Szardínia és Korzika vadregényes tájain

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227896
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Alghero, Castelsardo, Bonifacio, Aiaccio, Porto

Szállás / program részletes leírása



Kicsit olasz? Kicsit francia? Nem. Korzika és Szardínia világa teljesen más: látnivalóinak szépsége még a gyakorlott, sokat látott utazót is ámulatba ejti.
Égbetörő sziklák és zord hegyek között tengerparti lágy föveny Korzikán; olajligetek, szárd falvak és misztikus romok Szardínián. A helyiek egyszerű élete, remekbe szabott kézműves étkeik, érdekes városaik, vadregényes nemzeti parkjaik biztosítékként szolgálnak, hogy életre szóló élményekkel gazdagodva térjünk haza.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás Algheróba közvetlen repülőjárattal, kényelmes menetrenddel
  • Színvonalas, jó elhelyezkedésű középkategóriás szálláshelyek
  • Látnivalókban gazdag út, melyben a szigetek ismert és kevésbé ismert részeit is felfedezhetjük
  • Hajókirándulás az UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott Calanques de Piana csodás sziklái között
  • A részvételi díj minden, a programban szereplő látnivaló költségét tartalmazza

Programok

június 22. kedd
Elutazás Budapestről a Wizzair légitársaság közvetlen repülőjáratával (10:30-12:35) Algheróba. Utunk első állomása Szardínia legdrámaibb fekvésű városa, Castelsardo. A tenger felé magasodó sziklára épült település zegzugos középkori utcái, színes házai magával ragadóak, a városka felé emelkedő fellegvárból pedig csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a környék kis strandjaira. Délután továbbutazunk Santa Teresa di Gallurába. Szállás a kedvelt Spiaggia di Rena Bianca strand felett található Hotel Corralaro 4* szállodában.

június 23. szerda
Kora reggel indulunk, hogy a délelőtt első sugarainál érjük el Korzikát. Az alig egyórás kompút (7:00-7:50) alatt lenyűgöző képet kapunk a 60 méteres mészkősziklák szélén egyensúlyozó csodás városkáról, Bonifacióról és a környék világítótornyairól. Első állomásunk egy kilátópont, ahonnan csodás kilátás nyílik a Rocher du Lion oroszlánalakot formázó sziklaképződményre, majd  Sarténe hegyi falvát látogatjuk meg, ahol ismerkedhetünk a helyi élettel, szűk, középkori utcákkal, finomságokkal. Továbbutazunk Ajaccióba, ahol a délutánt városnézéssel töltjük. A sziget legnagyobb városa igazi mediterrán oázis pálmafás terekkel, szűk, sikátorszerű utcákkal és meglepően hangulatos, homokos strandokkal. Sétánk során megnézzük Napóleon bronzszobrát a Place de Gaulle-n, a mai napig katonai célokat szolgáló Citadellát, a Katedrálist és Napóleon szülőházát. Késő délután szabadprogram a városban. Szállás a belváros közelében: Hotel Mercure Ajaccio 4*.

június 24. csütörtök
Reggeli után Porto felé vesszük az irányt, hogy az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Calanques de Piana rózsaszín gránitképződményeiben gyönyörködhessünk. A csodálatos hegyek közt megbúvó Portóban hajóra szállunk, hogy a környék nemzeti parkjait, rejtett barlangjait a tenger felől is megcsodálhassuk. Fantasztikus élmény! Délután a sziget belseje felé, csodás kis falvak és égbetörő hegyek között, a Col de Vergio hágón át haladunk, majd kora este érjük el a sziget északi részén található L’Ile Rousse települést, ahol az elkövetkező két éjszakát töltjük. Szállás két éjszakára a városka strandjától csupán pár perc sétára található: L'Escale Côté Sud‎ 3* és L’Escale Côté Port 3* .

június 25. péntek
Egész napos szabadprogram L’Ile Rousse, és a környék homokos tengerpartjainak felfedezésére, pihenésre.

Félnapos kirándulás - Calvi és Balagne régió falvai: 50 EUR/fő (helyben fizetendő)
A Calvi és L'Ille Rousse felett található dombvidéket Korzika kertjeként is emlegetik. Füge- és citromfák, olivaültetvények és dombtetőkre épült, szűk sikátoros középkori kis falvak teszik üdítő pihenővé kirándulásunkat. Utunk során megnézzük Pignát és Aregnót, majd sétálunk Franciaország egyik legszebb falvaként aposztrofált Sant' Antoninoban. Csavargunk a középkori köves utcákon, megkeressük a bájos Lavasina kápolnát és a 11. századi Boldogasszony templomot és harangtornyát. Utunkat Calviban zárjuk, ahol megmásszuk a Citadellát, majd sétálunk az alsóváros szűk utcáin.

június 26. szombat
Reggeli után Korzika szívén át haladva érjük el a keleti parton fekvő festői kisvárost Porto Vecchiot, majd a sziget legszebb strandjaként nyilvántartott, több kilométer hosszú, pinea erdővel határolt Palombaggia strandot, ahol rövid pihenőt tartunk. Délután térünk vissza Bonifació csodás városába. Séta, majd szabadprogram a felsőváros középkori hangulatot árasztó utcáin. Szállás a központhoz közeli Hotel A Madonetta 3* szállodában.

június 27. vasárnap
Reggeli után visszatérünk Szardínia tájaira (8:30-9:20). Első állomásunk a Smaragd-part: a sziget világhírű, luxusszállodákkal és kristálytiszta, 55 km hosszú partszakasza. Bejárjuk a csodás öblöket, sétálunk a yacht kikötőkben. A délutánt már a sziget leglátogatottabb városában, Algheróban töltjük. A várost az erős katalán befolyás miatt a helyiek kis Barcelonának (Barceloneta) hívják. Szállás két éjszakára a várostól 7 km-re, gyönyörű parkban található Corte Rosada 4* szállodában.

június 28. hétfő
Egész napos szabadprogram, lehetőség fürdőzésre a szálloda közvetlen közelében található Porto Conté homokos tengerpartján.

Egész napos fakultatív program barangolás a nuraghék világába: 19 000 Ft
Délelőtt ellátogatunk a sziget belsejében található Saccargia Bazilikába, mely a régió legfőbb román stílusú műemléke. Ezután felfedezzük a sziget egyik legjelentősébb nuraghéjeként számon tartott Santu Antine romjait, majd Necropolis di sant'Andrea Priu különleges barlangrendszeréhez látogatunk. A jól megérdemelt szieszta óráit a különleges hangulatú tengerparti Bosa városkában és a környékén töltjük, mielőtt délután visszatérünk Alghero környékére.

június 29. kedd
Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (13:05-15:05).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Alghero útvonalon, a Wizzair közvetlen járataival
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Különbusz a kint tartózkodás során
  • Oda-vissza kompút Szardínia és Korzika között
  • Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Városnézések és programok a szükséges belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt


Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 EUR/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Alghero útvonalon, a Wizzair közvetlen járataival
  • Repülőtéri illetékek
  • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), a légitársaság poggyász-szabályzata bővebben
  • Különbusz a kint tartózkodás során
  • Oda-vissza kompút Szardínia és Korzika között
  • Szállás hét éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Városnézések és programok a szükséges belépőkkel
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt


Külön fizetendő:
  • Ajánlott szervizdíj (helyben fizetendő): 10 EUR/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak