Róma - Velencével és Firenzével - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228123
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Róma, Velence, Firenze

Szállás / program részletes leírása



A kalmárok városa, a Vatikán, a reneszánsz kor Athénje4 nap / 3 éjszakaÉrkezés a második napon a római repülőtérre, transzfer a szállodába. Utasaink a 3-4. napon leírás szerinti programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik. Visszafelé: transzfer a római repülőtérre az 5. napon, hazautazás Budapest Liszt Ferenc repülőtérre.

1. nap:
Szeged–Budapest–Duino kastélya-Velence (710 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben rövid pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. Szállás és vacsora Velence környékén lesz.

2. nap:
Velence, a kalmárok városa (530 km) Reggelinket elfogyasztva Velencébe, a kalmárok városába utazunk. Hajóval folytatjuk utunkat (hajójegy) a Szent Mark térig. Ismerkedünk a nevezetességekkel: Campanile, a Szent Márk Bazilika, Dózse Palota (kívülről), majd városnézésünk során egészen a Rialto hídig sétálunk a város sikátorain, terein át. Dél körül indulunk tovább Róma felé, szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk. (Repülős utasaink részére transzfer a szálláshelyre). Szállásunk a következő 3 éjszaka Rómában lesz.

3. nap:
Róma és a Vatikán Reggelit követően egész napos gyalogos római városnézésre indulunk (részben helyi közlekedéssel). Az Örök Város nevezetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk helyi idegenvezetőnkkel: Szent Péter tér a Bazilikával, a Vatikán Múzeum, mely magába foglalja a Sixtus Kápolnát Michelangelo zseniális mennyezet freskósorozatával valamint a híres Laokoón szoborcsoportot. A nap hátralévő részében az antik Róma építészetének remekműveit keressük fel: Forum Romanum, Colosseum, Traianus fóruma. Szabadidő a városban.

4. nap:
Római séták. Kirándulás Tivoli: Villa d’ Este palotába és Villa Adriana régészeti parkba Ezen a napon is Róma gyönyörű terei, szobrai, szökőkútjai között folytatjuk a városnézést helyi idegenvezetőnk kíséretében. Láthatjuk az utódok számára megőrzött templomait, palotáit, művészi szobrait: a Viktor Emánuel emlékmű, Colonna tér a Hadrianus oszloppal, Pantheon, Trevi kút, Spanyol lépcső, a Corso, Michelangelo tér Marcus Aurelius bronz lovas szobrával és névadó zseniális térkialakításával, a San Pietro in Vincoli templom Michelangelo Mózes szobrával mind-mind a történelmi belvárosban várják a látogatót. Fakultatívajánlatunk a délutánra: autóbuszos kirándulásra hívjuk Tivoliba, ahol a Villa d’ Este palotát és a hozzá tartozó káprázatos reneszánsz parkot tekintjük meg, melyben vízesések, csobogók, szökőkutak százai ontják vizüket a park ösvényei, szobrai, mesterséges barlangjai között. Megpihenünk egy-egy szökőkútnál és élvezzük atmoszféráját. A késő délutáni órákban térünk vissza Rómába (aki nem vesz részt a fakultatív programon, Rómában szabadidejét egyénileg tervezheti).

5. nap:
Róma-Firenze (280 km) Megreggelizünk, majd Firenzébe a Mediciek városába utazunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk a középkori várossal: Santa Croce, Dóm, Giotto Campaniléje, a Palazzo Vecchio (a városi magisztrátus épülete), a Ponte Vecchio (a város középkori hídja kereskedők üzleteivel) séta a Mediciek szépséges belvárosában. Szállásunk Bologna környékén lesz.

6. nap:
Bologna–Budapest–Szeged (840 km) Szálláshelyünkről az Udine–Tornyiszentmiklós útvonalon utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenővel, étkezési lehetőséggel. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban, utunkat folytatjuk Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak