Provence-tól az óceán partig! Languedoc és Aquitania titkai

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 237317
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország
Város: Bordeaux, Lourdes, Marseille, Lyon

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Genova (1080 km)Kora reggeli indulunk Szegedről Budapesten át Szlovénia felé (Tornyiszentmiklós határátkelő), majd Olaszországon át többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel érkezünk Genova környékére az esti órákban, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap:
Antibes – Aix-en-Provence (440 km)Reggeli után az olasz Riviérán, a Genova-San Remo útvonalon utazunk tovább. Antibes-ba érkezünk, Picasso több mesterművét is itt készítette, a sikátorok hangulata, piaca, kávéházi élete bennünket is megragad... A Fort Carré erőd közelében Európa legnagyobb jachtkikötője fogad bennünket, a város szívében pedig homokos szabadstrandon engedhetünk a hűs hullámok csábításának... Aix-en-Provence Anjou királyaink őseinek városa, ma kecses és kifinomult: szíve, a Cours Mirabeau, platánokkal és tetszetős épületekkel szegélyezett boulevard. Az „öreg” Aix jó állapotban maradt útvesztőiben méltóságteljes terek, elegáns kúriák, tekervényes utcácskák, szökőkutak váltakoznak. Estére Marseille környéki szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap:
Avignon és Marseille. Hajóval If vára (200 km)Reggeli után irány Avignon! Megtekintjük katedrálisát, a pápai palotát, sétálunk platánfás terein és hallgatjuk a kabócák „zenéjét”. A délutánt Marseille-ben töltjük: első állomásunk a Palais Longchamp épülete, ahol a Szépművészeti és Természettudományi Múzeum is található, majd a Parc Longchamp, mely Franciaország legszebb parkjainak egyike - felsétálunk lépcsősorán, majd a belvárosba érkezünk. A kikötőnél beszállunk egy városnéző kisvonatba (vonatjegy!), célunk a Notre Dame de la Garde templom. Innen, a város legmagasabb pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a kikötőre és a tengerre… Később „Panier” városrész szűk utcái, meredek lépcsői, már-már roskadozó, pasztellszínű házai között élvezzük a város ódon hangulatát. Fakultatív ajánlatunk: Hajóval felkeressük IF várát, melynek falai között Monte Cristo grófjának alakja elevenedik meg emlékeinkből. Visszatérünk Marseille környéki szálláshelyünkre.

4. nap:
Nimes, majd Pont du Gard-on át Carcassone-ig (320 km)Franciaország Rómája: két lenyűgöző antik emléke a Maison Carré és az Aréna. A város címere is a régi időkre utal: a pálmafához kikötött krokodil az Egyiptomban szolgáló hajdani római légiókra emlékeztet. Következő állomásunk a Pont du Gard az I. század közepén épült, egy 50 km-es vízvezeték részeként. Naponta 20.000 köbméter vizet szállított, 49 m-es szintkülönbségével ez volt a legmagasabb, ami a római időkben készült! Később Carcassone felé vesszük az irányt, mely kettős falrendszerének tornyaival szinte bevehetetlen erőd volt. Páratlan hitelességgel helyreállított óvárosa ma a turistaipar kiszolgálására szolgál, üzletekkel, boltokkal, éttermekkel. Itt mi is „elveszünk” egy kicsit.

5. nap:
Albi és Toulouse középkori óvárosai (370 km)Albi felé haladva a Fekete-hegy szép pihenőhelyén fotószünetet tartunk. Albiban, a Tarn-folyó déli partján emelkedik az ország egyik legkülönösebb katedrálisa. Ellentétben a többi francia székesegyházzal, teljes egészében téglából emelték, szinte minden négyzetcentiméterét festmények borítják. A szomszédban levő Toulouse-Lautrec Múzeumot egyénileg látogathatjuk. A városközpontban közép¬kori házakat fényképezhetünk, majd az Öreg Hídhoz érünk, ami az ország legrégebbi, forgalmi célokra használt hídja. Délután érkezünk a rózsaszín városba, Toulouse-ba, mely rózsaszín–vörös épületei után kapta nevét. Bazilikája Franciaország legnagyobb és legteljesebb román kori temploma, kő és tégla kombinációja. A templom a Santiago de Compostelába vezető zarándokút fontos megállóhelye volt. Szállásunk Lourdes-ban vagy környékén lesz.

6. nap:
A Pireneusok lábánál… Lourdes és Bayonne (260 km)Lourdes egészen a XIX. század végéig csendes kisváros volt, majd csodás gyógyulásokat követően az egyház templomot és kápolnát emeltetett forrására, így világhírű zarándokhellyé vált. Ma a következő programok közül választhatunk: Lourdes-ban töltjük a délelőttöt, vagy tovább utazva irány a Pireneusok! Itt a látványosságok látványossága a Cirque de Gavarnie, ahova gyalogszerrel érkezünk! Visszatérünk Lourdes-ba és Bayonne-ba indulunk. Bájos sétálóutcák, színes házak, butikok, borozók, teaházak, amatőr művészek galériái jellemzik, majd a „Petit Bayonne” baszk városrész romantikusan kopott házai várnak bennünket. Felfedezhetjük a francia csokoládékészítés bölcsőjét: kis csokimanufaktúrákból vásárolhatunk kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, rövid csokoládét, gömbölyű csokoládét… Szállásunk Biarritz környékén lesz.

7. nap:
Az óceán part: Biarritz és a Medoc borvidék. Bordeaux (220 km)Biarritz a francia Baszkföld elegáns üdülővárosa. A XVIII. században fedezték fel a gyógyulást kereső zarándokok, manapság az európai hullámlovasok Mekkája. A fürdőzők csíkos napernyők védelmében élvezik a napsütést és a hűs szelet a homokos óceánparton. Mi is csatlakozhatunk hozzájuk. Később Bordeaux felé haladva a híres medoc borvidék közelében utazunk, ahol kellőképpen kedvet kapunk egy „pohár vöröshöz”… Elfoglaljuk szálláshelyünket, majd a kora esti vacsorát követően ismerkedünk a várossal, ahol estefelé egycsapásra megelevenedik az élet a több száz borozó és teraszos étterem asztalainál. Fakultatív ajánlatunk: borkóstoló: a rubinvörös, rózsás illatú, fűszeresen kerek medoc vörösbor ízvilágával ismerkedünk, autentikus környezetben.

8. nap:
Bordeaux – Perigord vidéke – Lyon (570 km)A Massif Central vulkáni kúpjai mellett utazunk Lyon felé. Útközben egy festői kistelepülésen megpihenünk, egy nagyobb élelmiszerboltban ajándékokat vásárolunk. Lyonba a késő délutáni órákban érkezünk. Belvárosi sétánk során az Öreg-Lyon szűk utcái a Keresztelő Szt. János Katedrálishoz vezetnek. Fogaskerekűvel feljutunk az impozáns fourviere-i Miasszonyunk Bazilikába is, mely a város egyik szimbóluma. Belépve teljes falfelületet borító mozaikok látványa és fenséges üvegablakok élénk színei fogadnak. Megkapó innen a panoráma, alattunk a „Félsziget” – ahogy a lyoniak nevezik a területet. A Saint-Antoine rakpart minden délelőtt piaccá alakul, mely talán Európa leghíresebb élelmiszerpiaca: végig sétálni mindenképpen nagy élményt jelent! (Ide másnap, reggeli után még visszanézünk.) Szállásunk Lyonban lesz.

9. nap:
Lyon – Genf – Montreaux – Chillon vízivára-Bern (420 km)Reggelit követően továbbutazunk a „kálvinista Rómába”. Genf a Lac Léman partján épült, ott, ahol a Rhône kilép a tóból. A parton virágóra, utalva a virágos Genfre, és a középkorban Franciaországból menekült hugenotta órásokra. Itt találjuk a középkori Szent Péter Katedrálist, a kálvinista egyház templomát, ahol Kálvin János prédikátor székét őrzik. Több ezer méteres hegyek lábánál Montreux tópartja és Belle Époque-kori szállodasora zenei rendezvények hangjától vibrál. Ezek között a legrangosabb a híres Jazz Fesztivál, a város júliusi attrakciója. A szomszédos Chillon középkori víziváránál pihenőt tartunk, ahol búcsút veszünk a frankofón világtól. Szállásunk Bern környékén lesz.

10. nap:
Innsbruck – Salzburg – Hegyeshalom – Budapest – Szeged (1150 km)Reggelit követően hazafelé indulunk az Innsbruck-Salzburg-Bécs útvonalon többszöri megállókkal, pihenőkkel. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd utazunk tovább Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest- Tornyiszentmiklós útvonalon csatlakozó utasaink kérjük, ezt vegyék figyelembe.)x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak