Velence, a gondolák városa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 174825
Indulás dátuma:2024.03.29. (P)
Időtartam:4 nap/3 éj
Ár:  129 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  133 797 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Velence

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Aquileia-Grado
Találkozó a kora reggeli órákban Budapesten a Déli Pályaudvarnál. Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Délután látogatás Friuli-Venezia-Giulia tartomány egyik legfontosabb archeológiai lelőhelyén, a Natissa folyó partján fekvő Aquileia-ban. A csodálatos mozaik padlózattal, freskókkal díszített Santa Maria Assunta Bazilika a Világörökség része. Látogatásunk alkalmával a bazilika altemplomában a híres hátrafelé nyilazó magyar harcost ábrázoló freskót is megtekinthetjük. Továbbutazás a Nap Szigeteként is gyakran emlegetett Grado városába. A szigetet hídon közelítjük meg és a jellegzetes lagúna világot érintve, a távolból láthatjuk az Isola Barbana szentélyének épületét is. Végigsétálunk a történelmi belváros hangulatos kis utcáin, majd a Velence környéki szálláshelyünkre utazunk.

2. nap: Torcello-Burano-Murano-Velence
A mai napon a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb hangulatú városának, a szigetekre épült, sikátorokkal tagolt Velencének a felfedezésére indulunk. Kirándulásunk alkalmával a velencei lagúnák gyöngyszemeit és az „Úszó várost” ismerhetik meg, mely 1987 óta része az UNESCO Világörökségnek. Reggeli után Punta Sabbioni kikötőjébe utazunk. Innen indul bérelt hajónk Torcello szigetére, ahol megtekintjük a velencei-bizánci építészet kiemelkedő alkotását a gazdag mozaikdíszítésű `Santa Maria Assunta` Katedrálist, valamint az Attila trónjaként elhíresült kőszéket is. Következő megállónk a színpompás Burano, a velencei lagúna északi részén fekvő kis sziget, mely 9 kilométerre található Velencétől. Buranora érkezve megismerkedünk a sziget legendáival és a világhírű csipkeművészet remekműveit is megcsodálhatjuk. Majd szabadidő a sziget jellegzetes, színes házairól ismert festői központjában. Továbbutazás Murano szigetére, ahol legelőször egy izgalmas program részesei lehetünk. Az üvegkészítés technikájáról egy rövid bemutatót tekintünk meg az egyik üvegkészítő műhelyben, majd vásárlási lehetőség, szabadidő. Folytatjuk hajózásunkat a Holtak szigete mellett Velence városába, ahol a kora délutáni órákban kötünk ki a Szlávok rakpartján. Érkezésünket követően megkezdjük gyalogos városnézésünket a legfontosabb látnivalókkal: Szent Márk tér, Bazilika, Dózse Palota, Sóhajok hídja, Rialtó stb. Félpanzió esetén vacsora a Szt. Márk tér közelében egy hangulatos kis trattoria-ban. Visszautazás a szálláshelyre a késő esti órákban. (Hajójegy:45 EUR/fő)

3. nap: Velence
Reggelink elfogyasztása után a cölöpökre épült város számtalan csodájának további felfedezésére indulunk. Megtudjuk összesen hány hídja van a városnak, hol található a város elátkozott palotája, mi az a cichetti és a „sarde in saor”, hol készítették az első Bellini koktélt és mit jelentett a nyitott könyv a szárnyas oroszlán lábánál…Velencei programunkat egy fantasztikus panoráma hajózással kezdjük. Láthatjuk a San Giorgio Maggiore, a San Lazzaro és a San Servolo szigeteket, majd a Giudecca csatornán végighajózva gyönyörködhetünk a velencei paloták szépségében. Sétahajózásunk után folytatjuk a város gyalogos felfedezését, ahol többek között Velence hatalmas, gótikus stílusban épült ferences templomát, a Frari monumentális épületét, híres síremlékeit és Tiziano festményeit is megtekintjük. Délután szabadidő, majd a kora esti órákban visszautazás a szálláshelyre. (Hajójegy: 25 EUR/fő)

4. nap: Miramare kastély – Trieszt – Budapest
Elutazás a szállodából a reggeli órákban. Festői tengerparti út vezet Trieszt kikötővárosába, így útközben autóbuszunkról már láthatjuk a sziklaszirtre épült romantikus Miramare kastélyt, valamint a Monte Grisa szentélyének épületét is, melyet a triesztiek egyszerűen csak „formaggino”-nak becéznek. A gyönyörű tengerparti park és a kastély épületének külső megtekintése után rövid látogatás Triesztben. A `Borgo Teresiano` és a `Piazza d’Unitá` tér megtekintése után búcsú Trieszttől. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SzlovéniaOlaszország

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.200,-Ft/főTájékoztató jellegű árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:Torcello-Burano-Murano-Velence / hajójegy (2.nap) 45 EURVelence / hajójegy (3.nap) 25 EURAquileia / Santa Maria Assunta Bazilika 5 EUR Torcello / Santa Maria Assunta Katedrális 5 EURVelence / Campanile - Harangtorony 10 EURVelence / Szt Márk Bazilika 3 EURVelence / Pala d Oro - Aranyoltár (Szt.Márk Bazilikában) 5 EURVelence / Marciano Múzeum (Szt.Márk Bazilikában) 7 EURVelence / gondolázás kb. 20-25 EURVelence / Frari templom 3 EURVelence / Palazzo Ducale - Dózse Palota 25 EUR (egyénileg)Miramare kastély 10 EUR (egyénileg)Idegenforgalmi adó kb.1 EUR/éj/főFelszállási lehetőségek:Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40Balatonlelle-Marche 07:00Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak