Toszkán mozaik és a varázslatos Elba 6 nap/5 éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228022
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Portoferraio

Szállás / program részletes leírása



Rövid ismertető
SLÁGER AJÁNLAT
Elba - a toszkán szigetvilág és Olaszország egyik legcsodásabb szigete. Sokszínű természeti szépségével, gyönyörű homokos strandjaival, festői sziklás öbleivel méltán az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, melyhez Bonaparte Napóleon neve is kötődik.
Felejthetetlen és pihentető, de látnivalókban mégis gazdag programot kínálunk Önöknek. Fedezze fel velünk a sziget és Toszkána rejtett kincseit!




Utazás
légkondicionált autóbusszal




Szállás


4*-os, szálloda Elba-szigetén!
közvetlen tengerparti, medencés
3 éj szálloda 4* Elba-szigetén - Capoliveri - Hotel Acacie
2 éj szálloda 3* Montecatini Terme-ben, standard, központ közeli szállások

Hotel Acacie 4* - Elba -szigete/ Capoliveri
A családi vezetés alatt álló szálláshely szép zöld környezetben a tengerparton található. Kellemesen berendezett szobái pótágyazhatóak (3., és 4. ágy), a szobákban TV, telefon, hajszárító és minnibár is található, Wi-Fi elérés biztosított. A szálláshelyen étterem, bárok, úszómedence, gyermekmedence és szabadtéri jacuzzi is van.
További információk a szálláshelyről: ITT!
Videó a szállásról: ITT!



Ellátás (krt)

Elba szigetén: büfé reggeli és vacsora(3 fogásos vacsora, saláta büfével- kötelező)
Montecatini Terme: reggeli és vacsora (3 fogásos vacsora-kötelező)
A program kizárólag félpanzióval foglalható!




Fel- és leszállási lehetőség

Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

További vidéki felszállási lehetőségek felár ellenében:
Debrecen- Nyíregyháza- Miskolc: 12.900,-Ft/fő oda-vissza
Eger- Gyöngyös: 12.900-Ft/fő oda-vissza




Időpontok
6 nap/5 éj
2020.09.17-22.
(csütörtök-kedd)




Program


KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ:

Elba, Napóleon szigete: ITT!és ITT!

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel.Érkezés Montecatini Terme-be az esti órákban. Szállás elfoglalása.

2. nap: Pisa - Piombino - Elba-szigete/Portoferraio-Capoliveri
Reggeli után elutazunk Toszkána egyik gyönyörű városába, Pisa-ba. Meglátogatjuk a lenyűgöző Csodák terét, mely világörökségünk része, és ahol a lebilincselő keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres Pisai Ferdetorony vár minket.Belülről is megcsodáljuk a Dómot és a keresztelőkápolnát. Majd Piombino városából kellemes hajóúton átkelünkPortoferraio-ba, a sziget "fővárosába", ahol az impozáns Volterraio Kastély őrködik a város felett. A kikötő látványának szépségétkomp- és szárnyashajók, privát vitorlások és jachtok emelik. Capoliveri környékére vezet utunk, melyet meghatároz a tájat uraló hegy, a Mágnes-hegy látványa. Nevét és a hozzá fűződő meséket, legendákat mágnes tartalmának köszönheti.Elfoglaljuk közvetlen tengerparti szállásunkat, ahol, ha kedvünk van, még megmártózhatunk az azúrkék tengerben. Vacsora előtt üdvözlőitallal indul az orchideák szigeti kalandozásunk.

3. nap: Elba szigete: Marciana Marina - Capanne hegycsúcs - Porto Azzurro
Szabadprogram, strandolás a homokos tengerparton, vagy fakultatív, remek panoráma megállókkal tűzdeltautóbuszos kirándulási lehetőség a sziget nyugatra eső részének és a tenger csodás élővilágának felfedezésére. Ha kedvünk van egy lélegzetelállító élményhez, akkor időjárás függvényébenMarcianaAltatelepülésről indulhatunk egy nyitott kabinos libegővelaz 1000 méter magas Capanne hegycsúcsra, ahonnan varázslatos panoráma nyílik a tengerre, és ellátni Korzika szigetéig is. Lehetőségünk lesz hangulatos, üvegfenekű katamaránhajónkról gyönyörködve, festői partok mentén beleveszni a lenyűgöző öblök, hegyek, és a sokszínű vízi világ színes látványába. Érintetlen természet és kristálytiszta víz várja a tenger szerelmeseit.
Továbbutazunk, majd elvegyülünk a kis halászfaluból kinőttPorto Azzurropezsgő életében, ahol a szűk utcák és kedves kézműves boltocskák közül előbújik két gyönyörű XVIII. századi teplom, a Chiesa della Madonna del Carmine és a Sacro Cuore di Maria. Gyönyörű főtere hangulatos éttermekkel és kávézókkal tekint a tengerre, a kikötő fényűző jachtjaira és halászhajóira. Rövid szabadidő után meglátogatjuk és kisvonattal bejárjuk a kivételes Piccola Miniera ásványbányát, megismerkedve az itt felfedezettelbaite kristálly történetével,mely szépségének híre az egész világot bejárta. (Ár: 50 EUR/fő hajójeggyel).

4. nap:Elba szigete/Portoferraio - Napóleon villa - Marina di Campo
Szabadprogram, strandolás a homokos tengerparton, vagy fakultatív autóbuszos kirándulási lehetőség a sziget csodás tengerparti városaiba. Portoferraio-ban megismerjüka történelemkivételes lángelméjének,BonaparteNapóleon-nak a történetét, ésmegnézzük a száműzetése idején az otthonát jelentőVilla San Martino-t.Sétálunk az óváros keskeny, ódon utcáin, majd utunkat a szigeten húzódó fenséges hegylánc fantasztikus panorámája, és a tagolt partmenti, kis ékszerdoboz szépségű települések látványa kíséri. Mindezeken felül kirándulásunk során lehetőségük lesz a híres "Elba víz" egyedülállóan kellemes illatával is ismerkedni, és a kis boltok egyikében akár vásárolhatnak is ebből a jellegzetes parfümből. Séta a déli oldalon fekvőMarina di Campo-ban, a hosszú homokos öböl szélén fekvő festői, kézműves boltokkal tűzdelt kisvárosban,ajándék likőrkóstolóval. Szabadidőben érdemes tovább kóstolgatni a finom halételeket, a minőségi helyi borokat, nem beszélve az elbailimoncinoésarancino(citrom és narancs) likőrökről.(Ár: 30EUR/fő ajándék likőrkóstolóval)

5. nap:Lucca - Montecatini Alto - gasztronómiai élmény vacsora
Elbúcsúzunk a szigettől, de még csodás élmények várnak ránk.
Rövid szabadidő, majd Portoferraio festői kikötőjéből áthajózunk a szárazföldre és útba ejtjük Toszkána egyik hangulatos városát. Lucca-ba,Puccini szülővárosába utazunk tovább. A kedves óvárosban román kori templomok, szépséges terek, szűk sikátorok, fenséges paloták és kereskedőházak ígérnek felejthetetlen látnivalókat. Megnézzük a San Michele bazilikát, az Amfiteátrum teret, szabadidőnkben pedig elveszhetünk a fallal körülvett város ódon utcáinak rejtekeiben,a hamisítatlan toszkán dombság árnyékában.Továbbutazunkszálláshelyünkre, Montecatini Termébe. Ha időnk engedi, időutazást teszünkMontecatini Altofestői városrészébe. Panoráma utunkat az óvárosig a hangulatos felvonó biztosítja a bájos, ódon városrészbe, ahol a középkori templomok és a toszkán táj szépségét csodálhatjuk a magasból. Fakultatív vacsora borkóstolóval(15 EUR/fő) egy hangulatos toszkán farmon.

6. nap: Hazautazás - Budapest
Reggeli után hazaindulunk. Utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Ha időnk engedi, Szlovéniában megállót teszünkTrojane-banés megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Budapestre, érkezés az esti órákban.




Felárak és belépők


KÖTELEZŐEN FIZETENDŐ:

Elba-szigete kompjegy 70 EUR/fő

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő):
- Marciana Marina - Capanne hegycsúcs - Porto Azurro - Rio Marina: 30 EUR/fő
- Portoferraio-Marina di Campo buszos szigettúra üvegfenekű katamarán hajóval: 50 EUR/fő
- Borkóstolós vacsora felár: 20 EUR/fő

Belépők és egyéb felárak (összesen kb: 75 EUR/fő):
- Pisa/Dóm + keresztelőkápolna: kb. 6 EUR/fő
- Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
- Pisa/shuttle service busz: kb. 2 EUR/fő
- Pisa/Ferde Torony: kb.18 EUR/fő - feljutás csak a szabad helyek függvényében!
- Elba-szigete/Napóleon villa: kb. 7 EUR/fő
- Rio di Marina kristálymúzeum: kb. 3 EUR/fő
- Nyitott felvonó-libegő Monte Capanne: kb. 26 EUR/fő
- Lucca/Dóm: kb. 5 EUR/fő
- Montecatini Alto felvonó: kb. 7 EUR/fő

Audio guide: 3 000 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj:
12 EUR/fő/tartózkodás (helyszínen fizetendő)




Minimum létszám
35 fő.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- reggeli.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépőjegyek,
- idegenforgalmi adók.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 484 utazás 337 329 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak