, ahol szabadidő és fürdési lehetőség a kénes sárfürdőben. Hazafelé hajózás a szigetek és a Faraglioni-sziklák körül, majd visszahajózás Milazzoba és autóbusszal a szállodába.

4. nap: Egésznapos kirándulás Piazza Armerina/Agrigentoba
Az egésznapos kirándulás során elsőként Piazza Armerinában, a késő császárkorban épült hatalmas palotában, a viláhírű, lenyűgöző méretű, kb. 3000 m2-es padlómozaikokat tekintjük meg. A 18 millio Euroért restaurált mozaikpadló -melynek egyes jelenetei bejárták a világsajtót, 2013. januárjától látható teljes egészében és pompájában. Programunk folytatásaként Agrigentoba, a Templomok Völgyébe érkezünk, ahol a szintén világhírű, görögök által épített templomok maradványait keressük fel. Itt található többek között a Concordia templom is, amely az ókori világ egyik legépebben fennmaradt dór emléke. (Helyszínen fizetendő belépő: 10-10 EUR/fő).

5. nap: Félnapos kirándulás Taorminába
A görögök által alapított, gyönyörű fekvésű várost a Monte Tauro hegy fennsíkján az 1770-as években kezdték fölfedezni a turisták. Pezsgő kulturális élet jellemzi. A görögök által épített, majd a rómaiak által átépített színházat a mai napig használják, operaelőadásokat, balett esteket, koncerteket tartanak benne. A görög színház az idelátogató turisták kedvelt fotótémája, melyet a magyar közönség elsősorban Csontváry Kosztka Tivadar egyik legismertebb alkotásáról ismerhet. (Helyszínen fizetendő belépő: 10 EUR/fő). Vacsora a szállodában.

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy a szállodában.

7. nap: Egésznapos kirándulás az Etnához és Alcantara szurdokhoz
Utazás az Etna délkeleti lejtőjén Santa Venerinán és Zafferanán keresztül kb. 2000 m magasságig (Rifugio Sapienza). A Silvestri kráterek megtekintése. Fakultatív lehetőség libegővel és jeeppel 3000 m magasságig felmenni, a csùcskràterek közvetlen közelébe, (64 EUR/fő, a helyszinen fizetendő). Kϋlönböző helyi termék kóstolására, ill. vásárlásra is van lehetőség. Délután az Alcantara
folyó szurdokához làtogatunk. A kb 40 km hosszύ Alcantara folyó több mint kétezer éve vájja magát egyre mélyebbre a lávafolyamba, létrehozva így a vidék egyik leglátványosabb természeti alkotását. A kb 50 m mély szurdok, a hullámzó bazaltsípok nagyszerű làtvànyt nyύjtanak. (Az Alcantara-szurdokhoz illetve a park területère a rèszvèteli dij tartalmazza belèpőjegy àràt valamint a lifthasznàlatot!)

8. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás a „Keresztapa” nyomában
A híres amerikai rendező Coppola, Forza d’Agro és Savoca nevű településeken forgatta a négy Oscar-díjjal jutalmazott filmjét, a Keresztapát. Ha valaki szeretne igazán hamisítatlan szicíliai falvakba eljutni, akkor feltétlenül érdemes fél napot áldozni erre a két településre. Savoca háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a bárjelenetek a Bar Vitelli teraszán. Sétálhatnak a békés utcácskákon, megtekintik a Cappuccini Konvent katakombáit és a Santa Maria degli Angeli templomot. Forza d’Agro 420 méter magasan fekszik a Ion-tenger felett. A Szent Háromság tiszteletére felszentelt templom altemplomában preparálták hajdan a múmiákat. Ezen a településen is forgattak a filmből jeleneteket, így a ma is használt nagy templomban tartották a film szerint Michel és Appolonia esküvőjét.
A Keresztapa nyomában fakultatív kirándulás (min. 15 fő) ára: 14 900 Ft/fő.

Transzfer a repülőtérre, este hazautazás a Wizz Air menetrend szerinti járatával.

A feladható poggyászt az alapár nem tartalmazza, ára a mindenkori Wizz Air szabályzata szerint fizetendő.

Helyszínen fizetendő belépőjegyek: 30 EUR.
Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 24,50 EUR.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- Félpanzió,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak