Az Ismeretlen Szicília

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227678
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Catania, Taormina, Cefalu

Szállás / program részletes leírása



Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. film trilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogtatni a sziget belsejébe, hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja Önt az ismeretlen Szicíliában!


1. nap

Elutazás Cataniába a menetrend szerint, megérkezés az esti órákban.
Szállás Taormina környékén.

2. nap
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: elutazás Ragusába, ahol egy 17. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér méltó említésre látványosságai között. A barokkon kívül gótikus, rokokó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Szicília legősibb városát korintoszi görög telepesek alapították, számtalan görög és római emléket őriz. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely utóbbi egykor gladiátorok küzdelmének adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin.
Szállás Taormina környékén.

3. nap
Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Ezután séta Taorminában, a Görög Színház megtekintésével.
Szállás Taormina környékén.

4. nap
Reggeli után továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm. Cefalú kellemes látványoságokkal várja vendégeit: középkori óváros, kis utcák, üzletek, kávézók és éttermek. Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött, néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok vannak, melyek a nyári szezonban tartanak nyitva.
Szállás Cefalúban.

5. Nap
Szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermó városnézés - utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti.
Szállás Cefalúban.

6. nap
Szabad program Cefalúban. Délelőtt fakultatív programlehetőség: látogatás Corleonéban, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, idő függvényében séta a városkában. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauroba és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével - San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A tengerszint felett 1000 méterre lévő hegyen terül el a város, telis-tele szicília vallásos történelmének nyomaival: Chiesa Madre a 15. századi haranggal, a 16. századi márvány oltárral, az egykori városháza, mely manapság régészeti múzeumnak ad helyet, és a kis utcácskák igazi szicíliai hangulatot árasztanak. Az informatív (belépés nélküli) városnézés után tradícionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora.
Szállás Cefalúban.

7. nap
Reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés Agrigentóban és a Templomok völgye meglátogatása, ahol hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt.
Szállás Catania környékén.

8. nap
Reggeli után szabad program - 10 óra után csomagszoba vehető igénybe- és transzfer a repülőtérre a járat indulásának megfelelően. Visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

Illetékek, belépők, város adók a helyszínen (kb. 58€/fő), fak. programok*, helyi borravaló, BBP és sztornóbiztosítás.

Repülőjegyet Budapest-Catania-Budapest útvonalon (személyenként 1db. kis kézipoggyász és 1db max. 20kg-os feladott poggyász), 7 éj szállást, repülőtéri transzfereket és közlekedést Szicílián belül légkondicionált autóbusszal, a leírt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést.



Tudnivalók az árról

Repülőjegyet Budapest-Catania-Budapest útvonalon (személyenként 1db. kis kézipoggyász és 1db max. 20kg-os feladott poggyász), 7 éj szállást, repülőtéri transzfereket és közlekedést Szicílián belül légkondicionált autóbusszal, a leírt programokat, magyar nyelvű idegenvezetést.



Illetékek, belépők, város adók a helyszínen (kb. 58€/fő), fak. programok*, helyi borravaló, BBP és sztornóbiztosítás.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak