Toszkána csodái és Elba szigete...

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 180501
Indulás dátuma:2024.06.25. (K)
Időtartam:6 nap/5 éj
Ár:  184 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  190 447 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini, Vinci, Firenze, Siena, San Gimignano, Volterra, Piombino, Portoferraio, Porto Azzurro

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Irány a mesés Toszkána, melynek a képekről gyakran visszaköszönő szalmabálák is már-már jelképeivé váltak. Budapestről Szlovénián keresztül vezet utunk Olaszországba. Szálláshely elfoglalása Toszkána tartomány hangulatos kisvárosában, Montecatini Termeben az esti órákban. A több, különböző hatású gyógyforrás köré épült város mára Olaszország legnagyobb gyógy- turisztikai központja, mely az ivókúrákról híres. A gyógyvízéről híres városban este még nézelődhetünk a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a látogatókat. A pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtér, a Piazza del Popolo és a Via Verdi mindenképpen megér egy rövid sétát.

2. nap: Firenze
Utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére helyi idegenvezetővel, részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Uffizi képtár magyar nyelvű tárlatvezetéssel 22.900,-Ft/fő*-Jelentkezéskor fizetendő!) A gyalogos városnézés során az Arno-parti város legfontosabb látnivalóival ismerkedünk. Megtekintük a Ponte Vecchio-t, a Piazza della Signoria és a Dóm tér épületeit, látogatást teszünk a Santa Croce templomban. Szabadidő után visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Pisa-Torre del Lago-Montecarlo-Lucca
Egész napos fakultatív kirándulás Toszkána legszebb városaiba. Először Pisa-ba utazunk, utunk a Csodák mezejére vezet, ahol a Dóm, a Keresztelőkápolna és a Ferde Torony páratlan összképe fogad. (A Ferde Toronyba való feljutás és a Dómba való bejutás a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges!) Pisai látogatásunkat követően Torre del Lago városába utazunk. Lehetőség a Puccini Villa megtekintésére. (A villa megtekintéséhez előzetes foglalás szükséges, így szíveskedjenek részvételi szándékukat a jelentkezéssel egyidőben jelezni! A belépőjegy a helyszínen fizetendő!) Programunkat egy toszkán borgazdaságban folytatjuk. Részt veszünk egy hangulatos borkóstolón, ahol a régió specialitásait is megízlelhetjük. (Olívaolaj, balzsamecet, szárított paradicsom, cantucci..) Utolsó állomásunk a falakkal körülölelt, festői Lucca városa. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal: Piazza Anfiteatro, San Martino Dóm, Piazza San Michiele (Ár: 40EUR/fő)

4. nap: Siena-San Gimignano-Volterra
Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül látogatunk el Siena városába, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival (Dóm, Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia). Látogatást teszünk San Gimignano-ban, a "tornyok világhírű városában". A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően, melyekből 14 maradt meg teljes pompájában. Vásárolhatunk a Chianti-ból és Vernaccia-ból, a helyi jellegzetes borokból vagy a szarvasgombával töltött vaddisznószalámiból is. Rövid séta a Toszkána szívében megbújó, etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Az "alabástrom városának" központja Itália egyik legszebb középkori tere, a Piazza del Priori. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Elba szigete
Reggeli után egész napos kirándulás Elba szigetére, Napóleon száműzetésének színhelyére. Utazás Piombino kikötővárosába, ahonnan egyórás hajóút során érkezünk meg Portoferraio városába. A "zöld sziget"ként is gyakran emlegetett gyönyörű toszkán szigeten megtekintjük a Napóleon villát, majd festői öblök mentén a sziget legszebb partszakaszaira látogatunk el. Délután szabadidő, fürdési lehetőség. Vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból és az azzal készített süteményből is. (Hajójegy: 60EUR/fő)Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

6. nap: Montecatini Terme-Budapest
Hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK:SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

Utazás: autóbusszal Szállás: Hotel *** Ellátás: reggeli

Félpanziós felár: 28.000,- Ft/fő Egyágyas felár: 42.000,- Ft/főStorno biztosítás: 3% Kötelezően fizetendő audio-guide: 3.300,- Ft/fő

Uffizi Képtár látogatása 22.900,-Ft/fő* - Jelentkezéskor fizetendő!
(*a díj tartalmazza a belépőjegyet, a foglalási díjat, a magyar nyelvű tárlatvezetést)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 4.380-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 5.700-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 7.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Pisa-Torre del Lago-Montecarlo-Lucca fakultatív kirándulás 40 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / 2/3 műemlék 7/10 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Torre del Lago / Puccini Villa 7 EUR
Lucca / Dóm és Ilaria sírja 5 EUR
Siena / helyi idegenvezető 5 EUR (kötelező)
Siena / Dóm 5/8 EUR
Siena / Dóm+Keresztelőkápolna 15 EUR
San Gimignano / Dóm 5 EUR
Elba / hajójegy 60 EUR
Elba / Napóleon Villa 5 EUR

Az idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-1,50 EUR/éj/fő

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak



Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé

Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr közTÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak