Velence haladóknak & a Lido

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 224079
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Velence

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Cividale del Friuli-Velence

Utazás Észak-Olaszország autonóm régiójába, Friuli-Venezia-Giulia tartományába. Látogatásunkat Cividale del Friuli városában kezdjük, mely a Longobárd Hercegség első székhelye volt Olaszországban, és a Világörökség része. A Julius Cézár által alapított festői városban megnézzük a Piazza del Duomo-t, a Dóm épületét, a híres longobárd kápolnát (Tempietto) és a legendás Ördög hídját is. Utazás a Velence környéki szállásra.



2. nap: Burano-Szent Ferenc sziget-Velence



Reggeli után Punta Sabbioni kikötője felé vesszük az utunkat. Bérelt hajóval utazunk a lagúnák mesés városába, Velencébe, de előtte még látogatást teszünk a laguna-szigetek világában. (Hajójegy: 30 EUR/fő) Első megállónk a színpompás, elbűvölő Burano, majd folytatjuk az utunkat a ferencesek szigete, a San Francesco del Deserto irányába. A Velencei-lagúna aprócska szigete a Sant’Erasmo-sziget és Burano között fekszik, területe mindössze kéthektárnyi. A büszke ciprusok által körülölelt szigetet választotta 1220-ban Assisi Szent Ferenc rövid velencei tartózkodása színhelyéül. 1233-ban Jacopo Michiel velencei nemes, a szerzeteseknek adta a szigetet, ahol egy kis kolostort építettek. Látogatásunk után folytatjuk utunkat San Giorgio Maggiore szigetére. Rövid fotószünet a Szent György szigeten, majd panorámahajózás a Giudecca csatornán. Velencei városnézésünk során a város rejtett kincseit fedezhetjük fel. Vár a Dorsoduro és a Santa Maria della Salute, a Santa Maria del Rosario templom Tiepolo freskóival, a híres Fenice színház, a Santa Maria del Giglio templom, melyet Rubens, Tintoretto festményei díszítenek, és a város egyik rejtett kincse, a Campo Manin közelében található Palazzo Contarini del Bovolo. A fantasztikus késő gótikus épület különlegességét, a Scala del Bovolo-t tekintjük meg. Félpanzió esetén vacsora egy helyi trattoriában, majd az esti fényekben pompázó Úszó várostól és visszautazás a szállásra.



3. nap: Velence-Cannaregio-Lido sziget



Ma ismét a cölöpökre épült város felé vesszük utunkat (Hajójegy: 20 EUR). Városnézésünket a csendes, szomorú múltú Cannaregio városrész megismerésével kezdjük. Tintoretto egykori lakóházát is látni fogjuk, mely a velencei gótika egyik legszebb alkotásának szomszédságában helyezkedik el. A Santa Maria dell’Orto templomban Tintoretto tíz festményét és sírját tekintjük meg. Vaporettora szállva a Canal Grande palotáiban gyönyörködhetünk, majd a Szent Márk öbölben kötünk ki. A délutánt már a Lido szigetén töltjük, mely a híres velencei Filmfesztivál helyszíne is. Szabadidő, majd viszszautazás a szállásra a délutáni órákban.



4. nap: Caorle-Budapest



Vár a „Kis Velence” néven is ismert Caorle. Az óvárost szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. Megnézzük a dómot, a sétány kis templomát, és érdekes sziklasorát is, melyet kőfaragók munkái tesznek szépségessé, majd szabadidő. Hazautazás. Érkezés az esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TESCO: 07:00
Balatonlelle-Marche: 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak