Szilveszter Rómában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 153940
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása



1.1.nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, Montecatini Terme városába. Ez a hangulatos, 21 ezer lakost számláló kisváros, Toscana régiójában, Pisa és Firenze közelében fekszik. A város Itália legnagyobb és egyben egyik legismertebb termálfürdő-célpontja, ami évente több ezer turistát vonz a városba. A történelmi hangulat mellett a modern város pezsgésével is találkozunk, hiszen üzletek, éttermek sora vár a belvárosban. A város pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtere, a Piazza del Popolo, mely az ünnepi időszakban gyönyörű díszítéssel örvendezteti meg a látogatókat, mindenképpen megér egy esti sétát. Szálláshely elfoglalása a kora esti órákban.

2. nap: Róma
Reggeli után folytatjuk utazásunkat Lazio tartományába. Vár Róma! Ahol megtudjuk, miről mesélnek a sokat látott macskaköves utcák, a császárok fórumai, valamint a legendás és romantikus Trevi kút! Lazio tartomány fővárosában járva egy dicsőséges birodalom, több ezer éves kultúra nyomdokain járunk, ahol az ókori romok, gyönyörű bazilikák, díszes paloták mind a város legendás történelmét hirdetik. Az Örök város ókori nevezetességeivel kezdjük gyalogos városnézésünket. A Piazza Venezia, az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja, a város jelképe a Kolosszeum lesznek az első legfontosabb látnivalók. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, és Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút sem. Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban (2 éj 4* szálloda).

3. nap: Róma-Vatikán
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk római városnézésünket. Látogatási lehetőség a Vatikánban. A múzeum számtalan művészeti kincse, és a monumentális Szent Péter Bazilika megtekintése, részletes tárlatvezetéssel.(Ár: 14.900,-Ft/fő*- Jelentkezéskor fizetendő!)Délutáni programunkat a híres Tevere folyó mentén folytatjuk. Következik az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Kora este visszautazás a szálláshelyre, készülődés a szilveszter éjszakára. Utasaink két lehetőség között választhatnak ma este. Vacsora a szállodában, majd szabadprogram Róma belvárosában vagy szilveszteri vacsora egy belvárosi étteremben, a Vatikán szomszédságában. Visszautazás a szállodába a kora hajnali órákban.


Szilveszteri vacsora menü:

Előétel: bazsalikomos bruschetta, parmezán, bresaola sonka, ruccola, gombás fettuccine tészta, spenóttal és túróval töltött palacsinta
Főétel: borjúhús sonkával és zsályával (saltimbocca alla romana con prosciutto di Norcia), pirított cikória, rozmaringos burgonya
Desszert: fagylalt kehely
Éjfélkor lencse kolbásszal.
Asztalonként víz, házi bor, kávé, pezsgő.

4. nap: Orvietó-Montecatini Terme
Elutazás Umbria tartomány gyönyörű kisvárosába, Orvietóba, mely egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán helyezkedik el. A kanyargós utcákon sétálgatva váratlanul bukkan elő a XIV. században épült Itália legszebb székesegyháza, melynek homlokzati mozaikjai elkápráztatnak szépségükkel. Megtekintjük az „Itália csodájának” nevezett csodás Dómot, majd rövid szabadidő. Séta a varázslatos középkori óváros hangulatos kis utcáiban, ahol ha kedvünk tartja kóstolhatunk a híres orvietói borokból , vagy elfogyaszthatunk egy finom porchetta-s szendvicset is. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szállásra.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggelinket követően Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe utazunk, ahol az Arno parti város legfontosabb nevezetességeit keressük fel. A reneszánsz szülőföldjén, elsétálunk a város egyik jelképéhez a Ponte Vecchio hídjához, ahol gyönyörködhetünk az aranyművesek kifogyhatatlan kínálatában, majd a város politikai központja a Piazza della Signoria felfedezésére indulunk. A Dóm téren megtekintjük a gyönyörű márványborítással ékeskedő gótikus Santa Maria del Fiore épületét, Giotto harangtornyával és a Keresztelőkápolna épületével. Belvárosi sétánk után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.500 Ft/fő
Róma / tömegközlekedés: 7 EUR/nap
Róma / helyi idegenvezető költsége: 5 EUR/fő
Róma városbelépő szilveszter éjszaka: 5 EUR/fő
Orvietó / felvonó: 3 EUR
Orvietó / Dóm+Brizio: 3 EUR
Firenze/Santa Croce Templom: 8 EUR
Firenze 10 EUR/fő
(Kötelezően fizetendő-regisztrációs adó és helyi idegenvezető költsége!)

Idegenforgalmi adó helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza.Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:20



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak