Ízek, imák, szerelmek: Toszkána érzelmekkel tele!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 181512
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze, Assisi, Siena

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Montecatini (950 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlo­vénián át (Tornyiszentmiklós hatá­rátkelő) Olasz­országba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órák­ban érkezünk Montecatinibe, ahol 2 éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap:
Firenze: a reneszánsz kor ”Athénje”, Montecatini Alto és a Chianti borvidék borvacsorával (110 km)Megreggelizünk, és a Mediciek városába, Firenzébe indulunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!). Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismer­kedünk a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michel­angelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Sétá­lunk az Arno folyó partján, a Ponte Vecchion. Ebédidőben ellátoga­tunk a San Lorenzo tér környékére, ahol a piac épületében és a tér kedvelt bárjaiban tartalmas, tipikus olasz panini szendvicseket kós­tolhatunk, mindenki egyéni ízlése szerint (helyszínen fizetendő). „Kö­telező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümöl­csök, pecorino sajtok, olivák, son­kák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely ma­gával ragadó hangulata emlékeze­tes marad! Az orrunkra hagyatkoz­va, finomabbnál-finomabb sajtok illata után érkezünk sajtkóstolónk színhelyére! Fakultatív ajánlatunk: A sajtkészítés mesterségével is­merkedünk, majd meg is kóstol­juk a különböző ízvilágú sajtokat. Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Elhagyjuk Firenzét vonattal és Montecatini­be érkezünk ahol, fogaskerekűvel Montecatini Alto hegytetőre épült óvárosába emelkedünk, ahonnan gyönyörű panorámában lehet ré­szünk, sétálunk hangulatos utcáin. Fakultatív borvacsorát ajánlunk: íncsiklandó toszkán fogásokkal és a hozzájuk illő helyi borokkal (aki nem vesz részt ezen borvacsorán, szabadidejét egyénileg töltheti Montecatiniben). Estére visszaté­rünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Pisa – Lajatico – Volterra – San Gimignano (210 km)Reggeli után a tengerpart felé foly­tatjuk utunkat, Pisába látogatunk. (Helyi piacára igyekszünk (nyitva tartás függvényében), hogy a friss gyümölcsökből és finomságokból töltsük fel készleteinket, majd ) Helyi idegenvezetőnkkel Pisa cso­dálatos építészeti remekműveivel ismerkedünk a „Csodák terén”. Lát­hatjuk a Keresztelő Kápolnát és a különleges pisai ferde tornyot. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sé­tánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra…elhagyjuk az ikonikus vá­rost. Hallgatjuk a híres olasz tenor, Andrea Bocelli dallamait, miközben áthaladunk a dombtetőre épült szü­lőfaluján Lajaticon (itt található az általa alapított Teatro del Silenzio, a „Néma Színház”). Következő ál­lomásunk az etruszk alapítású, kö­zépkori hangulatú városka, Volterra. A dombra épült városból páratlan kilátás nyílik a toszkán vidék olajfa ligeteire, szőlőültetvényeire. Meg­tekintjük római színházát, (Olasz­ország egyik legjobb állapotában megmaradt római kori színháza!), sétálunk a fallal körülvett középkori utcáin hangulatos terein és élvez­hetjük a kávézók és bárok tipikus olasz hangulatát. Vacsorára San Gimignano környéki szállásunkra érkezünk.

4. nap:
San Gimignano – Monteriggioni – Siena borkóstolós vacsorával – Chianciano Terme (130 km)A mai napon a középkori hangula­tú, tornyairól híres városkában, San Gimignanoban kezdjük felfedező utunkat. Elsőként főutcáján sétálva a gasztronómiai különlegességek üzleteitbe térünk be ahol a finomabbnál-finomabb olasz szalámik és sajtok mellett olívabogyók mentén mindenki talál a „fogára valót”. Ízekkel a szánkban sétára indulunk. A közép­korban 72 torony védte a városkát, ebből 13 ma is látható. Sétánk során mintha a középkorba csöppennénk vissza. Monteriggioni pici, mesebeli városkában tartunk pihenőt, ahol a tornyokkal tarkított kőfal mögé sé­tálva megbúvó házak és utcácskák varázslatos hangulatba kerítik az idelátogatót. Mi sem esik jobban, mint egy krémes fagylalt egy ár­nyékos asztalnál…engedünk a csá­bításnak! Délután tovább utazunk, és megismerkedünk a középkori hangulatát ma is őrző Sienával. Az egykor Firenzével rivalizáló város építészetében olyan remekművek születtek, mint a XIII.sz.-i katedrális, a városháza, a keresztelő-kápolna. A középkori városépítészet egyik legnagyobb remeke Siena főtere. E fantasztikus város után fakulta­tív programra invitáljuk egy Siena közeli autentikus környezetbe, ahol borkóstolóval egybekötött vacsorán veszünk részt. A borok készítésé­nek rejtelmeiben kapunk bepillan­tást, majd a vezetést követően helyi friss, kiváló alapanyagokból készült jellegzetes toszkán vacsorán ve­szünk részt (a részvételt javasol­juk, mert további vacsora lehetőség nem áll rendelkezésre ezen az estén). A mai szállásunk Chianciano Termében lesz.

5. nap:
Montepulciano, Pienza, Perugia, Bologna (370 km)Reggelinket elfogyasztva Monte­pulciano felfedezésére indulunk. A dombtetőn található főtérre érkezünk, ahonnan sétára indulunk. Kihagyhatatlan a han­gulatos kisváros szűk utcáival, ká­vézóival. Pienza városába utazunk tovább. Elbűvölő reneszánsz város­központját a Pienzából származó II. Pius pápa építtette. Sétálunk a bájos piactéren, közben láthatjuk a gótikus Dómot, megcsodálhatjuk a gyönyörű Palazzo Piccolominit. Felfedezzük a hangulatos városka titkait és megkóstoljuk a híres helyi sajt különlegességet, a pecorinot! Umbria tartomány székhelye, Pe­rugia felé indulunk. Útközben fotó­szünetre megállunk a Trasimeno-tó partján és gyönyörködünk a tó szépségében és kis szigeteiben. Perugia, ősi etruszk város főterén láthatjuk dómját a reneszánsz idők legszebb szökőkútjával. A perugiai városháza vetekszik a sienaival. Tovább utazva szállásunk Bologna környékén lesz.

6. nap:
Bologna – Treviso – Budapest – Szeged (850 km)Reggeli után hazafelé indulunk, útközben megállunk a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Tre­visoban, a „miniatűr Velencében”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvá­rost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóri­ás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai kö­zött, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy aperol spritz-re, és merüljünk bele az olasz kisvárosi élet szépségeibe. Utunkat Szlovénia felé folytatjuk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak