Titokzatos Calabria és varázslatos Szicília

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 184650
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Tropea, Taormina,

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Firenze környékére, tranzitszállás elfoglalása.



2. nap:

Reggeli után továbbutazás dél felé. Útközben Salerno megtekintése. A komor sziklák ölelésében fekvő öböl és a hegyoldalba épült város, gyönyörű, festői látvány. A város, ma a Tirrén tenger legforgalmasabb kikötője. A városban élt több, mint 12 éven át Márai Sándor is. A városnéző séta során megtekintjük a Lungomare Trieste-t, valamint a híres Dómot, melynek kriptájában találjuk a 12 apostol egyikének, Szent Máté evangélistának a sírját. Továbbutazás. Este a szállás elfoglalása Tropea környékén (3 éj)



3. nap:

Reggeli után Pizzo városát tekintjük meg, mely a Santa Eufemia öböl legnagyobb városa. Itt először a Piedigrotta kápolnát keressük fel. A XVII. században kialakított kegyhely egy halászbárka hajótörésének emlékét őrzi, melynek kapitánya fogadalmat tett Szűz Máriának, ha megmenekülnek, templomot emel ennek tiszteletére. A grottát faragott alakok csoportképei díszítik, s harangja az egykor itt szerencsétlenül járt bárka sajátja volt. Pizzo másik nevezetessége a szikla peremén magasodó Aragón-vár, mely arról híres, hogy 1815-ben itt végezték ki Napóleon egyik tisztjét, Joachim Muratot, aki I. Joachim néven egy darabig Nápoly királya volt. Délután visszautazás a szálláshelyre, fürdőzési lehetőség Tropeában.



4. nap:

Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív hajókirándulás: Stromboli-Lipari-Vulcano
Korán reggel indulás Tropea kikötőjéből. Hajózásunk első állomása Stromboli (kiszállás a hajóból), ami a Föld egyik legaktívabb, csaknem folyamatosan működő tűzhányója. A szabályos kúphoz közelítő alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Innen Panarea mellett hajózunk tovább, ez a sziget a Lipari szigetcsoport legkisebb tagja, bronzkori településéről és stílusos fehérre meszelt házairól híres. A következő megálló, ahol hajónk kiköt Lipari szigete. Itteni programunk a barlangokkal és sziklákkal tagolt part felfedezése, valamint az itt található Régészeti Múzeumot is felkereshetjük. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, mely aktív, folyamatosan kénes füstöt kibocsátó vulkánjáról híres. Itt élvezhetjük a vulkáni működés kellemes `mellékhatásait" is: kipróbálhatjuk a pezsgőfürdőzést a nyílt tengerben, megmártózhatunk a gyógyító iszappal teli medencékben, beülhetünk a forró gőzlyukakba. Innen visszahajózás Tropeába. Visszautazás a szálláshelyre.



5. nap:

Reggeli után Szicília felé indulunk. Útközben még felfedezzük Scilla városát. A városka közepén sziklás kiszögellés nyúlik a tengerbe, rajta a középkori Ruffo-erőd masszív tömbjével, melynek aljában, egy barlangban élt hajdanán Scylla, a szörny. Megtekintjük ezt és a festői Chianalea halásznegyedet lépcsőzetesen elhelyezkedő házaival. Innen Reggio Calabria felé utazunk tovább. Calabria legnépesebb települése már az ókorban is jelentős polisnak számított: Kr.e. 720-ban a legelső dél-itáliai kolóniák között alapították. A város hajdani dicsőségét őrzi az a két híres ókori bronzszobor, melyeket a Magna Graecia Nemzeti Múzeumban láthatunk. Reggio másik nevezetessége a csodálatos tengerparti sétány, a Lungomare Falcomata. Szebbnél-szebb villák és paloták sorakoznak a pálmákkal és örökzöldekkel beültetett mediterrán korzó mentén. A város stratégiai jelentőségére pedig a hatalmas Aragón-kastély masszív tömbje vigyáz, melynek helyén már a VI. században is erőd állt. Innen komppal jutunk át Szicíliába. Este szállásfoglalás Taormina környékén (4 éj)



6. nap:

Reggeli után kirándulás az Etnához. A 3300 méter magas Etna Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja. Elsőként autóbusszal jutunk el a felvonóhoz, mely 1900 méter magasságban található. Innen a kabinos függővasúttal (funivia) érkezünk 2600 m-re, ahonnan terepjárókkal utazhatunk a kráterig. Késő délután ismerkedés Taormina városával. Itt a Görög színház, a Dóm és a Villa Comunale lesznek legfontosabb látnivalóink. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.



7. nap:

Egész napos pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Agrigento-Piazza Armerina
Utunk Piazza Armerinába vezet, ahol napunk első részét a Villa Romana del Casale megismerésével töltjük. A villa valószínűleg egy, a IV. században uralkodó római császár számára készült, a művész pedig észak-afrikai lehetett, padlómozaikjai a legszebb és legnagyobb mozaikok, amelyek az ókorból megmaradtak. A villa romjai között jól kivehetők a lakó- és fogadószobák, a termák, a hálószobák, az árnyékszék és a szolgák hálókamrái. A híres lányos terembe egy híd vezet, itt tekinthetjük meg a bikiniszerű ruhában táncoló lányok mozaikjait. Délután Agrigentoba látogatunk. Görögországon kívül a legcsodálatosabb ókori görög emlékek itt találhatók, mégpedig a Templomok-völgyében, oliva- és mandulaligetek között. Az egyik legszebben és leginkább épen megőrzött templom a Concordia, amelyet 597-ben keresztény templommá alakítottak át. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.



8. nap:

Reggeli után Noto városába látogatunk, melyet méltán neveznek a Szicília barokk fővárosának. Noto a világörökség része, 7 másik várossal együtt `Val di Noto" néven. Az 1693-as földrengés teljesen romba döntötte a környéket, s az akkori vezetés a szisztematikus és tervszerű újjáépítés mellett döntött, s csodálatos barokk városokat hozott létre. Végül Siracusábaérkezünk, melyről már Cicero is megmondta, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb". Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Innen kirándulás az Alcantara folyó völgyébe. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót, teljes hosszában, a tengerig. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

9. nap:

Reggeli után indulás észak felé. Utunk Itália egy kevéssé ismert szegletébe, Pugliába vezet. Alberobello városával ismerkedünk, melynek jellegzetes építményei a trullók. Ezek Dél-Olaszország ezen régiójában található jellegzetes kúp alakú, habarcs nélkül, mészkőből épült lakóházak. A város 1996 óta az UNESCO Világörökségének része. Innen Bariba utazunk tovább. Főbb nevezetességei a kikötő melletti félszigeten, Barivecchia városrészben találhatók. A látnivalók közül a Szent Miklós Bazilika, mint a román kori építészet egyik legszebbike és a Petruzzelli Teátrum, Olaszország egyik legnagyobb, világhírű előadásoknak is otthont adó operaháza a legkiemelkedőbb. Innen hajózunk komppal Dubrovnikba, éjszaka a kompon.

10. nap:

Reggel érkezés Dubrovnikba, rövid séta a városban, majd folyamatos utazás Magyarország felé. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak