Róma, itáliai szentek nyomában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211378
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása





1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Elutazás a kora reggeli órákban. Szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában az esti órákban.

2. nap: Assisi-Cascia
Délelőtti programunk a Szentek földjén, Umbria festői tartományában kezdődik. Látogatásunkat Santa Maria degli Angeliben kezdjük, majd a híres Porziuncola kápolna megtekintése után Assisi Szent Ferenc szülővárosában megtekinthetjük a Szent legendás életét elmesélő freskósorozatot a Szent Ferenc Bazilikában. Búcsú Olaszország védőszentjének városától és folytatjuk az utunkat Umbria mesés dombvidékén keresztül a reménytelen ügyek védőszentjéhez. Látogatás Cascia városában, ahol Szent Rita, a „Rózsák királynője” élt. A régió és Olaszország egyik legfontosabb szentélyének megtekintése után folytatjuk az utunkat a Róma közeli szállásra.

3. nap: Róma
Az Örök város felfedezését Róma jelképénél, a Colosseumnál kezdjük. Ezután a S.Pietro in Vincoli templomban megcsodálhatjuk Michelangelo híres Mózes szobrát. A városnézés folytatásaként a Forum Romanum, a Kapitólium és a Piazza Venezia látnivalói várnak. (Forum Romanum+Colosseum: 7.900,-Ft/fő*- jelentkezéskor fizetendő!). Késő délután a Trevi kútnál pihenünk meg, majd a Lateráni Szent János Bazilikát és a Szent Lépcsőt tekintjük meg.

4. nap: Vatikán-Róma
Délelőtt részletes tárlatvezetés keretében meglátogatjuk a Vatikáni Múzeumot, majd a Szent Péter tér és a Bazilika felfedezése következik (Ár: 14.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!*). Délután a szökőkutakkal és terekkel teli belváros vár ránk. Megtekintjük az Angyalvárat, a Navona teret és a Pantheont is, majd szabadidő. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

5. nap: Tivoli-Siena
Vár a kertek városa Tivoli. Utazás a Rómától 30 km-re, az Aniene folyó mentén fekvő Tivoli-ba, ahol a Villa d`Este termeinek megtekintése és a felejthetetlen szökőkutak látványa vár ránk. Kirándulásunk alkalmával a reneszánsz építészet és az olasz kertépítészet csodálatos példáját tekintjük meg. A villa épülete és a hozzá tartozó gyönyörű park a Világörökség része. Délután utazás Szent Katalin városába. Gyalogos városnézés Siena gyönyörű városában. A Piazza del Campo, a gótikus tornyával magasba nyúló Városháza épületével, és a műalkotásokban gazdag Dóm lesznek legfontosabb látnivalóink. Tovább utazás a Montecatini Terme városában
található szálláshelyre, ahová az esti órákban érkezünk.

6. nap: Padova-Budapest
A kora reggeli órákban búcsút veszünk Montecatini Terme városától és Szent Antal városába, Padovába utazunk. Belvárosi séta a legfontosabb látnivalókkal (Prato della Valle, Bazilika, Egyetem, Pedrocchi kávéház, Piazza delle Erbe e Frutta), majd hazautazás. Utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.



FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak