Az ismeretlen Szicília

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 186296
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Catania, Taormina, Cefalu

Szállás / program részletes leírása



Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. film trilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja Önt az ismeretlen Szicíliában!

Program:

1. nap: Elutazás Cataniába. Megérkezés után séta és rövid szabadprogram a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen Taorminában (a menetrend függvénye). Kora esti látogatás a Görög Színházban, (belépő a helyszínen fizetendő) Szállás Taormina környékén.

2. nap: Elutazás Ragusába. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a `legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb". Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin. Szállás Taormina környékén.

3. nap: Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000 m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000 m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm.

4. nap: Reggeli és üdülés a tengerparti üdülővárosban, ahol nem csak a középkori óváros kis utcácskái, üzletek, kávézók és éttermek várják a látogatókat. Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött, néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok bérelhető napernyővel és nyugággyal nagyszerű kikapcsolódást ígérnek. Fakultatív programlehetőség: látogatás Corleoneban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában. Szállás Cefalúban.

5. nap: Szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermó városnézés - utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. Szállás Cefalúban.

6. nap: Szabad program Cefalúban. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauroba, és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével. San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A városnézés után tradícionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora. Szállás.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak