Nyaralás Dél-Itáliában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193547
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: TropeaCapo Vaticano

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Rimini
Találkozó a kora reggeli órákban a Déli Pályaudvarnál. Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban.

2. nap: Gargano-Vieste-San Giovanni Rotondo
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utazásunkat Puglia tartományába. Az olasz csizma sarka, a napfény, a Dolce Vita, a kultúra és a gyönyörű homokos tengerpartok hazája. Délután már a Gargano-félszigettel, az olasz csizma sarkantyújával ismerkedünk. Kristálytiszta tenger, gyönyörű partok, mészkőszirtek, mandulafenyő erdők, festői városok ejtik rabul az idelátogatókat. Séta Vieste sziklafalakra épült gyönyörű középkori óvárosában, majd látogatás Szent Pió Atya városában. Szállás.

3. nap: Tremiti szigetek
Ma az Adriai tenger gyöngyszemeinek felfedezésére indulunk. A Garganói félsziget közelében található festői Tremiti szigetcsoport öt szigetből áll: San Domino, San Nicola, Capraia, Pianosa és Cretaccio. Hajókirándulásunk alkalmával megmártózhatunk a kristálytiszta öblökben és megismerhetjük Diomédész legendáját is. (Ár: 16.900 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!) Visszaérkezés a szállodába este.

4. nap: Bari-Polignano a Mare-Alberobello
Jellegzetes pugliai tájakon, olajfa és narancsligetek mentén átutazva érkezünk meg Puglia fővárosába. Belvárosi séta Bari félszigetre épült óvárosában. (Katedrális , Szent Miklós-Bazilika) Látogatásunk alkalmával természetesen Szent Miklós püspök ereklyéit is megtekintjük, majd folytatjuk az utunkat, Polignano a Mare festői városába, mely számos költőt, művészt ihletett meg. A mészkő sziklára épült városka ihlette meg Modugno-t is, aki híres Volare című alkotását is itt írta. Programunk utolsó állomása a trullik városa Alberobello. Belvárosi séta, majd a szállás elfoglalása.

5. nap: Cosenza-Tropea
Utazás a gyönyörű fehér homokos partok , festői kisvárosok világába. Calabria tartomány a "Csizma országának" legdélebbi tartománya számos látnivalóval várja a látogatókat. Utazás rövid pihenőkkel dél felé. Útközben látogatás a "Kálábria tartomány Athénjének" is gyakran emlegetett Cosenza hangulatos óvárosában. Érkezés a Tropea környéki szálláshelyre az esti órákban.

6. nap: Pizzo
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Délelőtt utazás a Santa Eufemia öböl legnagyobb városába. Látogatás Pizzo festői városközpontjában. A fagyi városában szabadidőben megkóstolhatjuk majd az igazi Tartufo-t is, mely a régió specialitása. A hangulatos városközpontban még peperoncino múzeum is található. Pizzo szép templomai miatt és érdekes. Központjában a legfontosabb a Duomo di San Giorgio (1632) , de amit semmiképpen nem hagyhatunk ki ha erre járunk az a Pizzo városa előtt a tengerparton található Chiesetta di Piedigrotta. A kis templom épületét a sziklába vájva alakították ki. Az itt látható tufából kifaragott szobrokat Angelo és Alfonso Barone készítették. Városnézésünk után visszautazás a szálláshelyre. Délután szabad program, fürdési lehetőség a gyönyörű homokos tengerparton. (Ár: 20 EUR/fő)

7. nap: Stromboli-Lipari-Vulcano
Szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a Lipari szigetekre, mely az UNESCO Világörökség része. Kihajózás Tropea kikötőjéből. Első megállónk a fortyogó Stromboli szigete. A kúp alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méter. Folytatjuk utunkat Lipari szigetére, ahol a belvárosban teszünk egy rövid sétát. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, ahol megmártózhatunk az iszappal teli medencékben is. Strandolás, majd visszahajózás Tropea városába. (Ár: 50 EUR/fő)

8. nap: Maratea-Chianciano Terme
Vár a Tirrén tenger gyöngyszeme, a templomok városa Maratea. Látogatás Basilicata tartomány festői kisvárosában, mely a régió egyetlentirrén-tengeri települése. Maratea a régió egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, gyakran aTirrén-tenger gyöngyszemeként is emlegetik. Gyalogos sétánkat a Piazza Buraglia terétől kezdjük meg a hangulatos városközpontba, majd amonumentális Cristo Redentore szoborhoz látogatunk el. Városnézésünk után utazás a toszkána tartományban található szállásra. Este a szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában.


9. nap: Chianciano Terme-Budapest

Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Késő esti érkezés Budapestre.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 498 utazás 331 879 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak