Nápoly-Capri-Sorrento

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 207300
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini, Nápoly, Positano, Amalfi, Ravello, Pompei

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon. Szlovénián át utazva, a kora esti órákban érkezünk meg szállásunkra, mely Montecatini Terme hangulatos városában lesz. A kisvárost több százezren keresik fel évente, köszönhetően a világhírű gyógyvizének. A város már a XVI. században büszkélkedhetett fürdőkkel, melyek közül az első és a leghíresebb a Tettuccio Terme a város főutcáján épült. Vacsora után esti séta lehetőség a hangulatos városközpontban, ahol a Piazza del Popolo szökőkútja, pálmafái, valamint bárok és éttermek sokasága fogad.

2. nap: Nápoly
Reggeli után folytatjuk az utazásunkat dél felé. Campania tartomány fővárosába, a zsúfolt, de izgalmas Nápolyba látogatunk. Városnézés Dél-Olaszország legnagyobb városában. Nápoly az ellentmondások, a szűk sikátorok és a pizza városa...A Vezúv lábánál fekvő városban megtekintjük legfontosabb nevezetességeket. A Dóm nagyszerű gótikus épületében leróhatjuk tiszteletünket Nápoly védőszentjének, Szt. Gennaronak ereklyéi előtt, majd a Castel Nuovo, a Királyi Palota, a San Carlo színház és a híres Galleria Umberto épülete következik. A keskeny, sikátoros utcákon járva megízleljük az igazi fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát vagy egy igazi nápolyi , szerencsehozó corno-t is beszerezhetünk magunknak. A "corno", vagy becézett formában "curniciello" jelentése kürt, kürtöcske. A Nápoly környékén élők szerint a kürt képes megvédeni a gonosztól. Az eredete 3500 évvel nyúlik vissza, ugyanis ekkor már kürtöt akasztottak az emberek a bejárathoz, hogy megvédje őket a gonosz szellemektől. Az igazi corno kézzel készített, és piros színű, ajándékba kell, hogy kapjuk, magunknak nem vásárolhatjuk, viszont kiváló ajándékötlet lehet az otthoniaknak! Folytatjuk tovább utunkat a Sorrentói-félsziget irányába, ahol színpompás mediterrán növényzet, bájos kisvárosok, szédítő sziklafalak, csodálatos öblök és gyümölcstől roskadozó citromfák fogadják a látogatókat. A Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkra a kora esti órákban érkezünk.


3. nap: Capri szigete-Sorrentó
A Szirének Földjén járva, ma egy felejthetetlen hajókirándulásra indulunk, a nápolyi öböl leglátogatottabb, legendás szépségű szigetére, a mesés Caprira. Enyhe éghajlata, buja növényzete és vad partjai évszázadok óta vonzza ide a turistákat. A kis sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. A délutáni szabadidőben lehetőség van sziget körüli hajókázásra, vagy látogatás a sziget legnagyobb látványosságához, a Kék-barlanghoz. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncellot. Visszautazás a sorrentói kikötőbe a kora esti órákban. Látogatás a sziklás partra épült város, sikátorokkal tarkított hangulatos belvárosában. (Ár: 85 EUR/fő)

4. nap: Positano-Amalfi-Ravello
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. A világ egyik legszebb panoráma útjának felfedezésére indulunk, a Salernói-öbölbe. Útközben rövid megálló Positano elbűvölő városa felett, egy kilátópontnál. Fotózás, a világ egyik legtöbbet fényképezett kisvárosa felett, majd továbbutazás. A Földközi-tenger egykori nagyhatalmát, Amalfit keressük fel. A Szent András Dóm megtekintése után rövid szabadidő, majd utazás a szintén a Világörökséghez tartozó festői kisvárosba, Ravelloba, mely gyönyörű kerámiáiról is ismert. Ravello az Amalfi-part többi híres településével ellentétben nem a tengerparton fekszik, így egy kis kanyargós hegyi úton jutunk majd el a 350 méter magas Monte Torellóra. A várost a XII-XIII.században virágoztatta fel a Rufolo család. A Villa Rufolo buja kertjéből és mór kerengőiből fantasztikus kilátásban gyönyörködhetünk. Rövid szabadidő, majd visszautazás a szállásra a kora esti órákban. (Ár: 40 EUR/fő)5. nap: Pompei-Vezúv
Búcsú a Sorrentói-félszigettől. Mai programunk első állomása Pompei, ahol a Kr.u. 79-ben elpusztult romvárosban helyi idegenvezető kíséretében járhatjuk végig az ásatásokat. (Ár: 35 EUR/fő*) Az eltemetett városban megállt az idő. A Vezúv pusztításának nyomait fedezhetjük fel itt, ahol minden megtalálható, ami egy korabeli városban létezhetett. Színház, amfiteátrum, közfürdők, magánházak és bordélyok mesélnek az egykor itt élők mindennapjairól. Az elhunyt emberek hamuval betemetett körvonalai alapján gipszből kiöntött szobrok készültek. Így került rekonstruálásra és vált drámaian kézzelfoghatóvá Pompei megsemmisülése, hiszen a lenyomatok megőrizték az eltemetett emberek életének utolsó pillanatait. A megkövült alakokat, fájdalomba torzult testeket és arcokat is megtekinthetjük látogatásunk alkalmával. Programunk végeztével, utazás a „Pokol kapujához”, Campania tartomány ma is működő vulkánjának kráteréhez. Lehetőség a Vezúv kráterének megtekintésére, majd utazás a Chianciano Terme városában található szállodába.

6. nap: Chianciano Terme-Budapest
A kora reggeli órákban megkezdjük hazautazásunkat. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft/fő
Amalfi-Ravello kirándulás 40 EUR
Amalfi dóm 3 EUR
Ravello Villa Rufolo 7 EUR
Ravello dóm 4 EUR
Capri kirándulás - transzfer, hajójegy, busz 85 EUR
Augustus kertje 1 EUR
Libegő 11 EUR
Axel Munthe villa 8 EUR
Kék barlang egyénileg kb. 25 EUR
Capri szigettúra hajóval 18 EUR
Pompei tárlatvezetéssel 35 EUR
Vezúv kráter belépő 10 EUR
Vezúv helyi busszal a kráterig 10 EUR
Nápoly S. Chiara kerengő 6 EUR
Nápoly városnézés helyi idegenvezetővel 5 EUR

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1-3 EUR/fő/éj)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé

Indulás: Budapestről, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz-től. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak