A Nápolyi-öböl mesés szigetei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 224760
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Nápoly

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Utazás rövid pihenőkkel mai szállásunkra, Toszkánába. Chianciano Terme városában található szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk. Története az etruszk időkig vezethető vissza, neve azonban a római időkben gyógyító vizéről vált ismertté, így az „egészség városának” is nevezik. A hangulatos kis központtal rendelkező termálfürdő-város, hatalmas zöld parkjaival, szállodáival, éttermeivel ideális kiinduló pontja egy izgalmas toszkán barangolásnak.

2. nap: Sant`Agata dei Goti-Nápoly
Mai első megállónk Itália egyik legegyedibb kisvárosa Sant`Agata dei Goti lesz. A különleges hangulatú, tufasziklára épült város házai szinte egybeolvadnak a vulkanikus sziklaszirtekkel. Belvárosi sétánk alkalmával a középkori városfal, a vár és a Dóm épülete lesznek legfontosabb látnivalóink. Folytatjuk utazásunkat dél felé. Vár ránk Campania mesés tartománya, ahol csodálatos tengerpartok, festői szigetek, gyönyörű városok várják a látogatókat. A régió adottságai számos programlehetőséget kínálnak, így unatkozni biztosan nem fogunk. A természeti szépségek mellett, történelmi és archeológiai emlékek, remek konyha vár itt ránk. Délután városnézés Campania tartomány kaotikus fővárosában, Nápolyban. Sikátorok, magasban száradó ruhák és sok-sok látnivaló vár ránk. A város jelképe a Castel Nuovo, a Dóm, a Galleria Umberto és a Piazza del Plebiscito megtekintése után pizza vacsora Nápolyban, majd utazás a szállásra. A Nápoly és a Sorrentói-félszigethez közeli szállásunkra a kora esti órákban érkezünk. 3. nap: Positano-Amalfi-Ravello-Ischia szigete
Szabadidő Nápolyban vagy fakultatív kirán¬dulás a világ egyik legszebb panoráma útján a híres Kék szalag útvonalon. Első megállónk Positano elbűvölő kisvárosa, ahol hajóra szállunk és sziklaszirtek, festői öblök mentén egy órás sétahajózás után megérkezünk Amalfi városába. Séta a Monte Cerreto lábánál fekvő kisvárosban, ahol megtekintjük a Szent András Dóm épületét, majd rövid szabadidő. Amalfi városából már autóbuszunkkal folytatjuk tovább utunkat. Ravello következik, mely híres gyönyörű kerámiáiról is, valamint itt található az a fantasztikus kilátópont is, ahonnan az Amalfi partvidék legszebb panorámája tárul elénk. (Ár: 55EUR/fő) Kora este áthajózás Ischia szigetére,(hajójegy: 25 EUR/fő) melyet a gazdag növényzetének köszönhetően zöld szigetként (Isola Verde) is emlegetnek. Érkezés a vulkáni kráterből kialakított kikötőbe, transzfer a szállodába.

4. nap: Ischia szigete
Reggeli a szállodában, majd fakultatív kirándulási lehetőség a gyönyörű sziget bebarangolására. Ischia szigetén első megállónk Lacco Ameno, mely elsősorban termálvizű forrásairól ismert. Fotózás a híres gombasziklánál (“Fungo”), majd Casamicciola Terme érintésével jutunk el a sziget jelképéhez. A Castello Aragonese egy 1441-ben, sziklára épített, 133 méter magas erődítmény, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Ezt követően Barano d’Ischia, a Maronti kilátó, és Serrara Fontana és a gyönyörű Porto dell’Angelo szerepel programunkban. Innen egy panorámabuszozás után felkeressük Forio településen a varázslatos Mortella-kertet, majd visszautazás a szállodába. (Ár: 40EUR/fő)

5. nap: Capri, az álmok szigete
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulás. Hajókirándulás a világ egyik legszebb szigetére, Caprira. A sziget nemcsak természeti szépségekben, de történelmi emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, és egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta. Az Axel Munthe villa megtekintése után libegővel megyünk fel a sziget legmagasabb pontjára, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész Nápolyi-öbölre. Capri városában Augustus császár kertjéből fotózhatjuk a Faraglioni sziklákat. Capri gyönyörű kis pasztellszínű házaival, kacskaringós, szűk kis utcácskáival, tereivel garantáltan magával ragadja a látogatókat. Érdemes megkóstolni a citromos csokoládét és a helyi limoncello-t. (Ár: 85EUR/fő)

6. nap: Procida szigete
Fürdési lehetőség az Epomeo-hegy lábánál található Citara-strandon, ahol a tengervíz termálvízzel keveredik. Délután fakultatív kirándulási lehetőség Procida szigetére. Maga a sziget vulkáni eredetű, keletkezése a Campi Flegrei vulkanizmusának következménye. Jellegzetes félhold alakú öbleiben ősi kráterek nyomait fedezhetjük fel.Procida egy csendes kis sziget, ahol a tradíciókra büszke, mélyen vallásos helyi lakosok jelentős része halászattal és citromtermeléssel foglalkozik. Elsa Morante 1957-ben kiadott regényének története, a nagy sikerű Arturo szigete is Procidán játszódik. Marina di Grande promenádjánál fogunk kikötni, Sancio Cattolico-nak is nevezik a sziget főkikötőjét, ahol érkezés után a Palazzo Montefusco vagy más néven Palazzo Merlato jellegzetes XII. századból származó épületével találjuk magunkat szembe. Innen a mindig nyüzsgő Via Román végigsétálva érjük el a Sancio Cattolico terét, ahol két, a helyieknek nagyon fontos vallási szimbólum is található, egy fakereszt 1845-ből, és a Santa Maria della Pietá temploma. A sziget kis halászfalva tarka házaival, meredek lépcsősoraival egyszerűen elbűvölő. Nem véletlenül volt több filmforgatás helyszíne is. (Il Postino, Tehetséges Mr. Ripley) Microtaxival járjuk be a sziget festői központját, ahol megtekintjük a Corricella kikötőt, a katedrálist, majd sza¬badidő. (Ár: 40EUR/fő)

7. nap: Solfatara-Gaeta-Chianciano Terme
Reggeli a szállodában, majd búcsú Ischia festői szigetétől , és áthajózás a nápolyi kikötőbe (hajójegy: 25 EUR/fő). A „forrongó földek” vidékére utazunk. A Campi Flegrei különféle vulkáni kúpok, kráterek és kalderák sűrű csoportosulása valamint több krátertó is található itt. A Pozzuoli városa melletti Solfatara kráter az ókori római mítoszok szerint a tűzisten, Vulcanus otthona volt. Fotószünet a kráter felett, majd folytatjuk utunkat a Lago d’Averno mellett elhaladva Gaeta városába. Vár a mítoszok és legendák földje, a Riviera di Ulisse! Séta Gaeta hangulatos városközpontjában (Szent Ferenc templom, Katedrális, Várkastély) majd továbbutazás a toszkán szállásra. 8. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás rövid pihenőkkel. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.400,-Ft/fő
Nápoly / városnézés helyi idegenvezetővel 5 EUR/fő
Amalfi dóm 3 EUR
Ravello Villa Rufolo 7 EUR 20 fő felett 6 EUR
Capri - Augustus kertje 1 EUR
Capri - Libegő 12 EUR
Capri - Axel Munthe villa 8 EUR
Ischia kompjegy 50EUR/fő oda-vissza

Ischia belépők:
Castello Aragonese 10EUR
Giardini della Mortella 12EUR
Transzfer a Citara strandra 10EUR/főIdegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1-3 EUR/fő/éj)




Utazás: emelt szintű autóbusszal, - video-, vagy DVD, büfé.

Indulás: Budapest, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉP



Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu., Koronaőr köz 05:30

Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15

Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO 07:00

Balatonlelle-Marche 07:35

Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak