Városnézés és pizzázás Rómában

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76880
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Olaszország
Város: Róma

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök:
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
 

1. NAP: BUDAPEST – RÓMA

A délelőtti órákban repülés Rómába. Külön busszal transzfer a belvárosi **** szállodánkhoz. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk a fakultatív idegenvezetéses programun­kat, mely során metróval, ill. gyalog közlekedünk. Először a híres Trevi-kúthoz megyünk. Itt már első nap „biztosíthatjuk”, hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodálato­sabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges teré­nek megtekintésével fejezzük be első napi közös programunkat.

2. NAP: RÓMA – VÁROSNÉZÉS

Reggeli után, ha az idegenvezetéses városnézés mellett vok­soltak, akkor közösen folytatjuk a főváros megismerését. A fő látványosságok: Forum Romanum az ókori Róma köz­pontja, Maxentius császár bazilikájának romjaival, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival. A Palatinuson lát­hatjuk az ókor hatalmas gazdagságának emlékeit, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeret­len katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Garantált fakultatív idegen­vezetéses városnézés 3 napon (napi 6 óra): 12.000,- Ft.

3. NAP: RÓMA – VATIKÁN

Először Róma vallási emlékhelyeivel ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stanzái, melyeket tanítványai fejeztek be, a Laokoón szobor­csoport és az etruszk emlékek. A Szent Péter Bazilika a keresz­tény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alko­tásai is. Délutáni programunk első állomása az Angyalvár. Monumentális épülete Róma egyik jelképe. Folytatva sétán­kat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhet­jük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében.

4. NAP: RÓMA – BUDAPEST

 

Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keres­sük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol Szt. Péter láncait őrzik és itt látható a híres Mózes szobor is. Kora délután látvá­nyossága a Szent Pál székesegyház. A transzferig hátralévő idő­ben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében különbusszal transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk Budapestre.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetér
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak