UTAZÁS OLASZORSZÁG SZÍVÉBEN

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 63274
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Olaszország
Város: Arezzo, Bologna, Ferrara

Szállás / program részletes leírása



Utazás: légkondicionált autóbusszal 
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Program:

1. nap: Budapest – Bologna (kb. 900 km)
Kora reggel elutazás Budapestről – Nagykanizsa – Ljubljana útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Bologna környéki szállásunkra. Vacsora, szállás.

2. nap: Bologna – Ferrara (kb. 130 km)
Délelőtt városnézés Emilia-Romagna tartomány székhelyén, BOLOGNA-ban, mely ősi egyetemi központ, az árkádok városa (kb. 35 km hosszúságban épült védelem hol a nap, hol meg az eső ellen). Itt temették el Szent Domonkost, a rend alapítóját. Délután irány FERRARA! A település a XV–XVI. században az olasz reneszánsz művészet fellegvára volt, nevezetességeivel (dóm, városháza, Castello Estense) városnézés során ismerkedünk meg. Vacsora, szállás Bologna környéki szállásunkon.

3. nap: Modena – Maranello (kb. 140 km)
Irány MODENA, Luciano Pavarotti szülővárosa. Városnézés a Világörökség részét képező óvárosban: katedrális és harangtornya, városháza, nagyhercegi palota stb. majd ellátogatunk egy balzsamecet készítő farmra, ahol megismerhetjük a készítés munkafolyamatát. Természetesen a kóstolás sem maradhat el, vásárlási lehetőséggel. Délutáni programunk a Ferrari autógyár központja MARANELLO-ban, ahol az Enzo Ferrari által alapított gyár történetével ismerkedünk és gyönyörködünk a sport és versenyautókban. Vacsora, szállás a Trasimeno-tó környékén.

4. nap: Arezzo – Perugia (kb. 330 km)
Utazás AREZZO-ba, ahol ismerős lehet néhány sarok vagy tér részlet, hiszen itt játszódott az Élet szép című film Roberto Benigni filmrendező főszereplésével. Séta a dombtetőre épült városban: Szent Ferenc templom, Dóm, Petrarca szülőháza stb. Délután továbbutazás Umbria tartomány fővárosába PERUGIA-ba, melyet Itália zöld szíveként is emlegetnek. Városnézés az etruszkok által alapított városban: San Lorenzo katedrális, városháza, Fontana Maggiore stb. Vacsora, szállás a Trasimeno-tó környékén.
5. nap: Gubbio – Assisi (kb. 200 km)
Irány GUBBIO, ahol Don Matteo nyomába eredünk. A sorozatból is ismert helyszínekkel ismerkedünk: Dóm, Palazzo del Bargello, Fontana dei Matti (bolondok kútja), Porte della Morte (Halál kapui) stb. Persze, hazánk fiáról, Szerb Antalról se feledkezzünk el, „Az utas és a holdvilág” című regénye játszódik részben Gubbio-ban, és a főhős, pont arra keresi a választ: hogy „a lélek időgépén vissza lehet-e szállni a múltba?” Továbbutazás ASSISI-be. Itt született és nyugszik Szent Ferenc. A tiszteletére elnevezett Bazilikában megcsodálhatjuk Giotto Szent Ferenc legendáját megörökítő falképeit, valamint Cimabuétól, Lorenzettitől és Simone Martinitól (aki Árpád-házi Szent Erzsébetet is megfestette) is láthatunk alkotásokat. Szent Klára Assisiben alapította a klarissza rendet, és őt választották a város védőszentjének. Felkeressük a Santa Maria Degli Angeli Bazilikát, benne a X. századi Porziuncola kápolnával. A szomszédságában álló monostorban halt meg Szent Ferenc. A délutánt a múltnak és a léleknek szántuk. Vacsora, szállás a Trasimeno-tó környékén.

6. nap: Trasimeno-tó – Budapest (kb. 1100 km)
Hazautazás Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondícionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban 
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- foglalási díjat
- a vacsorákhoz az italt 
- idegenforgalmi adót: kb. 4,- €/ fő (A helyszínen fizetendő!)
- belépőjegyek és fülhallgató árát kb. 80,- €/ fő
- útlemondási biztosítás díját 
- ajánlott szervízdíjat / borravalót: 5,- € / fő
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő esetén a 9.800,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat) 
 

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak