Toszkána és Cinque Terre

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 180503
Indulás dátuma:2024.06.19. (Sze)
Időtartam:5 nap/4 éj
Ár:  149 900 Ft / fő (alap ár)
Teljes ár:  154 397 Ft / fő
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Montecatini, Firenze, Pisa, Lucca, Montecarlo, Pistoia

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon a magasba törő ciprusok, középkori kisvárosok festői tájaira. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, ahol Itália egyik legfestőibb régiója vár ránk. Toszkánát említve először szinte biztosan a jellegzetes toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt, hiszen a festői régió számtalan látnivalót rejt. Az esti órákban érkezünk a Montecatini Terme városában található szálláshelyünkre. A gyógyvízéről híres városban este még nézelődhetünk a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a látogatókat. A pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtér, a Piazza del Popolo és a Via Verdi mindenképpen megér egy rövid sétát.

2. nap: Cinque-Terre
Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség az „Öt föld” mesés tájaira. A mai napon egy felejthetetlen kirándulásra indulunk és Olaszország egyik legszebb partszakaszát és legtöbbet fotózott apró falvait fedezzük fel. Carrara városa mellett utazva, autóbuszunkból egy távoli pillantást vethetünk a hegyoldalakban meghúzódó híres bányákra is. A márványfejtés érdekes történeteiben kalandozva folytatjuk utunkat La Speziába, a meredek hegyfalak alatt meghúzódó kikötővárosba. Kihajózásunk alkalmával láthatjuk Porto Venere jellegzetes magas, színes házait is. A festői Cinque Terre területét tulajdonképpen öt pici, autóforgalomtól mentes falu és egy gyönyörű nemzeti park alkotja. Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso települései meredek domboldalakba épültek, színes házaikkal egyedülálló látványt nyújtanak. Hajókirándulásunk alkalmával a meredek sziklaszirtekre épült festői kis halászfalvakat fedezhetjük fel. Monterosso bájos kisvárosában rövid szabadidő, majd visszautazás La Spezia városába. (Ár: 60EUR/fő). (Figyelem! Rossz időjárás esetén, amennyiben a kihajózás nem lehetséges, az utazás vonattal történik!). Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Firenze
A mai napon a toszkán régió kulturális fővárosába, Firenzébe látogatunk. A "Virágok városa", ahogy a helyiek egykor nevezték, a legenda szerint egy liliom mezőn épült fel. Erre a vörös liliom, a város jelképe is emlékeztet, melyet városnézésünk alkalmával cégéreken, zászlókon is megfigyelhetünk. Városnézésünk alkalmával megismerkedünk a híres Medici család történetével is, akik hosszú éveken keresztül uralkodtak a városban. Ellátogatunk a `Santa Croce` templomhoz, a város jelképéhez a híres `Ponte Vecchio` hídhoz, megtekintjük a város politikai központját a `Piazza della Signoria` teret a `Palazzo Vecchio` épületével, a `Loggia dei Lanzit` híres szobraival és a Dóm téren épületit is. Délután szabadprogram, vagy lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére helyi idegenvezetővel, részletes magyar nyelvű tárlatvezetéssel. (Uffizi képtár látogatása magyar nyelvű tárlatvezetéssel: 22.900,-Ft/fő*- Jelentkezéskor fizetendő!) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Pisa-Lucca-Montecarlo
A mai napon először Pisa városába látogatunk, mely egykor Olaszország egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. Látogatásunk alkalmával Itália egyik legszebb terét az UNESCO örökségek közé sorolt Csodák terét tekintjük meg a Keresztelőkápolna, a Dóm és a híres pisai Ferde torony épületegyüttesével. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges!) Délután utazás Lucca városfalakkal körbezárt lenyűgöző hangulatú városába. Gyalogos városnézés Puccini szülővárosában a legfontosabb látnivalókkal. Séta az elbűvölő szűk utcácskákkal, terekkel, tetőteraszokkal, tornyokkal és templomokkal büszkélkedő városközpontban. A szűk utcákon barangolva megtekintjük a város jellegzetes hangulatú terét a Piazza dell’Anfiteatro-t, a San Martino katedrálist, a város román stílusú templomait és kereskedőházait. Ezután látogatás egy toszkán villa gazdaságban, részvételi lehetőség egy hangulatos borkóstolón, ahol a jellegzetes helyi termékekkel és borokkal ismerkedhetünk. (Borkóstoló: 20EUR/fő) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

5. nap: Pistoia-Budapest
Reggeli a szállodában, majd rövid gyalogos városnézés Toszkána tartomány kis gyöngyszemében, Pistoia városában. A tekintélyes múlttal rendelkező középkori város egykor jelentős vas és fegyverkovács manufaktúrákat működtetett, az első pisztolyok is itt készültek és a történet szerint a fegyver elnevezése is a város nevéhez kapcsolódik. Városnézésünk alkalmával megtekintjük a Dóm teret, mely díszes épületeivel méltán tartozik Olaszország legszebb terei közé. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI SZABÁLYOK:Szlovénia, Olaszország

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Félpanzió: 24.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 35.000,-Ft/fő,
Sztornó biztosítás: 3%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.750,-Ft/fő

Uffizi Képtár látogatása 22.900,-Ft/fő* - Jelentkezéskor fizetendő!
(*A díj tartalmazza a belépőjegyet, a foglalási díjat, a magyar nyelvű tárlatvezetést)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Cinque Terre fakultatív kirándulás 60 EUR
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a szabad helyek függvényében)
Pisa / 2-3 műemlék 7/10 EUR
Lucca / Dóm + Ilária sírja 5 EUR
Montecarlo / borkóstoló 20 EURIdegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-2 EUR/éj/fő

*A fakultatív kirándulásokon való részvétel valamint a magyar nyelvű tárlatvezetéseken való részvétel nem kötelező, az egyes helyszínek és múzeumok egyénileg is meglátogathatóak.

Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé
Indulás: Budapestről, a Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 5:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-M7 MOL kút 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Szállás:
4 éjszaka szállás Montecatini Terme standard 3*-os szállodában. A szobák egyszerűen berendezettek és felszereltek, a szobák saját fürdőszobával rendelkeznek



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak