Varázslatos Szlovénia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 9937
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város: Bled, Bohinj, Ljubljana, Postojna

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Maribor – Celje (650 km)Elutazás hajnalban a Szeged-Budapest-Tornyiszentmiklós-Maribor útvonalon. Maribor Európa kulturális fővárosa is volt, a 400 éves szőlőtőke, a városközpont középkori kastélya, a székesegyház és a városháza egy vidékies hangulatú, magával ragadó települést idéz. Celje következik, a hajdani Cillei grófok városa. A Savinja fölé magasodó Felső vár maga a középkor, az óváros kastélya ma a környék történetét bemutató múzeum. Estére, vacsoraidőre érkezünk szállodánkba, ahol házias ízekkel várnak bennünket. Mindhárom napon itt lesz a szállásunk.

2. nap:
Postojna, Predjama vára és a szlovén tengerpart: Piran és Portoroz (380 km)Reggeli után a postojnai cseppkőbarlangot, a Karsztvidék gyöngyszemét elektromos kisvonattal és gyalogosan járjuk be - termeiben lebilincselő élményben lesz részünk! A közelben álló predjamai lovagvár egy sziklafalba épített „fészek”, a középkori találékonyság mesterműve. A délutáni órákban a mediterrán, tengerparti városkában Piranban sétálunk. Fölkapaszkodunk a Szent György templomhoz, és jó idő esetén akár csobbanhatunk is egyet, vagy egy söröző teraszáról élvezhetjük a tengerpart látványát. Mielőtt visszaindulunk szálláshelyünkre, a szomszédos Portorozban is megállunk egy fénykép készítésére.

3. nap:
Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (40 km)A Triglav Nemzeti Parkban, a Júlia Alpok között haladva érjük el a bohinji tóvidéket. A tó vize fjordként nyúlik be a nemzeti park hegyei közé. Továbbutazva Bohinjba érkezünk. A Vogel csúcsáról páratlan kilátásban lehet részünk az Alpok hófödte csúcsaira. Később Bled felé vesszük ismét utunkat, fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándoktemploma található, melyet „pletnával” (kishajóval) látogatunk. Később a tó fölé emelkedő várat tekintjük meg, majd a Vintgar-szurdokot. Itt a Rodovna-folyó a Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot, mely Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga. (Időjárástól függően októberben a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve a híres bledi krémest kóstoljuk meg. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap:
Ljubljana – Ptuj – Budapest – Szeged (690 km)Reggel Szlovénia fiatal, energikus fővárosába látogatunk. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a Ljubljana jelképeként is ismert fellegvárba. Itt raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. A Ljubljanica-folyó partján egy életteli piac és számos cukrászda, söröző, étterem, butik várja a látogatókat. Kirándulásunk utolsó állomása Ptuj. A kisváros kellemes meglepetést okoz római kori emlékeivel, muzeális várkastélyával. Utunkat a Tornyiszentmiklós-Budapest útvonalon folytatjuk, késő este érkezünk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint
- Útlemondási biztosítás

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak