Firenze - A reneszánsz bölcsője

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 73572
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Olaszország
Város: Firenze

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Pistoia-Montecatini Terme
Elutazás a kora reggeli órákban Toszkánába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Itália egyik legszebb tartományába. A kora délutáni órákban rövid látogatás Pistoia falakkal körülölelt, középkori hangulatú belvárosában. A pistoiai Dóm teret nem véletlenül, az ország egyik legszebb terének tartják számon, hiszen itt találhatóak a város legfontosabb épületei, a Katedrális, a Harangtorony, a Keresztelő kápolna, a Városháza és a Palazzo Pretorio. A Dóm teret övező kis utcácskák és terek alkotják, ennek a kincsekkel teli városnak a központját, ahol szép számmal találunk kézműves műhelyeket is. Esti érkezés a Montecatini Terme városában található szálláshelyre. A gyógyvízéről híresvárosban este még sétálhatunk majd a város főutcáján, ahol üzletek, bárok várják a látogatókat. A város pálmafákkal, szökőkúttal ékeskedő hangulatos főtere, a Piazza del Popolo mindenképpen megér egy rövid sétát.


2. nap: Firenze-Vinci

Utazás Toszkána tartomány fővárosába, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe. A városról talán először a festői toszkán táj, a híres Ponte Vecchio, a Medici család vagy egyszerűen a reneszánsz jut eszünkbe.Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedőFirenze, közel 383 ezer lakosával,Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. Firenze tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. A város látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézés a történelmi városközpontban, ahol programunkat a Szent Kereszt templom megtekintésével kezdjük. A város pantheonjának is nevezett gótikus ’Santa Croce’ templomban a legjelentősebb sírok között találjuk Michelangelo sírját is. Sétánk során érintjük a híres Uffizi képtár épületét, majd a város politikai központja a `Piazza Signoria` következik. Ezután az Uffizi Képtár remekműveit csodálhatjuk meg részletes magyar tárlatvezetéssel (Ár: 11.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). A délutáni órákban elutazás areneszánsz polihisztorának, Leonardo da Vinci-nek a szülővárosába. Látogatás a toszkán dombvidék által védett, olíva ligetekkel körülöleltVinci festői kisvárosában. A várban található múzeum egyedülálló betekintést nyújt egy lángoló elme fantasztikus, korát megelőző találmányainak gyűjteményébe. A múzeum és a lakóház megtekintése után visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Firenze
Reggeli után elutazás Firenzébe. A város nevének eredetével kapcsolatban számos legenda ismert, a mai napon mi is megismerkedünk ezekkel a történetekkel. Délelőtt szabadidő a belvárosban, vásárlási lehetőség illetve a városnézés folytatása egyénileg vagy fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel. Először az Akadémia épületét keressük fel, ahol megcsodálhatjuk a híres Dávid szobrot is részletes magyar nyelvűtárlatvezetéssel. Ezt követően megtekintjük a Medici Palotát kívülről, a ’San Lorenzo’ templomot (Michelangelo tervezte pompás lépcsősorral), majd a Medici kápolna következik, ahol Michelangelo leghíresebb művei közül a Medici sírokat díszítő szimbolikus szobrok fogadnak. Városnézésünket a ’Santa Maria Novella’ Bazilikánál fejezzük be.(A program ára: 9.900,-Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!).A várostól a `Piazzale Michelangelo` teréről nyíló fantasztikus panorámával búcsúzunk, majd visszautazás Montecatini Terme városába.

4. nap: Montecatini Terme-Budapest
Reggeli után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.200,- Ft
Firenze helyi idegenvezető költsége + regisztrációs adó 20 EUR
Santa Croce templom 8 EUR
San Lorenzo templom 6,50 EUR
Medici Kápolna 10 EUR
Santa Maria Novella templom 7,50 EUR
Vinci múzeum 9 EUR


Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!


Utazás:
Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:15
Siófok-Szekszárdi lehajtó, pálya melletti TESCO 07:00
Balatonlelle-Marche 07:35
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak