Velence ünnepei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 198986
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Velence és környéke

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
VELENCE ÜNNEPEI


Utazás időtartama: 3 nap/2 éjszaka
Időpontok: III.20., V.1., V.30., VII.17. Redentore, X.30.
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
Elhelyezés: Lido di Jesolón 3*-os szálloda, 2-3 ágyas szobáiban, VII.17-i indulásnál Lido di Jesoló körzetében!
Ellátás: Büféreggeli. III.20-i és X.30-i dátum esetén félpanzió (büféreggeli, 3 fogásos vacsora ital NÉLKÜL).
Minimum létszám: 35 fő

Program:
1. nap: Utazás Szlovénián át Olaszországba. Rövid pihenő Trojane festői alpesi településen. Itáliába belépve a trieszti öbölben a Miramare kastély parkjában megcsodálhatjuk három ország (Olaszország, Szlovénia, Horvátország) tengerpartját is. Séta a kastélyparkban, rövid fakultatív kastélylátogatás. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.

2. nap: Reggeli után busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. Innen privát hajóval panoráma utat teszünk, mely során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építését, a velencei Lido szigetének tenger felőli, majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket, miközben megismerkedhetünk Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben, hogy a vízről is megcsodálhassuk a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit, a kis, majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad programunk keretében kb. 30 perces gondolázásra is lehetőség nyílik. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett, a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek.
III.21-én, V.2-án, V.31-én és X.31-én:
Délután ismét hajóra szállunk, és újabb szigetekkel ismerkedünk meg. Elsőként az üveggyártásáról világhírű Murano szigetén felkeresünk egy családi tulajdonban levő, ma is működő manufaktúrát. Itt a mester megmutatja, milyen technikákkal készülnek a csodás üvegtárgyak, majd kedvezményes vásárlásra is mód nyílik. Tovább hajózunk a csipke szigetére, Buranóba. A színes házikókkal, csatornákkal szabdalt utakkal, igazi olasz hangulatú sikátorokkal, terekkel ékes, ma is élő, lakott szigeten a sok fotó elkészítése után jól esik majd egy capuccino. Minderre bő egy óra áll rendelkezésre. Végül hajónkkal visszatérünk Punta Sabbioniba, ahonnan visszatérünk szálláshelyünkre.

VII.18-án Redentore időpontjában a 2. nap programja:
Reggeli után fürdési, vásárlási lehetőség Lido di Jesolón. Kora délután busszal átmegyünk Punta Sabbioni kikötőjébe. Innen privát hajóval panoráma utat teszünk, melynek során láthatjuk a várost megvédeni szánt gátrendszer építkezését, a velencei Lido szigetének tenger felőli majd laguna felőli oldalát, a San Servolo, San Lazzaro, Grazia, San Clemente, Guidecca és San Giorgo szigeteket miközben megismerkedhetnek Velence történelmével is. Hajónk még egy félkört ír le a Szent Márk öbölben, hogy a vízről is megcsodálhassuk a legfőbb látnivalókat. Kikötés után közös sétánkon a Riva degli Schiavonit. a kis, majd a nagy Szent Márk teret ismerjük meg. A Mercerie kanyargós utcáin eljutunk a Canale Grandét átívelő Rialto hídig. Ezt követő szabad program keretében kb. 30 perces gondolázásra is van mód. A gondolából a Canale Grande szép palotái mellett a hangulatos kis vízi utcák sorával is megismerkedhetnek. További bőséges időben idegenvezetőnk tanácsait követve számtalan nevezetességet tekinthetünk meg. Ugyanakkor részt vehetünk egy különleges velencei ünnep, a Redentore eseményein, mely eredetileg vallásos esemény volt. 1577-től tartották meg egy hatalmas pestisjárvány áldozatainak, és a tiszteletükre Palladio által épített templom emlékére. A városból pontonhidat építenek a Guidecca szigeten levő templomhoz. Az ünnepi misét követően virágokkal, lampionokkal díszített hajók töltik meg a Canale Grandét és a Szent Márk öblöt, melyek különleges díszkivilágítást kapnak. A késő esti órákban (időpontja a rendezvények alakulásától függően változik, kb. 23,30-00,15 óra között) páratlanul látványos tűzijátékra kerül sor a Szent Márk öbölben. A szórakozóhelyek hajnalig tartanak nyitva, amikor a legkitartóbb ünneplők hajóikkal kifutnak a nyílt tengerre, hogy ott köszöntsék a napfelkeltét. 22,00 órakor kétszintes priváthajónkkal vízre szállunk (2 csoport, max. 90 fő lesz rajta), és kihajózunk a Szent Márk öböl vizére. Szendvicsek, gyümölcsök fogyasztása, saját csapolással prosecco és sör, a fedélzeten szól a zene. Minden adott ahhoz, hogy velencei módra élvezhessük az ünnepet. 23,30-tól a hajó felső szintjéről megtekintjük a páratlanul pompás tűzijátékot. Majd hajónkkal visszatérünk Punta Sabbioni kikőtőjébe éjfél után, ahonnan buszunkra átszállva haza indulunk.
VII.19-én a 3. nap programja: Hazautazás technikai pihenőkkel, érkezés Magyarországra a délelőtti órákban.

3. nap: Reggeli után ellátogatunk ?A kis Velence? néven is ismert, Caorleba. Rövid sétát teszünk a közel 2000 éves település romantikus óvárosban, melyet szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítenek. A sétányt kísérő sziklasort kőfaragók munkái teszik szépségessé. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, mely messziről is látható. Kisétálunk a tengerpartra, egészen a Madonna dell? Angelo kápolnáig, ahonnan a városka keleti és nyugati partja egyaránt látható. Rövid szabadidő után, szép élményeink birtokában, rövid pihenőkkel az esti órákban érkezünk Magyarországra.

Helyszínen fizetendő belépőjegyek 40 EUR
Fakultatív gondolázás, helyszínen fizetendő 25 EUR/fő/6fő esetén



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Félpanzió,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak