Primavera All`Italiana

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 77103
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Capri, Nápoly, Padova, Pompei, Róma, Sorrento

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök:
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból ( Pécs, Szeged  stb...)
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

 

NYÁRI PROGRAM:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – TRIESZT

Ennek a napnak a programja megegyezik az Olaszország gyöngyszemei utunk 1. napjának programjával (39. oldal)

2. NAP: TIVOLI – RÓMA

A déli órákban érkezünk a Róma melletti Tivolihoz. Először Hadrianus villáját tekintjük meg. A császár, aki a görög művészet nagy tisztelője volt egy szobrokkal ékesített meseszép parkot hozott létre. Ezt – mely bekerült a világörökségek listájába is –, tekintjük meg. A délután második felében a szökőkútjairól ismert Villa d’Este parkon sétálunk végig. Érdekes kialakítású víz­esései, szobrokkal díszített kútjai mindenki tetszését elnyerik. Programjaink után este érkezés Rómába, szállás (2 éj).

3. NAP: RÓMA – VATIKÁN

Reggeli után kezdjük városnézésünket. Először a több mint 1 milliárd hívőt irányító római katolikus egyház központját, a Vatikánt tekintjük meg. A Vatikáni Múzeumban megcsodáljuk többek közt Michelangelo eredetien szép alkotását a Sixtus-kápolnát, valamint Raffaello káprázatos freskóit. Ezt követően a világ legnagyobb római katolikus templomát, a Szt. Péter székesegyházat nézzük meg, ahol a lenyűgöző méretek mellett gyönyörködhetünk a fantasztikus Pietá szoborban is. Délután a Santa Maria Maggiore templomban V. századi mozaikfreskók vívják ki bámulatunkat. A Szt. Pál katedrális imponáló mérete­ivel és szépségével, valamint az összes hivatalos pápa arcképé­vel minden látogatónak felejthetetlen élményt nyújt. Kora esti órákban a híres Spanyol lépcső és a vízi hangverseny látszatát keltő Trevi-kúttal zárjuk a napi programunkat. A nap folyamán közlekedés metróval és gyalog (mivel a rendelet szerint turista­buszok csak a szállásig járhatnak.) Szállás, mint előző nap.

4. NAP: RÓMA – NÁPOLY – SORRENTOI-FÉLSZIGET

Az „Örök Város“ megismerésének folytatása. Az ókori Róma meg-tekintése, ahol a megmaradt romokból tudunk következtetni az ókori birodalom nagyságára. Capitolium, Forum Romanum, Palatinus, Traianus fóruma és a Colosseum bizonyítják, hogy elő­deink csodás örökséget hagytak ránk. Először a Capitolium domb­járól (ahonnan kiválóan lehet fényképezni is) tekintünk le a Forum Romanumra. Látható a „Szent Út”, ahol a császárok vonul­tak végig egy győztes csata után. Az újkor egyik monumentális alkotásában, a II. Viktor Emanuel emlékmű monumentalitásá­ban is gyönyörködhetünk. Délután utazás a Sorrentói-félszigetre, útközben Nápolyban megállás, rövid séta a központban. Láthatjuk Olaszország második legnagyobb kikötőjét. Nápoly városa ellent­mondásaival is különleges élményt nyújt. Szálláshelyünkre, a Sorrentói-félszigetre érkezés az esti órákban.

5. NAP: CAPRI (HAJÓ) – SORRENTO

Választás szerint pihenés, ill. fakultatív kirándulás Capri szige­tére, a Tirrén-tenger legszebb gyöngyszemére. Több mint egy órás hajózással jutunk át a fényűzés és a luxus szimbólumává vált szigetre melynek érdekességeit helyi idegenvezető segítségével ismerhetjük meg. A különleges üzleteken túl felejthetetlen lát­ványt nyújt a meredek sziklafalak és a csodálatosan kék tenger harmóniája. A belvárosban, ahová siklóval jutunk fel, a városka nevezetességeit tekintjük meg. A közös séta során és a helyi likőr, a limoncello kóstolására is lesz módunk. A szabadidőben, jó idő esetén, rövid fürdőzésre is lesz lehetőség. Este séta Sorrento városában, aki szeretne, ekkor vásárolni is tud. Szállás, mint előző nap. Capri garantált fakultatív kirándulás (oda-vissza hajójeggyel és felvonójeggyel): 80 €.

6. NAP: POMPEI – ÉSZAK-OLASZORSZÁG

Reggel indulást követően irány a Vezúv lávája által betemetett város, Pompei. Fantasztikus élmény az ókor szinte tökéletesen megmaradt épületei közt sétálni a XXI. században. A kb. 2 órás séta során a legérdekesebb házakat és emlékeket tekintjük meg, láthatunk korabeli „gyorséttermeket”, lakóházakat, fürdőket, sőt, még bordélyházat is. A program után utazás észak felé. Szállás.

7. NAP: PADOVA – SZLOVÉNIA – BUDAPEST

 

Megreggelizünk, majd bemegyünk Padova belvárosába. Itt megtekintjük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata-szobrot, a középkori épületek által szegélye­zett főteret és környékét. Szlovénia érintésével hazautazunk. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)



Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív vacsora
- egyágyas felár
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulás

Helyben fizetendő:

Tivoli - Hadrian villája     8,00 €
Vatikán (idvezzel)     26,50 €
Róma közlekedés 2 nap     14,00 €
Colosseum     14,00 €
Forum Romanum     12,00 €
Pompei (idvezzel)     18,00 €
Tivoli - Villa D'Este     8,00 €
IFA     20,00 €

Belépők ára: kb. 121 €

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak