Szilveszter Toszkánában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 223016
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Pisa, Siena, Firenze, Montecatini

Szállás / program részletes leírása



Siena, Firenze, Pisa, Lucca, San Gimignano ...5 nap / 4 éjszaka

1. nap:
Szeged – Budapest – Szlovénia – Montecatini (1020 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő) Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákban érkezünk Montecatinibe, ahol mindvégig szálláshelyünk lesz.

2. nap:
Siena és San Gimignano Reggeli után a középkori hangulatát ma is őrző Sienaba utazunk. Az egykor Firenzével rivalizáló város építészetében olyan remekművek születtek, mint a XIII. századi Szent Domonkos templom, vagy a XIV. századi Bonsignori palota. A középkori olasz városépítészet egyik legnagyobb remeke Siena főtere. E fantasztikus városból továbbutazva San Gimignano-ba, a középkori hangulatú tornyairól híres városkába látogatunk. A középkorban 72 torony védte a városkát, ebből 13 ma is látható. Sétánk során mintha a középkorba csöppennénk vissza. Visszatérve Montecattini Termébe, sétálhat utcáin, gyönyörködhet fényeiben, átérezheti a város mediterrán hangulatát.

3. nap:
Firenze: a reneszánsz kor ”Athénja” (100 km) Megreggelizünk, majd Firenzébe, a Mediciek városába utazunk. Ismerkedés a középkori várossal: Santa Croce templom – benne Michelangelo sírjával, Palazzo Vecchio, a Dóm monumentális épülete. Séta az Arno partján, a Ponte Vecchio-n. Visszatérve szálláshelyünkre, az esti programra készülődünk. Szilveszteri ünnepi vacsora előzenével, itallal a szálloda éttermében.

4. nap:
Pisa és Lucca (120 km) Reggeli a szálláshelyen. Egész napos szabad program keretében barangolhat Montecattini fürdővarosban. Fakultatívajánlatunk: A délelőtti órákban először Pisa ikonikus városát keressük fel, ahol a Csodák terének építészeti remekműveivel ismerkedünk. Láthatjuk a méltán híres pisai ferde-tornyot, a tér középen elhelyezkedő katedrálisát a keresztelő kápolnával. Szabadidejében elsétálhat az Arno folyó partjára ahonnan páratlan panorámában lehet része a folyó városban tett kanyarulatában. Sétánk során útközben vessünk egy pillantást a Botanikus Egyetem épületére és a mögötte elterülő parkra. Továbbutazunk és Lucca városfalakkal körbezárt városát keressük fel. Sétálunk szűk utcácskáin, láthatjuk román stílusú templomait, kereskedőhazait, élvezzük a város ódon hangulatát. Estére szálláshelyünkre terünk vissza.

5. nap:
Montecatini – Szlovénia – Budapest – Szeged (1050 km) Reggeli után Szlovénián keresztül hazafelé indulunk (Tornyiszentmiklós határátkelő), útközben többszöri pihenővel, étkezési lehetőséggel. Érkezes Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre. Szilveszteri vacsoraszállodában4 fogásos szilveszteri és újévi vacsora, zenés-táncos mulatság, 1 pohárpezsgő, tombolax


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Útlemondási biztosítás
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
- Belépők
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak