Toscana repülővel - pihenéssel a tengerparton

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200373
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:hajóút

Ország: Olaszország
Város: Torre del Lago

Szállás / program részletes leírása



Minden ami Toszkána: illatok, ízek és megannyi látnivaló kényelmesen!5 nap/4éj

1. nap:
Budapest-Pisa és a toszkán tengerpart! Elutazás Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről menetrend szerinti repülőjárattal Pisa-ba. Érkezést követően Pisa ikonikus városában időzünk, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismerkedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde tornyot, a tér közepén elhelyezkedő katedrálisát a keresztelő kápolnával. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára, ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. (ezen programrész a repülőmenetrend alapján az utolsó napon is megvalósulhat). Szálláshelyünkre a toszkán tengerparton lévő üdülővárosba érkezünk, 4 éjszakán keresztül lesz itt a szálláshelyünk.

2. nap:
Montecatini Alto fogaskerekűvel és Firenze titkai Reggelit követően kedvére pihenhet a napsütötte toszkán tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Montecatini Alto dombtetőre épült kisvárosba igyekszünk fogaskerekűvel! A fogaskerekű jellegzetessége, hogy a régi időkből maradt itt a helyi lakosoknak és turistáknak egyaránt, mely régi favázas kocsik a mai napig nagyon jó szolgálatot tesznek! Sétálunk hangulatos utcáin, terein majd Firenze nevezetességeinek meghódítására indulunk. Montecattiniből vonattal érkezünk Firenze központjába, ahonnan helyi idegenvezetőnkkel gyalogosan indulunk Firenze titkainak felfedezésére. Városnézésünk során megcsodáljuk a gyönyörű Santa Croce templomot, a Palazzo Vecchio-t, a firenzei Dómot a keresztelő kápolnával (kívülről), Signori teret, Ponte Vecchhio-t és mi sem egyértelműbb, mint, hogy leülünk egy kellemes kávézó teraszára egy finom csésze ristretto (aromákban gazdag olasz rövid kávé) elfogyasztására. „Kötelező” betekinteni a San Lorenzo vásárcsarnokba, sétálni a gyümölcsök, pecorino sajtok, olivák, sonkák és húskészítmények, fűszerek illata és látványa között, mely magával ragadó hangulata emlékezetes marad! Szabadidőnkben elvegyülünk a helyiek között… foglaljon helyet a hangulatos olasz bárok egyikében és egy csésze kávé mellett élvezzük a hangulatát a városnak. Fakultatív ajánlatunk: a méltán híres Uffizi képtárat tekinthetjük meg magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Vonattal hagyjuk el a várost, majd autóbuszunkkal szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap:
Lucca borkóstolóval! Torre del Lago és Viareggio tengerpartja Reggelit követően kedvére pihenhet a napsütötte toszkán tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a mai napon egész napos kirándulásra indulunk. Egy igazi, hiteles toszkán város, Lucca városfalakkal körbezárt óvárosát keressük fel. A várfalakon belüli világ kifejezetten meghitt, hivalkodásoktól mentesen szép. A város nevezetes szülötte Giacomo Puccini, a Turandot, a Bohémélet, a Pillangókisasszony komponistája. Történelmi belvárosát egy 4 km hosszú nagy és erős várfal veszi körül, melynek tetején sétányt alakítottak ki. Sétálunk a hajdani római Forum, ma Lucca főterén és a város másik nevezetessége a Piazza dell’Anfiteatro körüli téren, ahol a régi amfiteátrum maradványaira a legkülönlegesebb és legérdekesebb tér épült! Elsétálunk a Guinigi-torony „magassága alatt” valamint láthatjuk a San Michele "csomóba kötött" oszlopait. Sétálunk szűk utcácskáin, láthatjuk román stílusú templomait, kereskedőházait. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk egy igazi toszkán borkóstolóra a Lucca közeli dombok közé! Autentikus környezetben finomabbnál-finomabb borokat kóstolunk, miközben olívabogyót ízlelgetünk. Utunk következő állomása a festői Versíliai-parton fekvő üdülővároska, Viareggio, melyet a helyi karneválja tett híressé. Sétálunk tengerpartján, megtekintjük nevezetes épületeit, időjárás függvényében fürdési lehetőség. Továbbindulva Puccini városát, Torre del Lago-t keressük fel. Meglátogatjuk az egyik leghíresebb olasz zeneszerző villáját, ahol a Pillangókisasszony, a Tosca, a Bohémélet ma is népszerű dallamait komponálta (a ház ma múzeum, Puccini sírja is itt található). Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap:
La Spezia és Cinque Terre öblei hajóval és vonattal Reggelit követően kedvére pihenhet a napsütötte toszkán tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: ezen a napon az UNESCO által védettnek nyilvánított természeti parkot és tenger öblöket keressük fel, mely öt tengeröböl által körbezárt települést rejt. Felejthetetlen élményben lesz része! La Speziából a sziklák oldalában megbúvó ikonikus helyszínek színes kis halászfalvait hajóúton fedezzük fel (rossz idő esetén vonattal): Monterosso al Mare, Riomaggiore és Vernazza festői településeken partra szállva élvezzük a varázslatos helyszíneket. A parton végigsétálva nem mindennapi panorámában gyönyörködhetünk. Időjárástól függően strandolási lehetőség Monterosso al Mare-n! A sós tenger illata és a látvány mindenképp felejthetetlen élményt garantál az idelátogatónak! Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
Viareggio-Pisa-Budapest Reggelit követően transzfer Pisa repülőterére és menetrendszerinti repülővel hazautazás Budapestre. Programunkat azon kedves utasainknak ajánljuk, akik a hosszú utazás fáradalmait szeretnék elkerülni, de Toszkánát semmiképp! Szállásunk végig egy helyszínen, a toszkán tengerparton lesz ahonnan élményteli kirándulásokra indulunk az ikonikus dombok és szőlőtőkék között, hogy felfedezzük Toszkána ízeit, világörökségeit, miközben tengerparti pihenésre is jut időnk! Indulhatunk? x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Közlekedés
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak