Az Alpok bűvöletében, Tirol és a Dolomitok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200311
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Cortina d`Ampezzo

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Elsőként az egykori bajor határvárhoz, a Tratzbergi kastélyba látogatunk. A kastélyt elsősorban gazdag és eredeti belső berendezése teszi oly látványossá. A Habsburg Ház egyedülálló, művészien festett családfája, és a német reneszánsz mesterműveivel berendezett királyterem után, még négy másik terem, a kastély kápolna, a reneszánsz belső udvar és a két fegyvertár gazdag gyűjteménye várja a látogatókat. A várlátogatás után utunk a Swarovski Kristály világba vezet, ahol gyönyörködhetünk a kristályok káprázatos csillogásában, valamint vásárolhatunk is a gyár shopjában. Innen utazunk a szálláshelyünkre, amely Innsbruck közelében lesz.



2. nap:


Reggeli után Schwaz ezüstbányájába látogatunk, ahol bepillanthatunk az ezüst és egyéb ércek kitermelésének rejtelmeibe. Egykor Schwaz volt a világ legnagyobb bányavárosa a világ ezüstkitermelésének 85 % -ával. A látogatás alatt mindent megtudhatunk a középkor legnagyobb bányájáról, a bányászok nehéz életéről, és azokról a nagykereskedő családokról, akik a schwazi ezüsttel befolyásuk alatt tartották az európai politikát és az Újvilág felfedezését. Ezt követően kirándulás a Zillertali Alpokban: majd 3000 m magas hegyek között, a Gerlos-hágón keresztül folytatjuk utunkat az ország legmagasabb vízeséséhez, a Krimmlihez. A víz 3 lépcsőben, 380 méter magasból zúdul le hatalmas robajjal. Különleges élményt jelent, hogy a vízesés mentén kiképzett turistaútvonalon fel lehet menni a vízesés felsőbb szintjeihez. Délután a tartomány fővárosába, Innsbruckba látogatunk. Az Ambrass kastély megtekintése után városnéző séta következik, majd szabadprogram. A városnézés után visszautazunk a szálláshelyünkre.



3. nap:


Reggeli után utunk a Brenner hágón át elsőként Meranoba vezet. Merano az egyik legkedveltebb üdülőközpontnak számít ezen a területen. Itt rövid sétát teszünk. Az óvárosban található a Theaterplatz, a Városi Színház. A Galileistrasse házban látható a várkastély, melynek közelében a Városi Múzeum van. Értékes a várostörténeti gyűjtemény, valamint a szobor és újabb kori képgyűjtemény. Innen a Trauttmansdorff kastélyba látogatunk, melynek kertjét Olaszország legszebbjének választották Az egzotikusságával szemet gyönyörködtető, amfiteátrumra emlékeztető formájú terület egy napsütötte hegyoldalon helyezkedik el. Az ideális időjárási viszonyoknak köszönhetően mintegy 100.000 különböző növény otthona ez. A terület négy részből áll, ezek a nyári kert, a vízi- és teraszos kert, az erdős kert és a Dél-Tirol növényvilága. Mai napunk utolsó állomása Bolzano, melyet a német nyelvű tiroliak szellemi és gazdasági központjának tekintenek és szokták a Dolomitok kapujaként is emlegetni. A település idegenforgalmi központja a Walther tér, itt található a Plébániatemplom. Innen indul a város árkádos vásárlóutcája, melyet Laubengasse-nek neveznek. Nagyon hanulatos kis utca, ahol külön figyelmet érdemel a Kereskedők Háza. Itt közös sétát teszünk és lehetőség lesz a Régészeti Múzeumban megtekinteni `Ötzi"-t, a jégembert. Ami a leletet olyan különlegessé teszi, az a testének, az öltözetének és a felszerelésének kiváló állapota. Mindez több ezer év elteltével! Este szállásfoglalás Bolzano környékén.



4. nap:


Reggeli után elsőként rövid megállót tartunk a Dolomitok legszebbnek tartott tavánál, a tüneményes Karersee-nél, melynek türkizkék színe régóta csalogatja ide messze földről a kirándulókat. Ezt követően folytatjuk utunkat a 2000-3000 m magas hegyóriások között, a Karer-hágón keresztül, fotószünetekkel a Nagy Dolomitok Országúton, mely a világ egyik legszebb hegyi útja. A buszút során több kisebb megállót iktatunk be, ahonnan gyönyörű fotókat készíthetünk a környező hegyekről (pl. Son Dei Prade Di Lancedelli, Tofana di Rozes, Passo Falzerego). Utunk egyik legnagyobb látványossága a Pordói-hágó, ahol (megfelelő időjárási körülmények között) lehetőség nyílik kabinos felvonó segítségével feljutni a 2950 m magas Sasso Pordoira. Este szállásfoglalás Belluno környékén.



5. nap:


Reggeli után Pieve di Cadore középkori városkáját fedezzük fel: megtekintjük a kisváros főterén álló templomban Tiziano híres festményét a `Madonnát gyermekével", majd Tiziano szülőházában folytatjuk a 15. századi reneszánsz festő világának megismerését. A program után rövid sétát teszünk a hangulatos utcákon és a városka meghitt főterén beülhetünk egy kávéra. Innen a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelyére, a Misurina-tóhoz látogatunk. Az 1750 méter magasan, festői környezetben fekvő tó partján lehetőségünk lesz sétálni, fotózni és élvezni a környező magas hegyek látványát. Nagyszerű panoráma nyílik innen a Dolomitok leghíresebb ormaira, ezek közül a leghíresebb a Tre Cime di Lavaredo. Séta a tó körül, szabad program, majd továbbutazás az 1956-os téli olimpia városába, Cortina d`Ampezzo-ba. Séta a kisváros hangulatos utcáin. Visszautazás a szállásra.



6. nap:


Reggeli után elhagyjuk a Dolomitok varázslatos vidékét. A Dolomitok déli lábánál, a Piave folyó kanyarulatában található Belluno városával ismerkedünk. A folyó fölé emelkedő történelmi óvárosban rövid városnéző sétát teszünk: Szent Márton katedrális, Mártírok tere, Szent István templom, Püspöki palota. Folyamatos utazás hazafelé Szlovénián át. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak