Adriai romantika

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 111788
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Trieszt

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Cividale del Friuli-UdineUtazás rövid pihenőkkel Észak-Olaszország autonóm régiójába, Friuli-Venezia-Giulia tartományába. Látogatásunkat Cividale del Friuli városában kezdjük, mely a Longobárd Hercegség első székhelye volt Olaszországban. A Julius Cézár által alapított festői városban megnézzük a Piazza del Duomo-t , a Dóm épületét és a legendás Ördög hídját is. Továbbutazás Udine városába. A velencei gótikus árkádok alatt átsétálva megtekintjük a Szabadság tér (Piazza della Libertá) díszes épületeit, ahol gyakorlatilag minden Velencét idézi: az oroszlános kapu, a velencei gótikus palota, amely márványból épült és egykoron piactérként funkcionált és a toronyóra (Torre dell`Orologio), amely a Szent Márk térről lehet ismerős. Innen nyílik a Via Mercatovecchio üzletekkel, kávézókkal tarkított utcája, ahol egykoron a városfal húzódott, és ahol a mai napig láthatóak a középkorból megmaradt házak. Városnézésünk után továbbutazás a Velence környéki szállásra. Érkezés a szállodába az esti órákban.
2. nap: Lido di Jesolo-VelenceReggeli a szállodában, majd utazás Veneto tartomány népszerű üdülővárosába. Szabadidő, fürdési lehetőség a homokos tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség Velencébe. Utazás bérelt hajóval a lagúnák mesés városába, Velencébe. (Hajójegy: 30EUR/fő) Gyalogos városnézés a legfontosabb nevezetességekkel, majd visszautazás Punta Sabbioni kikötőjébe a késő délutáni órákban.
3. nap: Miramare kastély-Trieszt-Grotta Gigante-BudapestReggeli, majd Friuli-Venezia-Giulia tartomány fővárosába, Triesztbe utazunk. Útközben megállunk a Miramare kastély isztriai fehér kőből épült romantikus épületénél, mely Erzsébet királyné kedvelt nyaralóhelye is volt. A díszes belső termek és a csodálatos park meglátogatása után folytatjuk utunkat. Végighaladunk a gyönyörű tengerparti panorámaúton, majd autóbuszos városnézés Olaszország egyik legjelentősebb kikötővárosában, Triesztben. Ezt követően a Grotta Gigante óriás méretű cseppkőbarlangjának felfedezésére indulunk. A világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangjának belső termében akár a római Szent Péter Bazilika épülete is elférne, a belső tér hatalmas méreteivel lenyűgöző és felejthetetlen élményt nyújt a látogatók számára. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 706 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak