Rimini csobbanás

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 215425
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Rimini

Szállás / program részletes leírása



Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

1.nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovénián át. Este érkezés a szálláshelyre, a szállások elfoglalása.

2.nap:

Egész napos szabadprogram a tengerparton.

3.nap:

Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy egész naposfakultatív kirándulás: Ravenna és `Italia in miniatura” park

Reggeli után Ravennával ismerkedünk. A városban páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek. Az UNESCO Világörökség listájára felkerült mind a nyolc épület az 5. és a 6. században épült. Innen visszautazunk a Rimini mellett található `Italia in miniatura” parkba, ahol Olaszország híres épületeit csodálhatjuk meg kicsiben. A mini épületek mellett vidámparki játékok, attrakciók is várják a látogatókat. Szórakozhatunk a körhintán, vízicsúszdákon, ugrálóvárban, kisvasúton. Sőt, még egy papagájház is található itt, ahol egzotikus papagájokat lehet megcsodálni.

4. nap:

Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy egész naposfakultatív kirándulás: Urbino és Frassasi barlang

Reggeli után utazás Urbinoba, melynek belvárosa az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az óváros szinte érintetlenül megmaradt a XV. századból, abból az időszakból, amikor a Montefeltro hercegi család uralma alatt a reneszánsz művészetek egyik központja volt. Itt meglátogatjuk a sokak által Itália legszebb reneszánsz épületének tartott Hercegi Palotát, mely egyben Marche tartomány Nemzeti Képtára is. Felkeressük Raffaello szülőházát, majd tovább folytatjuk utunkat a Frasassi barlanghoz. Ez egy rendkívüli, 13 km hosszú barlangrendszer Olaszországban, melynek 1971-ben kezdték meg részletes feltárását. A barlangokat a Sentino folyó mélyítette ki. A víz és a sok millió évnyi idő együttesen leírhatatlan csodákat alkotott meg. A Gyertyák termében földből a mennyezet felé meredő oszlopokat láthatunk, míg a Végtelen termében csillogó cseppkőrengeteg alakult ki. Még a Niagara- vízeséshez hasonló cseppkőképződmény is található itt, valamint egy szentély és egy nyolcszögletű templom.

5. nap:

Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy fél napos fakultatív kirándulás: San Marino

Reggeli után utazás Európa 3. legkisebb mini államába, San Marinoba. A Szent Marinus által 301-ben alapított kis mediterrán országot, Olaszország teljesen körülöleli. Fővárosa, San Marino, ahová mi is ellátogatunk. Az óvárosba a Szent Ferenc kapunk keresztül léphetünk be, és itt található a Szent Marinus tiszteletére alapított kolostor is, amit jelenleg múzeumként használnak, és a Szent Ferenc templom. A főtéren a Kormányzósági Palotát tekinthetjük meg. A rövid közös séta után szabadprogram. Ezalatt ne felejtsük el az egyik kávézóban megkóstolni a helyi finomságot, a csokival borított nápolyit, a torta di tre montit. Kora délután visszaérkezés a szálláshelyre, a nap további részében szabadprogram.

6. nap:

Reggeli után hazaindulás, folyamatos utazás Szlovénián át. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 622 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak