Korzika és Szardínia, Elba-szigetével

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228035
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Franciaország, Olaszország
Város: Alghero, Aiaccio, Corte

Szállás / program részletes leírása



„Napóleon szigetei” felejthetetlen útvonalakon10 nap / 9 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Udine–Montecatini (970 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Az esti órákbaan érkezünk Montecatinibe, ahol két éjszakán át szálláshelyünk lesz.

2. nap:
Hajóval a napóleoni Elba-szigetére (410 km) A mai napon egész napos kirándulásra indulunk Napóleon nyomán. A kikötőbe igyekszünk, ahol hátrahagyva autóbuszunkat hajóra szállva (hajójegy) Portoferraio kikötőjében lépünk a „Napóleoni-száműzetés” szigetére – Napóleon Elbán töltötte száműzetését mielőtt elindult volna a végső, waterlooi csatába. A kikötőből a város látványa önmagában megigézi az idelátogatót, így sétára indulunk a kikötőben, majd megtekintjük a Napóleon villát, sétálunk hangulatos szűk utcácskáin, élvezzük hangulatát. Szabadidőben megpihenünk az egyik hangulatos kis bárban, kávézóban egy Aperolra, kávéra… A késő délutáni órákban hajózunk vissza a szárazföldre, szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap:
Livornóból hajóval Bastiába és a Cap Corse! (210 km) Reggeli után Livornóba utazunk, ahol behajózunk Korzika felé, kikötés Bastiánál. „Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on”! Ennek a mondásnak járunk utána a mai napon, e gyönyörű, a sziget ujjaként ismert Cap Corse-t járjuk végig. Elsőként Erbalunga vízparton emelt apró házait, szűk utcácskáit látogatjuk meg a romos genovai őrtoronnyal. Ez a hely a festők egyik paradicsoma (itt született Paul Valéry, a költő). Marine de Pietra Corbarába érkezve az út baloldalán áll az egyik legszebb állapotban megmaradt genovai őrtorony: a Tour de Losse-t láthatjuk, majd Santa Severe után a Tour de Meriát. Utunk további részében Pinót, a tengerpart csaknem függőleges sziklafala fölött, füge- és olajfaültetvények között megbúvó, csodálatos fekvésű falucskáját láthatjuk. Nonza, Korzika védőszentjének, Szent Júliának az emlékhelye, temploma a középkori falu közepén található. A csodatévő Szent Júlia -forráshoz 54 lépcsőn juthatunk le. Hangulatos utcák és házak között érhető el a romos, 160 m magas hegykiszögellésen álló geno-vai őrtorony, ahonnan gyönyörű a kilátás. Végül Patrimonióba, a borvidék központjába érkezünk, ahonnan továbbutazunk szálláshelyünkre Bastia környékére ahol két éjszakát töltünk. Érkezés az esti órákban.

4. nap:
Bastia, Il Rousse és a Pietra-félsziget, Calvi és Scandola (270 km) Reggeli után Korzika tartományi székhelyével ismerkedünk: a főtér Napóleon szobrával, városháza, Keresztelő Szent János templom, a régi kikötő sárkány mólója, halász csónakjai és a modern luxusjachtok látványa… Calvi felé indulunk, útközben érdekes gránitképződményeket láthatunk. Il Rousse hangulatos tengerparti kisvárosba vezet utunk, melynek főterén százéves platánok árnyékában kisvonatra szállunk (vonatjegy!) és a festői, már-már ikonikus Pietra félszigeten magasló világító toronyhoz jutunk fel. A világítótoronytól visszanézve fenséges látványban lehet részünk. Kisvonattal térünk vissza, útközben pillantásokat vetve a smaragd zöld tenger hullámaira (Il Rousse programrész a közlekedés és hajómenetrend függvényében valósul meg). Calviba, egy csodálatos fekvésű településre érkezünk, ahol ismerkedünk a patinás óvárossal, citadellájával. Érdemes sétát tenni az erőd által uralt óváros középkori falai között és a kikötőben. Fakultatívajánlatunk: Hajókirándulásra indulunk Európa talán legszebb tengerpartja, a Scandola megtekintésére. (A páratlanul szép, vörösben-narancssárgában játszó gránitsziklák a tenger felől lélegzetelállító látványt nyújtanak.) Ha nem jön velünk a hajóval, szabadidejét Calviban töltheti. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
Corte és a Scala di Santa Regina-Porto (230 km) A sziget egykori fővárosa, a fellegvár uralta Corte felé vesszük utunkat. Kisvonattal (vonatjegy!) a város fölé emelkedő "sasfészekként" emlegetett fellegvárhoz érkezünk, ahonnan macskaköves ódon utcáin sétálunk le a városba. Városnéző sétánk alatt tiszta időben jól kivehető a sziget legmagasabb helye, a Monte Rotondo is. Korzika páratlan szépségű panoráma szurdok völgyében haladunk tovább: a vad, romantikus Scala di Santa Regina (Szent Királynő Lépcsője) Korzika legszebb útvonalán, mely méltán kiérdemelte ezt a jelzőt! Délután megállót tartunk Portóban, melynek tengerbe nyúló vörös gránitszikláján emelt genovai erőd tornya fotóra csábít bennünket az élénk kék tengerrel a hátterében. Portóból Piana festői kistelepülésen át Ajaccio felé utazunk. Szállásunk Ajaccio környékén lesz.

6. nap:
Ajaccio, Filitosa és Sartene (130 km) Délelőtt Ajaccióban teszünk sétát: kikötő, Napóleon emlékműve és szülőháza, óváros. Dél felé indulunk és a világhírű prehistorikus területtel, Filitosával ismerkedünk, elképzelve a 6-7 ezer évvel ezelőtt élő emberek életét. Az 1954-ben feltárt 2-3 méter magas menhirek hősi harcosokat ábrázolnak. A sziget „legvadabb” városába, Sartene-be utazunk. A monumentális erődfalak között megbúvó város szűk utcáin sétálva érezzük a középkor hangulatát. Estére Portovecchio környéki szálláshelyünkre érkezünk.

7. nap:
Bonifaccio, Santa Teresa, Capo Testa, Castesardo és Alghero (150 km) Ezen a napon Korzika legdélebben fekvő városkájába, a festői Bonifaccióba utazunk. A citadelláról csodálatos a kilátás, de a sziget legszebb panorámáját mégis a tenger felől csodálhatjuk meg. Fakultatívajánlatunk: A kikötőben hajóra szállunk és hajókázunk a várost övező vizeken. Az öbölből kihajózva leírhatatlanul szép a mészkőpárkányokra épült óváros a tengerről nézve. A sziklaormok alatt hajózva barlangokba teszünk bepillantást, élvezzük a tenger és a mészkőfalak adta összhang látványát. Ha nem jön a hajókirándulásra, sétálhat Bonifaccióban. Utunkat folytatva Bonifaccióból áthajózunk Szardínia szigetére, ahol Santa Teresába érkezünk. Autóbusszal kitérőt teszünk Capo Testa érdekes sziklaképződményei között, majd a tengerparton utazunk tovább Algheróba, Szardínia legkedveltebb üdülőhelyére. Kompmenetrend függvényében útközben betérünk Castesardo hegyre épült festői kisvárosába, és pihenőt teszünk az „Elefánt sziklánál” egy fotószünetre. Szállásunk 2 éjszakán át Algheróban vagy környékén.

8. nap:
A középkori hangulatú Alghero Reggeli után Algheróval ismerkedünk, az üdülőközponttal és élénk kikötővárossal, mely híres korall halászatáról. Genovaiak és spanyolok által emelt városfalakon át erőd toronnyal ékesített városkapu vezet a város szívébe. (Impozáns katedrális, Machin-palota, Sulis-torony páratlan kilátással) Szabadidő, melyet a középkori hangulatú kis utcácskákban, vendéglőiben, boltjaiban tölthet el. Fakultatívajánlatunk: hajóra szállva a fehér homokos öblök között megbúvó Neptun-barlanghoz indulunk, ahol sziklába vájt lépcsősoron juthatunk fel a barlanghoz, fantasztikus cseppkőképződményekhez. Délután visszatérünk szálláshelyünkre.

9. nap:
Olbiából hajóval Livornóba (450 km) Megreggelizünk, majd Sassari településén át Palau, hangulatos és mozgalmas városába érkezünk. Itt található Szardínia egyik híres, természetes gránit "szobra", egy óriási medve! Fakultatívajánlatunk: hajóval a Maddalena természetvédelmi szigetre kirándulunk. Sétálunk kikötőjében, mediterrán hangulatú utcácskáin. A messziből láthatjuk a szomszédos Caprera-szigetet, melyen Garibaldi hadvezér egykori háza található. Olbia felé kelünk útra. Páratlan szépségű élmény az Olbia felé vezető utazás. A sziklás hegycsúcsok, egyedülállóan szép völgyek és az egymást váltó hatalmas, magányos, bizarr formájú gránittömbök igencsak látványos útvonalán haladunk. Szardínia legnagyobb forgalmú kikötőjébe érkezve, Olbia festői tájainak, homokos strandjainak és szikláinak látványát élvezhetjük. Késő délután hajóra szállunk, hogy az olasz partok felé induljunk. A hajón 4 ágyas (légkondicionált, tus/WC-s) belső kabinok várják utasainkat.

10. nap:
Livorno - Udine - Budapest - Szeged (1020km) Büfé-reggeli a hajón, majd kikötünk Livorno partjainál. Autópályán folytatjuk utunkat Udine irányába. Többszöri pihenővel a Ljubljana – Maribor - Tornyiszentmiklós határátkelőn át a késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak