Nagy izlandi csoportos körutazás, magyar idegenvezetéssel (bálnales!)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 44187
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Izland
Város: Reykjavík

Szállás / program részletes leírása



Izland a világ egyik legszebb országa: szikrázóan tiszta levegő, méltóságteljes hegyek, vízesések, lávahomokos tengerpartok, gejzírek, bugyogó források, jégmezők, gleccserek, bálnák, fókák. Magyarországnál harmincszor kevesebben laknak. Az ember a végtelennek tűnő természetben is úgy érezheti: ez maga a szabadság. Hol van még egy hely, ahol tiszta időben akár 100 kilométerre is ilyen könnyen ellátni...? Fedezzék fel velünk kényelmes tempóban a szigetország látnivalóit körutazásunk során!

Az út kiemelt értékei:
- Utazás közvetlen járattal, kedvező menetrenddel
- Teljes körutazás Izlandon
- Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető
- Szállás Reykjavíkban négycsillagos, vidéken jó középkategóriás szállodákban
- Fakultatív programok: kirándulás kétéltű hajóval a jéghegyek között a Gleccserlagúnán, bálnales Húsavíkban, fürdés a Kék Lagúnában

Programok:

2019. augusztus 6.
Elutazás Budapestről közvetlen Wizzair járattal Izlandra (07.05-09.45). Transzfer a központba, majd városnézés: Hallgrímskirkja (templom), Tjörnin (tó), Rádhús (városháza), Dómkirkja (katedrális), Alþingishúsið (parlament), Stjórnarráðshúsið (miniszterelnöki hivatal), Harpa (kulturális központ).
zállás Reykjavík központjában: Centerhotel Arnarhvoll 4*.

2019. augusztus 7.
Ma Izland leghíresebb látnivalóihoz megyünk az Arany Körben. A Þingvallavatn Izland legnagyobb tava, melynek a partjainál található a Þingvellir Nemzeti Park. Ez egyrészt arról híres, hogy már 930-tól kezdve itt ülésezett a parlament, másrészt arról, hogy itt található az eurázsiai és az észak-amerikai tektonikus lemez közötti törésvonal. A későbbiekben megállunk Laugarvatnban egy tóparti hőforrásnál, ahol olyan meleg a föld, hogy kenyeret lehet benne sütni. A néhány percenként kitörő Gejzír a következő állomásunk; itt lesz az ebédszünetünk is. Utána továbbmegyünk a világ egyik legszebb vízesésének tartott Gullfosshoz (Arany Vízesés). Délután megállunk még Skógarnál, mely a középkorban a legjelentősebb püspöki székhely volt. Szállás Reykjavíkban.

2019. augusztus 8.
Az ország talán legszebb részének, Dél-Izlandnak a látnivalóit keressük fel. Megállunk az Eyjafjallajökull vulkán oldalán található Seljalandsfoss vízesésnél, majd a Skógafoss vízesésnél. Kimegyünk a Dyrhólaey sziklára, ahol - ha szerencsénk van - lundákat is láthatunk, majd következik a Reynisfjara fekete lávahomokos tengerpart. A délután további részében megállunk a világ legnagyobb lávaföldjén. Szállás: Gerdi Guesthouse.

2019. augusztus 9.
Eddig is szép helyeken jártunk, de az utazás egyik csúcsaként a Jökulsárlónhoz, azaz a gleccserlagúnához érünk. Fakultatív hajókirándulás a jéghegyek között (50 euró/fő, helyben fizetendő). Ebédidőben Höfn kikötővárosban leszünk, majd a keleti fjordokban megállunk a Hvalnes világítótorony közelében.
Szállás Djúpivogur halászfaluban: Hótel Framtíð.

2019. augusztus 10.
A keleti fjordokban útba ejtjük a kőmúzeumáról ismert Stöðvarfjörður falut, majd Fáskrúðsfjörðurt, ahol egykor francia halászok laktak, majd északkelet-Izland lakatlan tájain haladva jutunk el a száz méter széles, különösen látványos Dettifoss vízesésig. A Mývatn tó közelében felfedezzük a Námafjall geotermikus területet. Este ingyenes mozilehetőség a szállodában: Kosok című izlandi film (izlandi nyelven, angol felirattal). Szállás: Hotel Laugar.

2019. augusztus 11.
Délelőtt fakultatív bálnales Húsavíkban (75 euró/fő, helyben fizetendő), majd a Goðafoss, az Istenek Vízesése lesz a következő megállónk. Délután szabadidő a nagyon szép fekvésű Akureyriben, mely Izland leghosszabb fjordjának, a 60 km hosszú Eyjafjörður végén fekszik. Szállás Nyugat-Izlandon: North Star Stadarflot.

2019. augusztus 12.
Délelőtt Nyugat-Izland legérdekesebb látnivalóit fedezzük fel: előbb a Deildartunguhver geotermikus területnél állunk meg, majd a Hraunfossar és a Barnafoss vízeséseknél. Kora délután átmegyünk a Bálnafjord alatti alagúton, majd fakultatív fürdési lehetőség a lávaföldek között található Kék Lagúnába (75 euró/fő, helyben fizetendő). Szállás a Kék Lagúna és a repülőtér közelében: BB Keflavík.

2019. augusztus 13.
Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd elutazás Budapestre közvetlen Wizzair járattal (10.30-16.55).



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Reykjavík útvonalon, közvetlen járattal
Személyenként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
Magyar idegenvezetés Izlandon
Utazás Izlandon különbusszal
Szállás két éjszakára Reykjavíkban 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Szállás öt éjszakára vidéken középkategóriás szállodákban, kétágyas szobában
Büféreggeli

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek
Biztosítások
Foglalási díj

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak